Poziom najedzenia.

Zaczęty przez Sul, 2009 09 01, 09:28:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sul

Jedząc 2punktowe jedzenie dostajemy dwa komunikaty -
"Jesteś porządnie najedzony..." i "Jesteś bardzo porządnie najedzony".

W obu wypadkach dając .glod dostajemy komunikat - "Jesteś porządnie najedzony."

Pytanie teraz, czy to są dwa poziomy głodu, czy też nie? Komunikat, że odrobinę zgłodniałeś pojawia się dopiero gdy poziom najedzenia spadnie do "Jesteś najedzony".

Jak się do tego mają gainy?

Duck

To tak jakby Tu w tym temacie Tinerot pytal jak dziaka .kill
albo Asylum pytal czy .online liczy gmow

masz oskrypt to se sprawdz, podobno widniejesz ja www jako skryptus
There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

Tinerot

Ale z tego wyżej maruda. Jeśli .glod pokazuje "porzadnie najedzony" to masz maksa. ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Agraeld

Cytat: Duck w 2009 09 01, 19:45:01
To tak jakby Tu w tym temacie Tinerot pytal jak dziaka .kill
albo Asylum pytal czy .online liczy gmow

masz oskrypt to se sprawdz, podobno widniejesz ja www jako skryptus

Duck on tylko grzecznie zapytal ;P

Sul

Duck, to nie jest takie samo pytanie. Weź też jeszcze pod uwagę, że ostatnio były wprowadzane zmiany w oskrypcie jedzenia, więc jest to coś relatywnie nowego i na dodatek dotyczy wszystkich graczy. Może figuruję tam jako skrypter, ale nie mam dostępu do aktualnego, najnowszego oskryptu, więc nie wszystko mogę sprawdzić.

Poza tym, może np inni gracze też chcieliby coś takiego wiedzieć?

Tin, czyli nie ma po co jeść do aż do komunikatu bardzo porządnie najedzony?

Duck

nie bylo zmiany w poziomie najedzenia vs gainy
CytatJak się do tego mają gainy?
mam podac procentowa rozpiske wplywu kazdego poziomu najedzienia ?  :D

poziom 10 blokowal dalsze jedzenie i dawal komunikat nie mozesz zjesc wiecej
to teraz zeby jesc bez limitu trzebabylo usunac ten komunikat i zastapic go innym
wiecej roznic nie ma pomiedzy twoja ostatnia wersja a aktualna

*click*

Sul

No i widzisz, to jest ta odpowiedź. Może ja za mało precyzyjnie sformułowałem pytanie, nie chodziło mi oczywiście o % wzrost gaina jaki jest tylko o to, czy jak jem do "bardzo porządnie" to czy przy tym komunikacie mam największe gainy z możliwych czy też przy "porządnie".

Jak się okazuje masa osób myślała, że przy bardzo i bez sensu marnowała za każdym razem jedną sztukę jedzenia :)

Dziękuję za odpowiedzi, do zamknięcia.

Kox_Rox

swoja droga. moglby mi ktos wyjasnic co ta zmiana z mozliwoscia jedzenia w nieskonczonosc ma dac? odsysanie jedzenia z servera?
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

LooZak

To ja porusze cos innego w tym temacie. W sumie laczy sie toz  pytaniem Kox_Rox.

Majac poziom najedzenia przykladowo 10, rowny komunikatowi "Jestes bardzo pozadnie najedzony/na", zchodzi on nam do 9.1 poziomu, i lada chwila otzrymamy "Odrobinre zglodniales/as". Jednak wyprzedzamy komunikat, dajemy dwuklik, aby ponownie ujrzec "Jestes bardzo pozadnie najedzony/na". Niestety, poziom sytosci 9.1 pozostaje mimo to, i po paru sekundach dostajemy komunikat "Odrobinre zglodniales/as".

Teraz nasuwa sie pytanie. Po co nieograniczone jedzenie potraw, skoro nie odswiezaja poziomu sytosci ?

Karcharot

po to żeby nie musieć .zglodniej na imprezach ;>
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

ignaś

To samo zaobserwowoalem co LooZak i tez tego nie kumam.

Kacharot .zglodniej mozna bylo inaczej rozwiazac i proponowalem to, a mianowicie nie dawac glupiej emoty przy jedzeniu *spozywa XXX*, bo przeciez nie mamy co chwila *wypija niebieska/czerwona/inna miksture*. Wtedy kazdy by sobie wpisywal z palca emoty takie jakie chce, a nie mialby przymusowych emot kiedy naprawde musialby cos zjesc by nie pasc z glodu. Wybrano jakich chory system, ktory mi osobiscie sie kompletnie nie podoba.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Duck

nie ma zadnych przecinkow, jest 9 lub 10

*click*

Szmaglomea

O tym, ze nie ma przecinkow najlepiej wie kazdy wamp, gdzie pula krwi przy 80% skilla [pula krwi = 80] spadajac o poziom obniza pule o 8 pkt.

Kox_Rox

Umownie jest. Chodzi po prostu o to zeby po zjedzeniu zywnosci przy max najedzeniu, licznik czasu ktory odlicza kiedy spadnie poziom nasycenia sie wyzerowal.
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Duck

*click*