GT

Zaczęty przez Bazyli, 2009 08 29, 20:03:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bazyli

licho natchnal mnie do stworzenia tego tematu:
Cytat: licho w 2009 08 29, 13:41:11
Zaraz zaraz, coś wam się pomyliło chyba.

To jak sobie ustalicie ceny rud to wasza sprawa.
Ale forum to nie miejsce na to, tu nadal obowiązuje zakaz gt.

Otoz mnie od zawsze uczono ze gt - gametalk ma maiejsce wtedy kiedy rozmawiamy o biezacych wydarzeniach w grze (kto, co, gdzie... ) nie zas o wydarzeniach przeszlych czy dyskusjach na tematy nie odnoszace sie do osob i postaci aktualnie przebywajacych w grze.

przyklad:
jestem zalogowany i oglaszam sie ze sprzedaje tytan po xxx - GT

nie jestem zalogowany i rozmawiam z kims o teoretycznych cenach rud i o tym ze tytan jest duzo lepszy od adamantytu - nie GT

czy sie myle?

CytatQuot capita, tot sensus...

licho

Ustalanie między górnikami cen rud jest rozmową o bieżących wydarzeniach i takie rzeczy ustalajcie sobie w grze albo na nieoficjalnych kanałach na ircu.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Borry

Licho nie zauważyłeś, że ten zapis e regulaminie jest martwy i nikt (włącznie z moderatorami) się nim nie przejmuje? I to nie od wczoraj, tylko od lat.

Ghg

rowniez uwazam, ze ten punkt sie przedawnil. ja bym nawet na forum odpowiedni dzial do gt zalozyl.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Kox_Rox

dawno juz nie widzialem zeby ktos zwrocil uwage na GT na forum.
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

tomekrbk

Nie tak dawno dostałem ostrzeżenie za GT na forum, było to chwile przed tym jak AsYlum wziął je pod swoją opiekę.
Better Dead Than Red

Bazyli

ale nadal nie ma odpowiedzi na podstawowe pytanie czym jest wlasciwie wedlug ekipy GT? bo wychodzi na to ze ile glow tyle opinii..
CytatQuot capita, tot sensus...

Borry

GT? Coś, co zostało wymyślone za kadencji Lowella, nie sprawdza się od paru lat ale jak spróbujesz znieść to to podniesie się wielki krzyk o klimat.

Czemu zakaz GT uważam za głupotę? No to jedziem.

a) IRC
Kiedyś ktoś uparł się, żeby uniemożliwić graczom porozumiewanie poza grą i zakazał GT na kanale #ultima-dm. Dlatego też powstała jego alternatywa, czyli #dm-gt. Dzisiaj ta alternatywa posiada zazwyczaj dwa-trzy razy więcej użytkowników. Chcesz się o coś spytać idziesz na #dm-gt. Masz problem z grą idziesz na #dm-gt.  Chcesz coś sprzedać idziesz na #dm-gt. Jaki sens ma zakaz gt na #ultima-dm, skoro chyba wszyscy GMi i tak siedzą na dm-gt? Żaden, ale spróbujcie tylko zacząć GTować to nagle zupełnie martwy od 12 godzin kanał wybuchnie ujadaniem Strażników Teksasu (którzy nota bene i tak siedzą na dm-gt).

b)Forum
O ile wcześniej ten zakaz miał się słabo, to umarł on bolesną śmiercią wraz z nadejściem Simona. Wtedy to gracze zostali przed administrację ZMUSZENI do GT na forum. Wszelkiego rodzaju dyskusje w obrębie klasy/rasy/miasta są prowadzone na forum.
Czemu mogę do bólu GTować w czterech podforach, ale w piątym jest to zakazane? Bo tak

Kam

Ceny rudy w grze to wprawdzie nie bierzące wydarzenie, ale coś co jest cały czas w grze.
Chyba nikt nie jest na tyle tępy żeby uważac zdanie "sprzedaje rude po xx jestem tu i tu" za gt a zdanie "wczoraj sprzedawalem rude po xx bylem tam i tam, jutro tez tam bede w godzinach xx-xx" za nie gt.
mors vincet omnia

Ragnall

Kamiz: Post o który chodzi równie dobrze można potraktować jako prezentacja jednego ze sposobów obliczenia ceny produktu.

Tematu GT nie drążę, bo co powiem to i tak zostanie źle odebrane, a nie będę karmił Aruvina :|

Kam

Nie wiem o jaki post chodzi, temat jest o gt, nie o danym poscie.
W kazdym razie, traktuje on o czymś co dotyczy teraźniejszej gry + równie dobrze można to rozpowrzechnić w grze, wiec gt.
mors vincet omnia

Duck

Ultima Online to nie gra przez przegladarke, wiec nie powinna przebiegac na forum.

Jesli kogos inteligencja jest na poziomie kwiatka w doniczce z tym ze kwiatek jest madrzejszy o 20 i ma problemy z prosta operacja kupna/sprzedarzy przeprowadzona online w swiecie Ultimy to polecam Ikariam.

Narzekacie na gameplay i online a potraficie tylko narzekac. Zostalo 2 skrypterow, Tin za miesiac wraca na uczelnie a Asyl po reformie kowala tradycyjnie zniknie. Zaluje tylko ze ten silnik forum nie ma ostrzezen.

Koniec.
There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*