Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Badalaman

Alez wojna to barbarzynstwo, to rzecz oczywista :P
A stosowanie terroru wobec ludnosci cywilnej jak i typowego ludobojstwa to standard, styknie spojrzec na Afryke ;)
Badz nawet na rozwiazania stosowane przez kraje "cywilizowane" podczas konfliktu w Afganistanie czy Iraku.

To tak porownojac do sytuacji realnej ;)

Prorokpl

Cytat: "Badalaman"Alez wojna to barbarzynstwo, to rzecz oczywista :P
A stosowanie terroru wobec ludnosci cywilnej jak i typowego ludobojstwa to standard, styknie spojrzec na Afryke ;)
Badz nawet na rozwiazania stosowane przez kraje "cywilizowane" podczas konfliktu w Afganistanie czy Iraku.

To tak porownojac do sytuacji realnej ;)

Hmm nie porównywał bym DM II do afryki  :o  Wkońcu mamy bieżącą wodę i drogi etc. ;)

Badalaman

E tam to ktos wczesniej cos pisal o realu i wojnach, moze nawet Daltar :P

Na Sosaryjskich drogach wladze sprawuja zbrojne bandy - w sam raz afryka.
Wode trzeba nosic w dzbankach z rzek - to juz chyba murzyni maja lepiej :P
Postacie w Sosari oddaja czesc roznym bogom - tez pasuje do jakichs plemoin z  czarnego ladu :P

P.S. W Sosari niema nawet prezerwatyw, ktore pojawiaja sie w Afryce, choc kaplani z sekty chrzescijanskiej z nimi wlacza niczym nasi GMi z biernym makrem ;)

Daltar

K278 oczywiście, że zrozumiałem. Ale Ty nie zrozumiałeś mojej uwagi, że Shard to nie jest niestety odwzorowanie rzeczywistości i że tutaj wprowadzanie podobnych reguł było by stąpaniem po kruchym lodzie, bo narosłe latami animozje są tak częste a toczonych wojen tak wiele, że nie opanowała by tego nawet armia 10 porządkowych a kurwowaniu na forum nie było by końca. Życia nie znasz? :wink:
Faza rem.

K278

Daltarze... znam zycie... ale nie sądzisz, że podczas wojen... nie wchodzi się do leża niedźwiedzia ??
i każdy powinien to sobie zapisac w swojej świadomości...
po prostu niech nie igrają z ogniem... bo sie poparzą
<DzikiHL> nie tylko krasnolud potrafi być przebiegły mimo pijanego spojrzenia

http://www.k278.pl

Svennson

E ja mam pytanie jeżeli mam azyl i place 2x podatek to czemu za uslugi bankiera ciagle musze jeszcze dodatkowo placic ;/ ? Wedlug mnie do poprawki ;/
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Daltar

Musisz płacić bo nie jesteś mieszkańcem księstwa. To ze jesteś tolerowany, nie znaczy że jesteś "swój".

K278, ale to gra a nie życie. W grze można sobie pozwalać na dużo więcej niż w życiu i znaczny odsetek osób czerpie z tego pełnymi garściami, nie oglądając się na klimat. Ja do bigosu związanego z takim przyzwoleniem nie dopuszczę, bo wiem, czym to się skończy. Będziemy siedzieli i całymi dniami interpretowali, czy pk było słuszne czy nie, a piana gęstym strumieniem spłynie z forum, jako pokłosie dziesiątek zatargów.
Nie.
Faza rem.

K278

<DzikiHL> nie tylko krasnolud potrafi być przebiegły mimo pijanego spojrzenia

http://www.k278.pl

Pho3niX

Pytanie do administracji:
Czy funkcja maga miasta będzie miała jakieś mechaniczne znaczenie w tej całej zabawie w księstwa? Pomijam funkcje fabularne.
Obecnie rola maga na kamieniu jest zerowa. Nie może nawet nadawać banicji...

W odpowiedzi od administracji oczekuję szerszej wypowiedzi. Tzn. jeżeli coś będzie robione z tą funkcją.. - to co?
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

skorzak

Jak dobrze pamiętam, będąc kasztelanem powinienem mieć możliwość nadawania strażników graczom?
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Daltar

Cytat: "Pho3niX"Pytanie do administracji:
Czy funkcja maga miasta będzie miała jakieś mechaniczne znaczenie w tej całej zabawie w księstwa? Pomijam funkcje fabularne.
Obecnie rola maga na kamieniu jest zerowa. Nie może nawet nadawać banicji...

W odpowiedzi od administracji oczekuję szerszej wypowiedzi. Tzn. jeżeli coś będzie robione z tą funkcją.. - to co?

Tak, są pewne plany związane z ta funkcją. Na razie skupiamy sie na podstawie księstw, czyli obecnie etapie 3.0, kiedy wszystko już będzie działało jak należy, zaczniemy dodawanie drobnych smaczków, w tym między innymi zajmiemy się magiem.
Faza rem.

Ukulele

Czy będzie opcja na kamieniu umożliwiająca ZREZYGNOWANIE z posady władcy?   :cool:
Bo obecnie jedyny sposób to wkurzyć mieszkańców xD

Ukulele

Czy rzeczoznawca pobiera jakąś prowizje dla miasta?
Czy miasto może w jakikolwiek sposób zarobić na rzeczoznawcy?

Ukulele

Czy można zmniejszyć czas oczekiwania pomiędzy przenosinami do innego miasta z tygodnia do 3-4 dni?
Te opłaty za bankiera w każdym mieście przez okrągły tydzień potrafią naprawdę zirytować.  :neutral:

Kam

Starczy porosić oto zeby władca Cię wyrzucił, wtedy nie masz okresu.
mors vincet omnia