Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Duck

kupcow burmistrzowych odwolujemy
There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

Karcharot

co z ich posiadanym towarem i ubiorem/złotem ?

ręcznie trzeba wyciągać, czy zostanie wrzucone nam do skrzyni?
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Duck

a jak bylo do tej pory gdy zostal odwolany ?

dlatego profilaktycznie odlowujemy zeby nie zostali zabici i wszystko przepadlo
There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

Daltar

Cytat: "Gofer"wladca MIASTA moze wyplacic tylko 10% kasy

proponuje niech admin przeleci sie po kamieniach i wyplaci kase (albo spisze ktore miasto ile ma)

Tak, już wyłapaliśmy ten problem i będzie to jakoś załatwione. ( albo poprawka, albo wypłata "ręczna" w środę, przed zerowaniem kamieni.)
Faza rem.

Gofer

to niech komorzy tez wyplacac moga akurat ja wybywam w srode rano
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Trawa

komorzy tez moze tylko 10% wyplacic
Cytat: EnkilTak, są i takie perełki. Radzę uważać na napisy z frazą ,,wyjątkowej jakości", to działa jak gówno na muchy.

Neron

ja jako komorzy nie moglem wyplacic bo pisalo mi po wpisaniu sumy.. "anulowano":]
Ave LoA ! Padłeś ? Powstań !

Pho3niX

Uprzedzę lekko pytania...
Czy down techniczny przewidywany jest tylko na noc, czy jest brana pod uwagę kilkudniowa przerwa?
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Prorokpl

z tego co pamieętam to przerwa ma być do piątku, ale wiadomo jak to DM'ka, nie jesteś pewny informacji :wink: . Co do kiedy...hmm oby w nocy nie zaraz  :mrgreen:

#edit
oby tak było Daltar :wink:
[Dzis(sroda) o 21 - wielki down techniczny]

Daltar

Jeśli sie uda, będzie to tylko noc. Można się jednak liczyć z dłuższym downem. Ekipa jest postawiona na nogi i będzie działać do oporu, aby wszystko przerobić w jak najszybszym czasie.
Faza rem.

banan91

Ukulele

Miasto będzie zarabiać na Vendorach.
Jednak niektórzy wędorzy mają specjalne wyjątkowo kosztowne rzeczy takie jak:
Kociołek alchemika 60K
Ule 5K
księgę kamieniarstwa
ksiege szklarstwa
ksiege portali 50K
togi z kapturem 10K
sieć 10K

Jednak są i tacy, którzy nie posiadają takich rzeczy, czy będzie się opłacało stawiać ich w mieście? Może dojść do sytuacji, gdzie będą w każdym mieście stali ci sami vendozy i to sami ci najbardziej opłacali, a będzie brakowało tych mniej opłacalnych, albo nie będzie ich wcale.
Mowa tu o malarzu, majstrze, farmerze, garbarzu, zaopatrzeniowcu, kartografie, jubilerze, łuczniku i kilku innych.

LierO

POwiedzcie mi jakie parawa ma mag miasta?

Nilius

Jaki należy mieć status w mieście aby móc zobaczyć stosunki z innymi miastami ? Jako zwykły mieszkaniec nie mogę tego zrobić, a chyba powinienem, bo jakby wojna byłaby ze wszystkimi miastami to na pewno nie chciałbym tam mieszkać ;)

Daltar

Co do vendorów - niebawem będą dalsze korekty ich asortymentu. Właśnie oto chodzi, ze to władca będzie decydował, czy opłaca mu sie zatrudniać danego vendora, czy tez nie. Czy może warto postawić ich w dużym spektrum, aby przyciągnąć młodych? A może po najniższej linii oporu? Decyzje są w Waszych rekach.

Co do Maga to na razie jego kompetencje są praktycznie żadne, ale z czasem nabiorą rumieńców. Trzeba czekać na dalszy ciąg.
Faza rem.