Mag bitewny

Zaczęty przez Rake, 2009 08 03, 18:50:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rake

Dobra wesole ludki... Informacji o BMie nie znalazłam na stronie, a pytając się o cokolwiek na IRCu słyszałam jedynie, że BM ssie i lepiej sobie zrobić zwykłego maga.

Jakie są wymagania na zbroje i ile magery jest potrzebne do założenia zbroi metalowych?

Moc wszystkich czarów jest obcięta o anat/takta/4 procent, czy tylko części? Jeśli to drugie, to których konkretnie?
Czy żywioły stoją tak samo długo jak u zwykłego maga?
Czy bonus z taktyki ma tylko prot, czy też i mass protection (czy jak tam ten czar się nazywał)?

Względem zwykłego maga nie mam tylko recalla, czy coś jeszcze jest ucięte?

mae

To jedna z ostatnich zmian:
Cytat: Tinerot w 2009 07 14, 17:28:43
:arrow: Mag bitewny
- Osłabianie czarów zmienione. Od teraz niezależnie od tego czy mamy jedną czy obie umiejętności Anatomia i Taktyka czary są osłabione o Wyższa_Umiejętność/4 % [Dla tych którym nie chce się liczyć: Niezależnie od tego czy oba czy jeden skill, tak czy siak 25% przy GM któregoś]

Zbroje metalowe to chyba dla walka+takta+anata=180 dla pierscieniowej, a kolcza dla tej samej sumy rownej 240.
Nie masz recalla, portale masz normalnie.
Bonus od takty jest dla wlasnego prota (tu moge sie mylic).
Masz slabszego reactive armor.
Pamietam jeszcze, ze do czegos trzeba bylo miec 80 albo 90 magery, ale nie pamietam do czego. A moze cos mi sie pomylilo.

Rake

Cytat: mae w 2009 08 03, 18:56:11
To jedna z ostatnich zmian:

Tak, czytałam to, ale pytałam się o zupełnie co innego. Interesuje mnie które DOKŁADNIE czary są osłabione. To, że np. corp jest to wiem, ale czy zatruwanie/odtruwanie też, tego mogę się domyślać jedynie.

Cytat: mae w 2009 08 03, 18:56:11Zbroje metalowe to chyba dla walka+takta+anata=180 dla pierscieniowej, a kolcza dla tej samej sumy rownej 240.

Spełniając te wymagania nie mogę założyć tych zbroi bo mój poziom magii jest za słaby, czy coś w ten deseń.

Cytat: mae w 2009 08 03, 18:56:11Masz slabszego reactive armor.

To znaczy? Jakieś cyferki byłyby miłe, albo chociaż orientacyjne dane.

Hej mr. Sul & mr. Kęs! Wy zdaje się gracie BMami. Jeśli nie chcecie się dzielić wiedzą na publicznym forum to zapraszam na PW. ;)

Tinerot

Osłabione są wszystkie czary zadające dmg, co do reszty...cóż, trzeba sprawdzić. ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Pho3niX

Reszta czarów jest chyba bez zmian. Zresztą co mogłoby Ci się zmienić?
Prota masz lepszego, bless pozostaje bez zmian, odtruwanie/zatruwanie bez zmian, lustra słabszego sobie nie rzucisz, mniejszej bułki sobie nie wyczarujesz.
Czyli reszta czarów pozostaje taka jak u normalnego maga.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

mae

Czyli jednak dobrze pamietalem i trzeba miec te 80-90 magery. Stawiam na 90.
Cytat: Rake w 2009 08 03, 22:16:22To, że np. corp jest to wiem, ale czy zatruwanie/odtruwanie też, tego mogę się domyślać jedynie.
Sila tych czarow jest zalezna od umiejetnosci zatruwania. O ile mi wiadomo, BM zatruwa jak zwykly mag.

Moze jeszcze mozna dodac, ze ssanie many tez jest oslabione. A tak to... tyle chyba.

Summony BM ma normalnie. Demona wezwie, dwa zywioly ziemi.

Coz. Moge tylko powiedziec, ze kiedy ja mialem BMa, bylo tak samo z informacjami ;)

Kęs

Magii trzeba było chyba 80 lub 90 ale już nie pamiętam. BM miał gorszego reactiva i osłabione mana drain i mana vampire (piszę miał bo nie wiem czy tak nadal jest). W zbrojach metalowych masz znaczenie gorszą medytację.