Wampiryzm po udostępnieniu mechaniki

Zaczęty przez Kamcza, 2009 08 22, 17:17:18

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kamcza

Mam kilka pytań. chyba pytań, bo zastanawiałem się jeszcze nad działem bugi ale brak mi doświadczenia w mechanice wampira i w dziale propozycje ale też nie znam dobrze tej klasy. Zostały więc pytania. WAmpira znam mało, może stare wampiry rzucą mi jakieś światło na sprawe.

1. Blesy w nocy. Czy to norma, że gdy loguje siew nocy to nie dostaję błogosławieństwa ani też nie pozwala na odświeżenie i zlapanie tego blogosławnieństwa użycie um. wamp, przemiana w nietoperza, czar, nic. Niepróbowałem jeszcze się zabijać i wskrzeszać bo podejrzewam, że tak by mi to pomogło ale to chyba głupie samemy sięzabijać. Pozatym czesto niemożliwe jak zaloguje sie w lochu bez blesa i jak mam sie zabijać i wskrzeszac? Tak więc pytanie czy tak ma być, czy też to bug o jakim wiedzą wszyscy od dawna i traktują przez zastanie i zasiedzenie jako normalne. To jest dokuczliwa sprawa.

2. Cieżar zakrwawionych bansaży. Są ciezsze od zwykłych. Czy wyrównanie ich wagi to jakaś nierealna propozycja czy też kolejny bug czy też niedoróbka i przez zasiedzenie toleruje się ją od lat?

3. Żółte mikstury. Tych nie można użyć. Klimatyczny dodatek ze względu na czosnek czy zabrane w miejsce .lecz ?

4. Bonus od srebra wbudowany w rojal i niższe rudy. Tu nie mam pewności jak jest ale myślę, że kiedys aby walczyć, zadać wieksze obrażenia wampirowi potrzeba było postarać sięniewiele i to srebro jednak nosić. Teraz każda standardowo używana w pvp broń ma bonus. nie wiem jak duży. W zamian wampir ma blesa w nocy. Powiedzmy że wiekszego o 8-11 od zwykłej butli. Jak w grupie jest mag rozdający blesy po 30 to ten bonus jeszcze spada. A broń rani z bonusem cios za ciosem. Wydaje mi się, że przez to puszka wampierza jest w tyle za niezarazonym wojem. Tutaj nie mam doświadczenia i może mi to wyjaśni ktoś walczący sporo pvp.

Dziekuje za uwage.

lazzio

1. To normalne. Od dawna tak jest i zawsze jak wampy grały aktywnie to miejsce przy uzdrowicielu było pełne trupów w nocy;]

2. To normalne.

3. Jest tak ze względu na czosnek - klimat.

4. Nie mam zdania.

To co napisałeś i wiele innych od dawien dawna było na forum wampirów i jak do tej pory nie zostało zmienione to raczej sie nie zmieni;]

skorzak

Żółte mikstury to nie czosnek tylko zenszen... pomarańczowe mikstury to czosnek...
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Etrius

Wamp ma sporo wad ktore jeszcze zdazysz poznac i daleko mu do doskonale dopracowanego  lika.
Gra nim jest uslana roznymi ograniczeniami i bugami.
Jesli wytrwasz udowodnisz ze sie nadajesz :)

Antheramis

Cytat: Etrius w 2009 08 22, 19:34:02
Wamp ma sporo wad ktore jeszcze zdazysz poznac i daleko mu do doskonale dopracowanego  lika.
Gra nim jest uslana roznymi ograniczeniami i bugami.
Jesli wytrwasz udowodnisz ze sie nadajesz :)

pograj berkiem :D

a z tego co mi sie wydaje to srebro rani tak samo jak royal ale liki a nie wampy aczkolwik moge sie mylic przetestuje to ze znajmomym wampem o ile sie zgodzi byc ofiara mojej halabardy ^^'
Cytat: Robintonpod żadnym pozorem nie ruszać nic! bo zepsujecie coś co jest fajne

Etrius

Wiem ze jest kilka klas  kotre niesa w najlepszej sytuacji w tym berek lucznik i kilka innych moze takze przepraszam jesli kogos obrazilem :)

Thiass

Cytata z tego co mi sie wydaje to srebro rani tak samo jak royal ale liki a nie wampy

Ostatnio jak sprawdzalem to wyszlo ze royal bije lekko mocniej niz sreberko  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Svennson

CytatWamp ma sporo wad ktore jeszcze zdazysz poznac i daleko mu do doskonale dopracowanego  lika.

jak ja kocham tych specy znajacych sie na wszystkim szkoda ze, ich polem do popisu jest jedynie forum;]]]]

Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Black Day

Cytat: Svennson w 2009 08 23, 10:20:34
CytatWamp ma sporo wad ktore jeszcze zdazysz poznac i daleko mu do doskonale dopracowanego  lika.

jak ja kocham tych specy znajacych sie na wszystkim szkoda ze, ich polem do popisu jest jedynie forum;]]]]

Sve dałeś popis elokwencji : Zpewniam Cie iż większy komfort grać wilkiem niż wojem wampir  8)

Kamcza

Czyli to ze w logujac sie w nocy nie mam blesa to znany bug z ktorym nalezy sie oswoic  :-\
To ze bandaże zakrwawione zwiększają mi wage to też znane i nieruszane  :D
To, że żółty miks jest z żeńszenia i nie działa to tak ma być.
No i że biją mnie mocniej rojalem niż ja ich bo mam 10 hp wiecej to też tak ma być.

Podoba mi się ta klasa   :D

Thiass

Kamcza... no dokladnie tak ma byc i bylo zawsze  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Sul

Co ty Thiass opowiadasz, wampir woj od zawsze był mega przegięty i dopakowany. Nie chcecie przyznać, że ekipa po prostu osłabiła woja wampa zarażonego przez npca a nie przez gma. Wy dalej latacie przepakowanymi a te masy, które też chciały wymiatać dostają upośledzoną wersję :)

Tinerot

Sul: :O A czemu takie bajki mówisz?
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

McDevil

Cytat: Sul w 2009 08 23, 16:16:44
Co ty Thiass opowiadasz, wampir woj od zawsze był mega przegięty i dopakowany. Nie chcecie przyznać, że ekipa po prostu osłabiła woja wampa zarażonego przez npca a nie przez gma. Wy dalej latacie przepakowanymi a te masy, które też chciały wymiatać dostają upośledzoną wersję :)

LOL
Udowodnij :D

Svennson

Cytat: Sul w 2009 08 23, 16:16:44
buahah xD mleko mi nosem polecialo xD a ja chcialem napisac ze od zawsze bylo przyjmowane lik=woj wamp=mag ;] (nie liczac paru wyjatkow)
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.