Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

ignaś

Cytat: "TajFun"Ja zdobywać wg. nowego systemu, nowe połączenia żeglarskie?
W trakcie ustalania - beda nowe zasady.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Ukulele

:arrow: Czy jeśli istnieje sojusz miast. Jedno miasto wypowie wojne innemu (spoza sojuszu oczywiście), to pozostałe miasta będące w sojuszu również mają z nim wojnę?

Przykład: Miasta A, ma sojusz z miastem B.
Jeżeli miasto A zacznie wojnę z miastem C, to czy miasto B, również musi mieć wojnę z miastem C?

ignaś

NEW WORLD RECORD:

zolta

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Karcharot

zebys za skrzynie nie bulił.

to że nie musi mechanicznie, to nie znaczy ze nie powinno. wiadomo, ze jesli a i b maja, sojusz, a c zaatauje a to gdy b pozostanie bierne, sojusz zostanie zerwany itd
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

K278

karch... nie koniecznie. Sojusz może obejnować wyłącznie wymianę handlową.
Nalezy zauwazyć, że system sojuszy i wojen jest dość upośledzony, przez co byle jaki sojusz musi zostać wpisany na kamień jako sojusz... bo inaczej miasto dodtanie po dupie... gospodarczo
<DzikiHL> nie tylko krasnolud potrafi być przebiegły mimo pijanego spojrzenia

http://www.k278.pl

Losell Minoris

Chciałem się dowiedzieć czy mieszkańcy 2 miast w stanie wojny moga sie bezkarnie zabijać, nawet jezeli nie sa graczami PvP?

ignaś

Nie moga.
Bez slowa miedzy soba moga sie lac tylko GW i gracze z wojnami na kamieniach, no i gracze ze statusem pvp.
NEW WORLD RECORD:

Badalaman

Hmm jak wojna to wojna  :twisted:
Chyba nikt nie liczy ze bedzie tak ze miasto wypowie wojne w systemie ksiestw i np. pozabija w innym miescie vendorow badz spwoduje jeszcze inne sankcje a osoby z miasta zaatakowanego nie beda zabijac mieszkancow wrogiego miasta?
Oczywiscie nie bez powodu, tylko dlatego ze tamci odpowiadaja za napad na nasze ksiestwo i inne zniszczenia ;)

P.S. Powiem nawet ze nie widze lepszego fabularnego powodu do zabijania i grabienia grupy graczy niz to ze sami wypowiezdzieli wojne ksiestwu do ktorego naleze.

Edycja: pytanie nie bylo czy moga sie zabijac bez slowa tyklo bezkarnie, a bezkarnie to i dzis mozna zabic kazdego gracza jesli sie to odegra.

zolta

Cytat: "ignaś"Nie moga.
Bez slowa miedzy soba moga sie lac tylko ... i gracze z wojnami na kamieniach...
No mieszkaniec miasta ma wojne na kamieniu... miasta.

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Siwy6977

Bez slowa miedzy soba moga sie lac tylko GW i gracze z wojnami na kamieniach, no i gracze ze statusem pvp.
To co to za wojna?

mekmar

Cytat: "Siwy6977"
To co to za wojna?

Taki pic na wode...

Dla mnie wojna to juz jest jakis powod troszke weny od siebie i juz mamy lepszy powod. Pozatym zabijanie mieszkancow danego ksiestwa oslabia ksiestwo, mlodzi gracze zmieniaja miasta na neutralne lub nawet na takie w ktorych dostana ochrone od graczy.

Nilius

Według mnie dobrą zmianą byłoby przeniesienie mechaniki kolorów zielonego i pomarańczowego z gildii właśnie do księstw. Zieloni gracze to byliby ci z księstw sojuszniczych, a pomarańczowi z wrogich.

Dragart

Czyli teraz kazdy mieszkaniec miasta ktore ma wypowiedzona wojne automatycznie zostaje graczem pvp ? A jesli zostanie spekowany i zaznaczy crima mordercy to dostaje 96 z automatu ? Lol ?

K278

moim zdaniem każdy wrogi mieszkaniec powinien być bez przeszkód mordowany w obrębie danego misata/księstwa
Jeśli miasto X ma wojnę z miastem Y to w mieście X powinno się bezkarnie mordować mieszkańców Y i na odwrót. można to ozszerzyć aż na obszar całego księstwa
<DzikiHL> nie tylko krasnolud potrafi być przebiegły mimo pijanego spojrzenia

http://www.k278.pl