Tworzenie łuków a wiedza o broni

Zaczęty przez Amidaris, 2009 08 07, 12:33:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

Amidaris

Pytanie jak w temacie. Na stronie pisze, że za pomocą um. wiedzy o broni można sprawdzać bronie, zbroje, łuki. Gdy próbuje jednak sprawdzić łuk wyskakuje komunikat, że ta um. służy jedynie do sprawdzania broni i zbroi. Troche nie rozumiem.
Czy może to być spowodowane niskim poziomem mojej wiedzy w tej dziedzinie ?
No i od razu nasuwa się wątpliwość czy sama wiedza o broni ma wpływ na jakość tworzonych łuków i strzał.
Będe wdzięczny za odp.
pozdrawiam

Tirith

Z tego co mi wiadomo to ta umiejetnosc dotyczy tylko sprzetu ktory wyrabia kowal. Wiec dla ciebie ten skill jest niepotrzebny. W sumie tez robie luki i tego skila nie mam.
Nimrod napisał/a:
Jestem pewien, że możliwy jest do napisania taki skrypt. Nie wiem, czy ekipa dm nim dysponuje, czy jest on łatwy do napisania, czy wręcz niemożliwy.

Marv

Wiedza o broni tyczy sie tylko kowala.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Gofer

Pamiętam jak działała na łuki. Kilka lat temu.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Amidaris

Dzięki za odpowiedź.

To bym jeszcze taką sprawę poruszył :) u kupców można kupić bronie wyjątkowej jakości, od razu pisze że to przedmiot o lepszych właściwościach. Czy w związku z tym, przy wysokiej umiejętności tworzenia łuków kiedyś tam w dalekiej przyszłości moje wyroby też będą tak opisane ? :) narazie wyrabiam łuki średniej i normalnej jakości. Różnice rozpoznaje tylko po komunikacie kiedy kończę robić przedmiot, ewentualnie po cenach skupu u łucznika ;) wyglądem ani opisem nie różnią się wcel.
Pytam czy bez ich identyfikacji wiedzą o broni różnice przedmotów będzie się dało jakoś zauważyć.
Chyba że od tego wszystkiego jest um. identyfikacja.

Kamcza

Jaki fajny swiezy gracz i swiezutkie pytania :)
Roznica miedzy srednia a normalna jakoscia jest iluzyjna i w zasadzie to tylko komunikat. Przy wysokim skilu Łuczarstwa bedziesz robił łuki wyjątkowej jakości a przy jeszcze wyższym poziomie podpisywał je swoim imieniem. Do tego potrzebne ci tylko drewno, coś do strugania, czas i chęci. Identyfikacja, wiedza o broni nie ma nic wspolnego z robieniem łuków i strzelaniem z nich.

Amidaris

No to juz wszystko jasne :D

temat do zamkniecia mysle ;)

Antheramis

Cytat: Thor w 2009 08 07, 13:46:30
Z tego co mi wiadomo to ta umiejetnosc dotyczy tylko sprzetu ktory wyrabia kowal. Wiec dla ciebie ten skill jest niepotrzebny. W sumie tez robie luki i tego skila nie mam.

a ja moge za pomoca wiedzy sprawdzac stan zuzycia skorzanych zroi a nawet ubran czy togi z kapturem  ::) bug ?

edit: a jak sie tyczy wiedza o broni np majstra ? bo nigdy nie mialem tasaka niezwyklej jakosci (w koncu tasak to tez bron przynajmniej mozna ja przeniesc do kowala skoro stracil sierp)
i w ogole kto teraz robi sierpy ?
Cytat: Robintonpod żadnym pozorem nie ruszać nic! bo zepsujecie coś co jest fajne

Motharq

Wiedza o broni tyczy się :

• Broni od kowala i stolarza
  • Tarczy od kowala i stolarza
  • Zbroi od kowala i krawca
  • Młotka kowalskiego, sierpa, kilofa
Nie dotyczy strzał, łuków, większości narzędzi.
Wymieniłem czego dotyczy jeśli chodzi o ocenę. Jeśli chodzi o wpływ - tylko na wyroby kowala.

Bazyli

ciekawe ze ostatnio wiedza o broni sprawdzilem wedke... bug?
CytatQuot capita, tot sensus...

Antheramis

a moze by tak wiedza o broni dawala lepszy ar nawet dla wyrobow krawca a lepszy gain do koxu kilofami czy tez tasakami ... dlaczego kowal ma miec 2 skile a reszta tylko 1 jak maja miec zle to wszysyc nie tylko kowale ...

*po raz kolejny placze o 1 skil do pelnego kowalstwa*
Cytat: Robintonpod żadnym pozorem nie ruszać nic! bo zepsujecie coś co jest fajne

Gucio

Wiedza o broni dla krawca, nie. ;-[ Co ma broń do jakiejś skórzanej zbroi.. nic...

Nie płacz, na dniach pewnie wejdzie zmiana górnika i kowala. :-P Mam nadzieje, że udupią jeszcze bardziej. :D

Marv

Skoro temat przewodni sie wyczerpal, zamykam.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...