Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diabellus

Ignaś. Przeczytaj sobie na głos słowa.

"NIE DEMOKRACJI".

Dziękuje.

To nie jest system księstw a system państw-miast demokratycznych z wyborami prezydentów o nazwie "elektor". Nie słyszałem nigdy w życiu o demokratycznym księstwie...

Gofer

Krolestwo Polski Obojga Narodow i system Elekcyjny Krolow Polskich :D
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Diabellus

Cytat: "Gofer"Krolestwo Polski Obojga Narodow i system Elekcyjny Krolow Polskich :D

Fajnie, ale ja znam Rzeczpospolitą Obojga Narodów. To pierwszy fail. Drugi to taki, że to nie była demokracja a demokracja szlachecka. W systemie tym szlachcic miał większą władze niż król. Drugi fail. A największy, to taki że głosować mogła jedynie szlachta, a nie każdy kto poczuwał się do bycia obywatelem. Dziękuje, proszę o następną propozycje.

ignaś

Diabellus a kto wybral Shunta na Namiestnika?
I jak Ty sobie wyobrazasz przyjmowanie nowych mieszkancow, podpisywanie sojuszy, zmienianie podatkow i jeszcze z 10 innych rzeczy ktore moglbym wymienic.
Az sobie dzisiaj porozmawiam z Shuntem co on o tym wszystkim mysli.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Diabellus

Ignaś, ale co tu gadać? Ocllo ma fabularnie władce i tyle. Jest nim Shunt, nie pamiętam żeby abdykował albo coś. Obecny system to tylko przekreślanie jakiejkolwiek fabuły Ocllo.

Shem

Diabellus: Autentycznie mozna z Toba zwariowac. Uparty i okrutnie zadufany. Zapominasz, ze nie jestes sam. Ty to nie Occlo. Ja juz dostrzeglem glosy innych mieszkancow. Nie brzmia podobnie.

PS Kiedy Ty sie ostatnio logowales?

Diabellus

Shem, sprawdź sobie sam.

Nakreślę to jeszcze raz, bo to z wami idzie zwariować.

Fabularnym władcą Ocllo jest Shunt. Nigdy nie abdykował z tego stanowiska, nigdy wszczęto przeciw niemu buntu. Czemu więc fabularny władca nagle zostaje bez hopsiup odrzucony? Jak dla mnie, sytuacja w Ocllo powinna wyglądać tak, że wpisujemy Shunta jako władce połową głosów mieszkańców Ocllo. Jeśli znajdzie się ponad połowa niezadowolona, to go obalą. Jeśli nie, to nie obalą... Proste, prawda?

Spider

Widac graczom nie chcialo sie obalac wladcy kiedy praktycznie nic od niego nie zalezalo (przez ostatni rok system gospodarczy i militarny praktycznie lezal). Teraz gdy wladza bedzie miala realny wplyw na sytuacje miasta (ksiestwa) stwierdzili ze trzeba jednak wybrac kogo innego.

Diabellus

Cytat: "Spider"Widac graczom nie chcialo sie obalac wladcy kiedy praktycznie nic od niego nie zalezalo (przez ostatni rok system gospodarczy i militarny praktycznie lezal). Teraz gdy wladza bedzie miala realny wplyw na sytuacje miasta (ksiestwa) stwierdzili ze trzeba jednak wybrac kogo innego.

Spider, loooool. Że co? Dobra, nie odzywam się bo coraz mądrzejsi ludzie się tu wypowiadają. Ja już zaproponowałem jak rozwiązać kryzys Ocllo...

Spider

Ze to. Wladca nie mial praktycznie zadnego wplywu na zycie przecietnego obywatela (oprocz ustalania podatkow i nakladania banow).

Diabellus

Cytat: "Spider"Ze to. Wladca nie mial praktycznie zadnego wplywu na zycie przecietnego obywatela (oprocz ustalania podatkow i nakladania banow).

Czytaj całe topici misiu a potem się odzywaj, dobrze? Bo ciągle nie wiem do czego odnosi się twoja wypowiedź. I podejrzewam że nie jestem sam.

Spider

Cytat: "Diabellus"Czemu więc fabularny władca nagle zostaje bez hopsiup odrzucony?

Juz wiesz?

Diabellus

Cytat: "Spider"
Cytat: "Diabellus"Czemu więc fabularny władca nagle zostaje bez hopsiup odrzucony?

Juz wiesz?

No ale widzisz, nie wiesz chyba jak wyglada sprawa w Ocllo. Więc zamilknij, proszę cię.... Podpowiem ci tylko, że obecna sytuacja jest taka że Ocllo ma fabularnego władce a nie ma mechanicznego. Ale jak widzę, czytanie to ciężka umiejętność...

Spider

Wybacz, ale nie ma czegos takiego jak wladca fabularny. Jesli ludnosc go odrzucila (lub tez jak wolisz nie udzielila poparcia) to przestaje on byc wladca nie zwazajac na to ile czasu nim byl i jak wiele zrobil dla miasta.

Diabellus

Cytat: "Spider"Wybacz, ale nie ma czegos takiego jak wladca fabularny. Jesli ludnosc go odrzucila (lub tez jak wolisz nie udzielila poparcia) to przestaje on byc wladca nie zwazajac na to ile czasu nim byl i jak wiele zrobil dla miasta.
Umiesz czytać? Przeczytaj ze zrozumieniem cały topic, potem się wypowiadaj... Na prawdę, czytanie ze zrozumieniem nie boli. Bo jak widzę po prostu nie rozumiesz o czym my tutaj piszemy.