Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zobaczymy jak wtedy wykaze sie fabularna wladza WT, czy zas przespi wybory i wyrzuci w nasza strone sterte zazalen? We'll see.
LoA! I $%@#

Daltar

Kamienie zostaną wyzerowane do czysta, zgodnie z początkową zapowiedzią. Pozostaje kwestia nadania lub nie nadania władzy w niektórych miastach, zgodnej z wcześniejszymi, fabularnymi działaniami. Prawdopodobnie skończy się na mianowaniu władców 4 miast korony "odgórnie", ale tylko jeden, jedyny raz. Jeśli nie zdołają utrzymać władzy i stracą ją, będzie to ostatnia odgórna ingerencja w tej sprawie.
Faza rem.

Daltar zastanawia mnie jakim sposobem mam obalic wladze w miescie do ktorego mnie jej mianowany odgornie wladca nie przyjmie, co lepsze moze mi nadac odrazu banicje ;) Czyzby jedyna metoda bylo sianie fermentu posrod mieszkancow autoryzowanych przez wladce?
LoA! I $%@#

Losell Minoris

Intryga, przekupstwem, sila... Kombinuj...

Badalaman

CytatIntryga, przekupstwem, sila... Kombinuj
Pamietajcie ze to To UO a nie real ;)

Badalaman, nie kazdy rozumie ze ktos woli w UO Cie wyzwac od najgorszy bo i tak nic na tym nie straci, a jak go zabijesz to pusci GMPage i dostaniesz po lapkach, ewentualnie nic Ci nie zrobia ale na koncie bedzie malutki "-" ;) U nas nie ma przekupstwa i intryg, jest ziomalstwo.
LoA! I $%@#

Prorokpl

Avatar zawsze możesz zorganizować ruch oporu albo po naszemu "opozycję". Przejmujesz sie banicjami?  :roll:  to idź dopodziemia. :mrgreen:

Darogan

I tu się mylisz  :wink: Jakoś Trisinic pewna grupa zdobyła na pewien czas...

Duck

To tak:

- powinno juz dobrze liczyc promile poparcia

- i dorzucilem opcje wysylania wiadomosci do obywateli dla burmistrza i kasztelana, listy leca do banku
There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

Chyba pare osob gra na inny shardzie niz ja :wink:
LoA! I $%@#

Lektor

to normalne że strażnik x miasta może dodać albo usunąć kasztelana, komorzego i maga z tego x miasta.

Wiem że to było pisane ale czy możecie mi napisać czym sie zajmuje komorzy, kasztelan i mag oraz jakie mają prawa.

Pozdrawiam...

Daltar

Na razie większość funkcji maga, komorzego itd nie jest po prostu uruchomiona. Niebawem kolejny etap związany z księstwami, czyli wprowadzenie wynajmu vendorów, straży itd. Wtedy prawdopodobnie zostaną tez uruchomione te funkcje.
Faza rem.

Ukulele

W nadchodzącym drugim etapie nie zostało nic napisane o systemie kontrolowania przez władce miasta budynków do wynajem. Słyszałem że ma być dostępna taka opcja.

Dość dużym problemem są stanowiska kupieckie w miastach, które pozostają puste, lub mają kupców, którzy od dawna niczego nie sprzedają.

Gofer

wladca MIASTA moze wyplacic tylko 10% kasy

proponuje niech admin przeleci sie po kamieniach i wyplaci kase (albo spisze ktore miasto ile ma)
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Prorokpl

Odnośnie informacji na: http://www.dm-uo.pl/forum/viewtopic.php?p=195513#195513

mamy wycofać swoich kupców, czy może zostaną nie zmienieni?