Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Losell Minoris

Czy w ksiestwach 2.2 zostala zmieniona czestotliwosc pobieranego podatku ?

Rey

Czy mrozac konto przestaje sie byc mieszkancem danego miasta?
Czy nick postaci zostaje wymazany z kamienia?
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Darogan

Obie odpowiedzi na - Tak

Osoba która sie zamrozi , jest wyrzucana automatycznie z kamienia miasta.

skorzak

CytatWprowadzenie systemu księstw jest równoznaczne z wejściem w następny rozdział historii DM2 i trzeba je traktować jako nowe rozdanie kart w systemie ekonomii miast-księstw. W związku z tym całe "stare złoto" sprzed księstw zostaje zresetowane (to jeszcze częściowo pochodzące z sim-ów) Pod uwagę jest brane tylko złoto, wpłacone na kamienie w ostatnim czasie, czyli od wprowadzenia nowych kamieni.

Czyli miasta tracą całe złoto... czy ja dobrze pamiętam czy ekipa kiedyś pisała, że żadnych wipów nie będzie...  To, że część pochodziła z simów... czyli tzw traktatów handlowych (kolo 30 k na traktat max 5 traktatow co daje 150k na miesiac, czyli w ciagu roku to kolo 1.8 mln) a co z reszta zlota?? Bylo to zloto graczy z podatków...

Prosiłbym o informacje ile miasta potraciły...
Yew około 6 mln ...
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Prorokpl

Cytat: "skorzak"
CytatWprowadzenie systemu księstw jest równoznaczne z wejściem w następny rozdział historii DM2 i trzeba je traktować jako nowe rozdanie kart w systemie ekonomii miast-księstw. W związku z tym całe "stare złoto" sprzed księstw zostaje zresetowane (to jeszcze częściowo pochodzące z sim-ów) Pod uwagę jest brane tylko złoto, wpłacone na kamienie w ostatnim czasie, czyli od wprowadzenia nowych kamieni.

Czyli miasta tracą całe złoto... czy ja dobrze pamiętam czy ekipa kiedyś pisała, że żadnych wipów nie będzie... Prosiłbym o informacje ile miasta potraciły...

Yew około 6 mln ...

6 mln??????????????????? :shock:  chyba kpisz sobie...od kiedy Yew miało tyle kasy? Przed księstwami świeciło bieda... zbierali kase na rzobudowe a konot miasta świeciło pustkami.

Goll

Cytat: "Prorokpl"
6 mln??????????????????? :shock:  chyba kpisz sobie...od kiedy Yew miało tyle kasy? Przed księstwami świeciło bieda... zbierali kase na rzobudowe a konot miasta świeciło pustkami.

A Pan przepraszam to skąd tak dobrze poinformowany? Yew mialo ogromne ilości złota, tak jak powiedział skórzak. Skąd? z podatków. Przez chwilę miasto miało prawie 200 mieszkańców a podatek był nie mały. Jak dla mnie to utrata tego złota jest porównywalna z utratą złota na koncie każdego gracza, bo przecież stamtąd pochodzi.

mekmar

Delucja tez nie malo stracila bo z podatkow na nic nie wydawalismy a i zloto od graczy na teleportery bylo na kamieniu... Zloto przepadlo a teleporterow nie ma.

Pho3niX

To dla porównania.. Delucja miała 13 mln, ale my się i tak nie spinamy... Zbierzemy jeszcze więcej.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Goll

Cytat: "Pho3niX"To dla porównania.. Delucja miała 13 mln, ale my się i tak nie spinamy... Zbierzemy jeszcze więcej.

No i po co sie konfliktujesz Pho. My się spinamy, Wy jesteście lepsi... niech będzie.
A wracając do tematu, to skorzak tylko przypomniał zapewnienia i konfrontujemy to z faktami. Jest tak, jak nie miało być. Jeśli jednak tak zostanie, nikt nie będzie toczył piany. Damy sobie rade.

Pho3niX

Ależ ja się nie konfliktuje ;) Nawet nie miałem takiego zamiaru. Po prostu wrzuciłem swoje 3 grosze ;)
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

skorzak

Cytat: "Pho3niX"To dla porównania.. Delucja miała 13 mln, ale my się i tak nie spinamy... Zbierzemy jeszcze więcej.

A czy masz pewność, że znowu nie będzie czystki na kamieniach miasta? Czy jesteś pewien, że nie nastąpi np taki sam wipe złota i przedmiotów przy reformie rzemiosła(tokiem wypowiedzi Daltara: skoro stare rzemiosło było złe , reforma rzemiosła to kolejny etap DM... Gp graczy pochodziło ze starego rzemiosła po części, czyścimy więc złoto wszystkich graczy...)
To jest dla mnie po prostu Wipe... wyczyszczono złoto i npce z konta miasta( analogiczne do wyczyszczenia złota i przedmiotów z konta gracza)
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Badalaman

No zloto mialo byc odpisane i po reformie przywrocone.
Kojarze ze gdzies na forum tak bylo napisane.

Wampkowo tez cos niecos mialo uzbierane ;)

Gofer

zloto sprzed wprowadzenia ksiesw zostalo spisane i ma byc zwrocone

a moze wam chodzi o zloto z podatkow podczas trwania ksiestw?
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Badalaman

Chyba i jedno i drugie.
To sprzed ksiestw mialo byc przywrocone po fakcie zakonczenia wprowadzania.
To z podatkow podczas wprowadzania zostalo odciagniete z kont graczy, wiec jak dla mnie oczywiste jest ze zostanie dodane.

Inna sprawa ze to zloto sprzed wprowadzenia zmian nieco zamiesza bo bedzie to duza gotowka.
Czesciowo z simow czesciowo od graczy.
Choc np w Zamku pijaweczek wszystko pochodzilo z podatkow bo w simy nie bylismy zamieszani.

Karcharot

na 100% było pisane, że złoto będzie przywrócone, i żeby pospisywać stany konta.

sam jeszcze biegałem, żeby screena kamieniom ze stanem konta i banicjami w TK zrobić.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D