@Rudus: prawda, ale zakładam, że pytanie wyszło od osoby, która nie jest dobrym kucharzem. Wiec tu użycie gotowej bazy zapewni mu, że nie wyrzuci sosu, bo coś nie wyjdzie. Ja bardzo lubię eksperymentować, robić własne (np do pizzy bazy, nauczyłem się już kilku ciekawych), ale wiem, że czasami szkoda czasu, a zrobienie na gotowej bazie też może być bardzo dobre.
A stosowanie gotowych - jak już pisałem, musiałbyś zrobić placki z wyhodowanych ziemniaków, cebuli itp. Ułatwienia są, po to, żeby je używać, a jeśli chcesz się wykazać to możesz zrobić 'trudny' deser, bo serio - myślę, że robiąc romantyczną kolację nikt nie zamierza siedzieć 5 godzin w kuchni. Doceniam, że jesteś fanem 'zdrowego' żywienia, bez chemii itp. Ja z kolei chce, żeby było smacznie, miło wizualnie i żeby można było zaoszczędzony czas wykorzystać inaczej niż w kuchni
pozdro
@Embe: Zniszczyleś totalnie...