kowal

Zaczęty przez Gofer, 2009 08 26, 11:20:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ainn

Niezwykla jakosc daje magik do WOB i tylko to rowniez daje ten 1 ar wiecej w pancerzach ;]

Kowal

A czy ten 1 AR weiecej to daje jakas roznice ?
Ja to wole poczekac az gm cos z tym zrobia bo szkoda marnowac magikow na 1 AR wiecej :d

LooZak

1 AR wiecej na kazdej czesci zbroi, a nie calosci ;)

Ainn

Przenigdy na kazdej czesci.

Od zawsze niezwykla jakosc to 1 ar wiecej na calym komplecie plytowym - tak w skroce. Wczesniej tak bylo i teraz tez tak byc powinno.

Zeby robic niezwykla jakosc trzeba miec magika do um wiedza o broni.

tomerro

Oczywiscie ze na calym komplecie.
Pytanie nieco z innej beczki, od ilu % skilla z magikiem wychodzą niezwykle?
Pytam bo nie mialem nigdy slabszych magoli do wiedzy niz +9 a wolalem nie sprawdzac tego kupujac kazdy po kolei.
<Madderdin> te arabusy wszędzie się wpieprzzają
<Madderdin> dawno krucjaty nie widzieli

Antheramis

105% woba i masz niezwyklej jakości
105% kowala i nie trafi Ci sie "zniszczyles troche rudy" - kujac plytowa klate
Cytat: Robintonpod żadnym pozorem nie ruszać nic! bo zepsujecie coś co jest fajne

LooZak

Ja pamietam ze wieksza mialem roznice, moze dlatego ze kulem z +12 <mysli>

tomerro

Ja mam +16/+14 i wciaz jest to tylko 1 ar roznicy na calym komplecie.
Byc moze wieksza roznica jest na wyzszych magikach typu cudowne(17) boskie(20).
Ale takie widzialem tylko raz w zyciu i kosztowaly po 3 banki za jeden.
Jak dla mnie nieoplacalne kuc w takim czyms.
<Madderdin> te arabusy wszędzie się wpieprzzają
<Madderdin> dawno krucjaty nie widzieli

Robinton

Czy są jakieś postępy w pracach nad zmniejszeniem ilości przekuć w zależności od posiadanych % ponad 100.

Troszkę już czasu minęło, a szkoda kuć skoro jest to czysta strata tylko nastu-dziesięciu %  rudy więcej.

Kowal

Robinton z tego co widze prace nad tym sie zatrzymaly :D

Robinton

Zor

A ja mam pytanie początkującego.
Co to jest ten "magik do kowalstwa" lub "magik do wiedzy o broni"?

Evilas

magiki do umiejetnosci to przedmioty wypadajace podczas walk z potworami zamieszkujacymi swiat Sosarii, im silniejszy stwor, tym silniejszy przedmiot magiczny jest w stanie wyrzucic po smierci, niektore z nich maja dodatek pod postacia "xxx kapelusz yyy umiejetnosci zzz" wowczas taki przedmiot nazywamy magikiem do umiejetnosci, czesto sprzedaja takie rzeczy po kupcach w miastach, rzadziej na aukcjach... jednak warto pytac o nie, miedzy innymi korzystac z tablic ogloszen w miastach, gdzie mozna wspomniec o naszych poszukiwaniach takowego przedmiotu, przedmioty do kowalstwa sa trudno dostepne, bo bardzo szybko znajduja sie chetni do zakupu owego magika :)

arvour limbby

ja posiadam okolo 13 do kowala i okolo 11 do WoB mam kowala i z tego co pamietam to aby miec wiecej oczek ar musi magik byc ten z najwyzszej polkli jak i narzedzia czyli mlotek aby dalo ta wyjatkowa wlasciwosc . Kujac nawet magolem +6 dajesz niespotyka co daje 1 ar wiecej na kazdym elemencie . Teraz weszla zmian aiwc trzeba szukac magola do WoB i Kowala CUdaka czy tam boskiego ( nie pamietam jaki ma ta moc +20)

Siudi

:D