BM a czary?

Zaczęty przez Jasmine, 2009 07 10, 13:52:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jasmine

dawno temu było wiadomo ze czary BM były osłabione o 20% z taktyki i 25% z antomii, po czym ukazał sie news.

Cytat:arrow: mag bitewny:
- wpływ taktyki i anatomii na osłabianie siły czarów został zmniejszony o 50%,
- taktyka zwiększa siłę czaru protection o wartość skill / 20,
- odstęp czasowy czaru Gate Travel zmniejszony do 15 minut.

http://www.dm-uo.pl/forum/viewtopic.php?p=165940&highlight=#165940

Sul stwierdził ze jest to dalej 45%, dlatego tez pytanie jak to tak naprawde jest?
(bo znowu temat został magicznie zamkniety)

Sul

Przy 62 inta średnio bmem z 90 anaty i 95 takty mam dmg 33. Magiem bez anaty i takty z takim intem dmg powinien oscylować od 51 do 56 (średni 53).

33/53 = 0.62 czyli redukcja obrażeń = 38%. Przy pełnych setkach będzie to 45% zapewne.

mae

BM'em sprzed zmian mialem 6x inta i dmg corpa 30-33 (wszystkie skille na 100).

Kam

Wiec nic sie nie zmienilo...
mors vincet omnia

Kęs

Mi już szkoda słów na to. Czy to celowe uwalenie i tak mało grywalnej klasy czy też przypadek to i tak "ładnie" świadczy o serwerze DM II. ..

Pho3niX

omg. corp za 33?
Wiedziałem że jest tragicznie, ale nie aż tak ;)
Jak zabić postać mającą 120hp?
lighting + paral + butla, corp + cios z lagi... nie wiem czy poleci chociaż 80 hp..
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

timon

a kto powiedzial ze kazda klasa musi zabijac moze bm to tylk otaki dodatek jak lucznik ? wiec was nie rozumiem nie podoba sie to zmiencie klase a nie skrypty.

Ktos powtarzal mi to przez 3 lata gry lucznikiem wiec teraz powiem to wam.
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

bragl

Możliwe, że chodziło tu o:

- Anatomia + Taktyka zmniejszają dmg czarów o 50% w stosunku do Maga

Talhut

Cytat: "timon"a kto powiedzial ze kazda klasa musi zabijac moze bm to tylk otaki dodatek jak lucznik ?

hmm... ale jak sama nazwa klasy wskazuje Battle Mage jest magiem bitewnym co kojarzy mi się jedynie z postacią chodzącą na krwawe bitwy/wojny, a nie po prostu byciem i nic więcej...

Tinerot

Pho: Weź poprawkę na to, że oni to liczą z intem przedziału 60-65 ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Kam

Cytat: "bragl"Możliwe, że chodziło tu o:

- Anatomia + Taktyka zmniejszają dmg czarów o 50% w stosunku do Maga

Bragl czytaj jeszcze raz, jakby bylo tak jak piszesz, wczesniej oslabienie wynosiloby 100% ;]
mors vincet omnia

Kęs

Cytat: "Tinerot"Pho: Weź poprawkę na to, że oni to liczą z intem przedziału 60-65 ;)
tak dodaj sobie z +4 dmg na +13 inta i jakies xxh koxu potem składasz wszystkim magicznym combem błysk, paral, butla, corp, które wchodzi w 110%

Tinerot

na +13 inta wychodzi więcej niż +4 - przynajmniej na corpie. Śmiem twierdzić, że ze dwa razy, ale pamięć jest zawodna.

Osłabianie hmm, się zobaczy czy faktycznie jesteście pokrzywdzeni czy nie.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Ainn

Jedynie na co BM sie przydaje to na PVM. laska z ostrzami jest zabojczo szybka i ma znosny dmg. Potworki ponizej smokow, ktore plyta moze wystac w miejscu padaja z pelna mana, wiec ta klasa sie sprawdza w PVM bardzo dobrze bo ma duzo wiekszy DPS niz wojownik z 2,5-3 razy wiekszy w PVP moze pozabijac noobkow ;) Mi sie bardzo dobrze bilo stwory jak znajomy mial BMa, wsystko do smokow nie dalo rady sie wyleczyc i padalo z mana, a wiadomo ze BM moze jeszcze 2 zywioly zawolac.

Aion

dla bma max dmg jest przy 75?
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit