Behemot a klimat

Zaczęty przez duzem, 2009 06 28, 04:32:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

ignaś

Cytat: "Korgail"Wyobraża sobie ktoś bankiera, który obsługuje mutanta? Behemota?
Wyobrazam, ale tylko zniewolonego "bankiera" w specjalnej wilkolackiej lokacji.
A obsluge w normalnych miastach po prostu bym zablokowal skryptowo.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Sul

Zastanawiałem się na co będzie płacz po tych zmianach.

Przyznam szczerze, że jestem niezwykle zaskoczony. Nie sądziłem, że takie poruszenie może wywołać zakaż uśmiechania się zmiennokształtnych :D

zel

Cytatwchodzi mi behemot do banku i usmiecha sie xD
A kogo to dziwi w świecie gdzie przeciętna reakcją na zobaczenie ducha jest "podejdź" ;)

Co do samego zmiennokształtnego to pewnie trochę czasu minie, aż się wykrystalizuje kanon odgrywania. Bo szczerze mówiąc sam do końca nie jestem pewien czy to są dzikie bestie czy ludzie posiadający zdolność transformacji.

Może na przykładzie: mag na polimorfi i zamianie np w ogra ma się zachowywać jak mag czy jak ogr? Według mnie jak mag. Analogicznie traktował bym zmiennokształtnego.
Cytat: Shunt
Cytat: ThorDM to trudny shard
Raczej DM to shard trudnych ludzi.  :wink:
Zachęcam do testowania skryptów mojego autorstwa.

Ragnall

Cytat: "Sul"Zastanawiałem się na co będzie płacz po tych zmianach.

Przyznam szczerze, że jestem niezwykle zaskoczony. Nie sądziłem, że takie poruszenie może wywołać zakaż uśmiechania się zmiennokształtnych :D

Ale przecież nie o to chodzi :)

QM A uzna "to" za lolowanie i strzeli pakę, a QM B by nawet upomnienia nie da. Gracz jest w rowku bo musi kajać się przed widzimisie każdego QMa z osobna i wszystkich razem.

Lepiej w ogóle się nie odzywać na przemianie.

Ekipa by poszła na rękę i dała możliwość zamieniania/odmieniania się w bestie w nocy do woli, tak aby przed miastem można było "klimatycznie" się odmienić i pozałatwiać sprawy. To wejdzie, to można ganiać "loli".

Prorokpl

Dlatego może się zdarzyć że w danym mieście polimorfia jest zakazana więc to tyczy się również zmiennokształtnych. Tak kiedyś było w Yew, obecnie jest to dozwolone O ILE nie łamie ta postać praw miasta. Np. Jeśli zobacze, że "odgrywa" behemota naskakując każdemu to dostanie nauczkę ;). A wracając do klimatu nie jestem pewny, nigdy nie widziałem behemota w realu (chyba, że na po spożyciu), ale myślę, że nie może się "uśmiechnąć" z racji paskudnej mordy. Co najwyżej może obnażyć kły w niby uśmiechu.

Kor sam wiesz kogo mam, i też wchodzę do banku, czasem nawet walne emota do bankiera *grzebie w skrzyni swoim nosem* aby mieć dostęp. Jeśli uznasz, że tak nie wolno to daj znać to przestane. Ale osobiście uważam, że to nie jest nic złego chyba że zaczne gadać ludzkim głosem  :wink: .

Tinerot

(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

duzem

Cytat: "zel"
Cytatwchodzi mi behemot do banku i usmiecha sie xD
A kogo to dziwi w świecie gdzie przeciętna reakcją na zobaczenie ducha jest "podejdź" ;)

Co do samego zmiennokształtnego to pewnie trochę czasu minie, aż się wykrystalizuje kanon odgrywania. Bo szczerze mówiąc sam do końca nie jestem pewien czy to są dzikie bestie czy ludzie posiadający zdolność transformacji.

Może na przykładzie: mag na polimorfi i zamianie np w ogra ma się zachowywać jak mag czy jak ogr? Według mnie jak mag. Analogicznie traktował bym zmiennokształtnego.

to jest ulatwienie

moze *usmiecha sie* to nie naj przyklad ale juz  na nim widac ze kolo to noob
jak bestia moze sie usmiechac moze pokazac kly / wyciagnac jezyk czy cos ale nie usmiechac sie

mam nadzieje ze bugi szybko znikna a szanse w pokonaniu beha beda rowne to chyba tyle;)

Svennson

jaki zenujacy poziom -.- gdy czytam o usmiechajacych sie behemotach to zygac mi sie chce pozatym willkolak w banku od kiedy wampowo przestalo istniec, jak dla mnie powinnien byc normalnie widziana postacia przynajmnej w niektorych mistach...
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Kam

Niepowinien! Jednak tolerowanie wilkołaków w bankach zależy od władcy, jeśli wg. niego jest to ok to poprostu brak mi słów...
mors vincet omnia

Rip

Moim zdaniem gracze powinni tepic takie zachowania... burmistrz wraz ze straza powinien zapewnic by zimennoksztaltny sie w ogole po miescie nie krecil... inni gracze zawsze moga pknac takiego sobie jak im przeszkadza...

Ragnall

Ale bzdury.

Wytarczy że pojawi się opcja zmień/odmień w bestię w nocy. Będzie można pozałatwiać swoje sprawy nie przeszkadzając klimatycznym jęczylolom ;/

Kam

I oby się nie pojawiła. Chcesz być zmiennokształtnym/wilkołakiem? Licz się z tym że w nocy do banku nie wejdziesz.
mors vincet omnia

dMN

Z jakiej paki nie wejdzie? Ja na samym koxie inskry widziałem co noc w cove takiego jednego fajnego czarnego puszystego mrr mrr grr grr. Jakoś skryptowo to teraz zablokowane?
Lubieu grać w gry <3

zel

A mi się podoba opcja z dowolna zmianą kształtów. Zana pozwalająca zachować klimat wiec chyba na plus.

Chcesz być zmiennokształtnym? Licz się z tym, że będziesz zmieniał kształty ;)
Cytat: Shunt
Cytat: ThorDM to trudny shard
Raczej DM to shard trudnych ludzi.  :wink:
Zachęcam do testowania skryptów mojego autorstwa.

Prorokpl

Ktoś tu ładnie powiedział, wejscie do banku pod przemianą zależy od władzy w mieście. Jeśli nię będzie tego tolerować to pk albo jail ;p