kowal

Zaczęty przez Gofer, 2009 08 26, 11:20:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

Antheramis

licho co do rud to tytanium kopie tyle samo co niegdys royala (proporcjonalnie bo wiadomo ze nigdy nie tak samo) adamentytu ? 3x mniej jak tytanium za to inne szczedolnie damascen leca dosc ladnie

ps: magik do gornika +14
Cytat: Robintonpod żadnym pozorem nie ruszać nic! bo zepsujecie coś co jest fajne

Ainn

Cytat: Robinton w 2009 08 26, 13:39:18
Edit. Ainn a sprawdziłeś jak się teraz kopie? Możliwe, że da się teraz wykopać więcej lepszych rud niż wcześniej (na pewno średnich się kopie więcej).

Edit2. Ainn wkur... mnie zajebiście twoje teksty ile to co nie kosztuje, ile to kto nie zadaje dmgu itp w wielu tematach ,które są totalnie oderwane od rzeczywistości. Wiem, że chcesz aby twoje wypowiedzi miały większy wydźwięk ale nie kłam... bo to irytuje.

Proponuje ci skonczyc z osobistymi wycieczkami i zabrac sie za gre i posprawdzac lub samemu dac sensowne kontrargumenty, a nie prezentowac zenujacy poziom dyskusji.
Aukcja 150 za skorke ognista, 700 za sztabe royala. 250-300 na komplet = kolo 40k, 2020 x 700 = 1,414 mln - sama zbroja.

Odnosnie kopanej rudy odpowiedzial Ci Atheramis, wiec skoncz z agresja.

Robinton

no dokładnie napisał mi, kopie się więcej rud średnich ;)

Royal to jedyna ruda? Btw jak już mówiłem ceny zawsze podajesz wyssane z palca. Poza tym przyssałeś się do tej ilości rudy na expa mimo, że licho wyraźnie mówił, że to jest docierane.

Eot dla mnie, dowiedziałem się chyba wszystkiego czego chciałem.

AsYlum

Cytat: kometes w 2009 08 26, 13:58:56
Kolejne spostrzeżenie :
starą tarczę prawości z royala da się przetopić na tytanit, a tarczę p. z verytu już się nie da przetopić wcale. Tarcze z mytherilu też się da jeszcze przetopić.

W gruncie rzeczy tytanit i royal to to samo zmieniła się tylko nazwa. Dopracuję przetapianie starych przedmiotów na odpowiedniki rud w ciągu kilku dni. Wtedy będzie możliwe przetapianie wszystkich starszych przedmiotów. Jeśli przedmiot był wykonany ze starej rudy, której już nie ma to zostanie przetopiony na odpowiadającą mu obecnie rudę.
<uninitialized object>

AsYlum

Cytat: Ragnall w 2009 08 26, 14:05:10
W nowym systemie: zbroja z pierwszego tłoczenia = zbroja z 20 tłoczenia tj. exp ? System jakości nadal obowiązuje i ma realny wpływ na rozgrywkę (AR) ?

Po wypowiedzi licha przyjąć, że obecne psucie nie będzie w ogóle ruszane ?

1. Tak wyjątek podpisany kiedyś jest jak wyjątek przekuty 20 teraz.
2. Jakość - tutaj nic się nie zmieniło.

3. Nie sądzę by była taka potrzeba. Na pewno kilka parametrów musi zostać dostosowanych.
<uninitialized object>

Robinton

A to tylko zapytam, czy taki system planowany jest do innych skili wytwórczych?

Lofar

Cytat: Robinton w 2009 08 26, 13:39:18
Imo Lofar złe bo mniejsza ilość rudy + mniejsza ilość przekuć to o jedno chodzi - mniejszą stratę rudy ;)

No przecież. A o co może chodzić kowalowi, jeśli nie o wykucie czegoś jak najmniejszym kosztem i przy jak największym zysku? ;)

kaito

Czy dalej trzy najlepsze rudy dają najszybszy gain stata?
God is the Number 1 Killer, He out killed...Genghis Khan...Kublai Khan...Pamalane...Yes he did, He out killed Hitler...out killed Mussolini...Out killed Napoleon, When God gets ready to kill he wipes...Cold, Complete, God the Killer...

Robinton

A właśnie zapomniałem zapytać ;)

W gruncie rzeczy zmiana w górniku + zmiana w kowalu jedynie zwiększy delikatnie (albo wcale) ilość rudy jaka jest potrzebna na expa. Dodatkowo eliminuje sie czynnik losowości, który można było wykorzystywać na swoją korzyść w celu zwiększenia szansy, że exp wyjdzie akurat gdy będę kuł z royala. Stąd pytanie, co było celem tej zmiany? Bo żadnej rewolucji ona nie wprowadza dlatego jestem ciekawy.

Will

Mnie osobiście jako kowala ta losowość doprowadzała do furii. Teraz nie muszę odprawiać magicznych rytuałów i modlić się do boga słońca by wyszedł jak najszybciej exp. Wolę jasno postawione kiedy będzie exp.

Ainn

Robinton a jak to obliczyles?  ;D

Rudy kopie sie mniej niz kiedys, 3,5x wiecej jej potrzeba na exp.

Jezeli kopalbys 2 x mniej rudy to cena itemu mnozysz x2. Jezeli na exp trzeba dodatkowo 3,5 x wiecej rudy to lacznie przedmiot jest 7 krotnie drozszy.
Sama zmiana w gornictwie dwukrotnie podwyzszyla bazowa cene, ktora teraz jeszcze urosnie niemal 4krotnie. Z checia zobacze twoje obliczenia.

Zmiana pewnie ma za zadanie spowodowac, ze ludzie nie beda gromadzic tyle przedmiotow. Z drugiej jednak strony uderza ona bardzo w tych co nie maja zapasow i nie maja gornictwa. Przy obecnych propocjach granie puszka jest nieoplacalne. ::)

Will wykulem nie raz itemik z royala przy max 3 probach. Nigdy na puszke mi nie poszlo wiecej niz 1k rudy, najmniej to 150. Teraz zawsze pojdzie 2000.

To tak jakbys powiedzial, ze zawsze cie wkurzaly stale wachania cel benzyny, a ustawowo wprowadzone 16 zł za litr jest swietne ;]]

Bazyli

czy na przekuwaniu tez idzie gain czy tylko na kuciu swiezych itemow?
CytatQuot capita, tot sensus...

Robinton

odstosunkuj się w końcu od tego ile potrzeba rudy na expa bo to sie ma zmienić omg... Btw pomyśl, że cena nie jest wprost proporcjonalna do ilości rudy zużywanej na item ;f Aha i jakim cudem zmiana górnika zwiększa cenę expów skoro teraz sie kopie więcej danego typu rudy? (nie mówię o royalu), więc skończ płakać jak to źle masz i jaki to nie jesteś uber

Will, no jak kto woli albo więcej czasu i mniej cennej rudy na expa, albo liczenie na farta ;) i to było fajne

Spider

Czy wy nie umiecie czytać? Administrator serwera powiedział, że ILOŚCI BĘDĄ JESZCZE ZMIENIANE. Jeśli tak bardzo wam się to nie podoba, zgłoście propozycję żeby wyłączono DMkę na 2-3 tygodnie, aby ekipa w swoim gronie przetestowała wszystkie aspekty i uruchomiła serwer dopiero gdy wszystko dopną na ostatni guzik. Ciekawy jestem, ilu z forumowych płaczków by na to przystało?

Antheramis

dokladnie zazwyczaj na puszke z tarcza idzie 800 sztab chodz wczoraj udalo mi sie machnac royalowke z 300 wg mnie 2k na zbroje plytowa jest lekko przesadzone zmniejszył bym to o polowe i gra gitara

kiedys moze i szlo po 20 podejsciu zrobic expa ale mielismy odzysk rudy w postaci topienia min 50% bez magika do nawet 75% (na magikiu +14 do kowalki)
Cytat: Robintonpod żadnym pozorem nie ruszać nic! bo zepsujecie coś co jest fajne