Nekromancja

Zaczęty przez DragoN, 2009 09 04, 20:05:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

mekmar

Cytat: Kamiz w 2009 09 05, 17:03:30
Najprościej - niech druid ma błogosławieństwo, a nekromanta klatwe do bojowek. :P

Nie bedzie bo by trzeba bylo zabrac duridowi. Osobiscie mimo Tin twoich słow, poddalem sie po 3 latach prob. Druid> Nekro, zaczynajac od ceny koxu, poprzez przydatnosc konczac na cenach regow do czarow uzytecznych poprostu powala. Zaden czar z zaproponowanych przez nas nowych nie wszedl, poprawiono jedynie czary istniejace i to tak, ze kazdy przydatny czar kosztuje oko beholdera, ktore jest drogie ciezko dostepne i nie adekwatne do uzytecznosci tych czarow. Moze kiedys uda sie komus cos wywalczyc/zrobic w tej sprawie. Jak to mowia nadzieje umiera ostatnia i tak bylo w moim przypadku.

herbatnik

Mysle ze czary nekro to temat rzeka, poza przywolaniem umarlych, licza, obcowania, smoka - klimat to nie widze tam nic sensownego i przydatnego zbyt dlugi cast czarow niewspolmiernie drogie i rzadkie skladniki, skladniki by sie dalo przebolec jesli bylby sens czarowac te czary. ogolnie rzecz biorac nekro zaroslo pajeczyna i zostalo zapomniane spoczywajac cicho w kazamatach. jesli o mnie chodzi czary sa nijakie w pewnym sensie i tak jak widza wszyscy duzo oplacalniej jest nauczyc sie czarowac czary szamana. tylko co z osobami lubiacymi klimat nekro? pozostaje im grac bez czarow a codex i czary posiadac na rzadkie przypadki pokazania sie : oto nekro zyje w sosarii. podziekowania dla Tina za chec przeczytania propozycji odnosnie zmian w tym temacie i byc może zechce popracowac nad tym. nasze propozycje na dniach.

licho

Dajcie propozycje składników to się zmieni.
Czary które w nekro zmieniamy bez kompleksowej zmiany całego systemu to wszystkie czary poza wspólnymi.
Z góry wiadomo że odrzucę wszystkie które bezpośrednio wpływają na pvp.

Jedyny czar z druida który wpływa na pvp to błogosławieństwo, oczywiście pod warunkami, klątwy raczej w inteligentną osobę się nie zdąży rzucić.

Czas castu? przecież został mocno skrócony.
Zbugowany smok? mekmar a czy poinformowaliście o tym kogokolwiek? jak robiliśmy poprawki u was to pytałem czy wszystko działa poza dwoma rzeczami.
Skąd mamy wiedzieć że coś nie działa skoro o tym nie poinformowaliście?
Które czary szamana są przekoksane a wasze są mizerne?
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Sul

herbatnik

Licho to powiedz mi ktore czary sa uzyteczne i praktyczne u nekro chocby w pvm bo ja ich nie widze. jak napisal wyzej Tin szaman ma pszczoly, przywolanie i blogoslawienstwo przeklenstwo. a nekromanta ma przywolanie szkieleta rozmowe z duchami i ciemnosc jedyny czar z dobrym castem. reszta rownie dobrze moze nie istniec bo smok ma sile mniejsza od demona maga, a tchnienie i cios wyverny to porazka i lepiej corpowac. musialbys wziasc sobie te czary i pograc i zobaczylbys czy bedziesz ich uzywal. moim zdaniem ale mam bo odpowiada mi klimat. skoro zaczeliscie rozmowe na ten temat to pisze jak jest.

skorzak

No w pvp przydatny czar to jeszcze przywolanie u dru... lata taki wojak z tarcza i czeka tylko, aż ktoś za nim wpadnie w zielony portal... inna sprawa, że takie akcje zdazają się też duchem... Wogle zielony powinien być zablokowany dla pvp... jak? Przykład, żeby wejść w zielony trzeba na nim stać 3s(komunikat o roztrzesieniu czy coś)...

Z czarów nekro to chyba tylko An-lor i tutaj trzeba mięc makro które zdejmuje i zakłada jasny płaszcz, albo grać na rozjaśnionym monitorze, nic innego ostatnio zmiana nie wprowadziła, tylko denerwuje w PvM...(ofc. nie tych co uprawiają świniobicie ;) )
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

mekmar

Cytat: Sul w 2009 09 05, 21:49:09
Licho Mekmar to zgłaszał :)
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,14978.0.html

3 Razy odswiezane + prive u asyla, i odpwoiedz ze skrypterzy widza ten temat. Nie robie z siebie ofiary czy cos ze cierpie, czekalem dostalem po mordzie tak ze mi sie odechialo i zrobilem skill, robiac inny. Do an lora proste makro ktore bindem sciaga i zaklada jasnego niweluje jego efekt. Jego napisanie zajelo osobie srednio zaawansowanej 2-3 minut. A smok zbugowany tyle razy mnie zabil ze mnie poprostu krew zalala, albo ze mi zabil pancernego smoka bo sobie rzucil czar obaszarowy i sie zaczeli tluc po moim zgonie(gdzie pancer nie mial hp i many a kosciany mial mane i hp).

Aruv

Niech dotyk upiora działa tak samo jak pszczoły druida.

ignaś

Cytat: skorzak w 2009 09 06, 00:24:38
Z czarów nekro to chyba tylko An-lor i tutaj trzeba mięc makro które zdejmuje i zakłada jasny płaszcz, albo grać na rozjaśnionym monitorze, nic innego ostatnio zmiana nie wprowadziła, tylko denerwuje w PvM...(ofc. nie tych co uprawiają świniobicie ;) )
Czarna mikstura ktora jest dostepna dla kazdej klasy? No wielki problem zbindowac ja sobie pod klawisz w dobie izi.

Od groma osob wypowiada sie na ten temat chyba nie sprawdzajac nic w grze.
Piszecie ze druid ma rozkoxana fale w pvp (pal licho ze wieki jej nie widzialem na pvp). Z drugiej strony piszecie ze tchnienie jest beznadziejnym czarem. NO PRZECIEZ JEDEN I DRUGI CZAR DZIALAJA TAK SAMO!!

Druid ma rozkoxane kamienie, a nekro zjebany cios wyverny. TO ZNOW CZARY KTORE DZIALAJA TAK SAMO.

Piszecie ze druid ma rozkoxane korzenie z paralizem 6-8 sekund. NIE MA ICH!!

Mozna sie przyczepic do skladnikow to fakt.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

dejw999

nie rozumiem płaczu o przywołanie. Chcesz mieć to se zrób.

Thiass

Akurat po ostatnich zmianach zaklecia do pvp czyli slaba/mocna obszarowka sa takie same u nekro/dru/wampir

Czary dodatkowe mialy podobno wchodzic pozniej i nie mialy w zadnym stopniu byc uzywane na pvp a jedynie wykorzystywane do pvm...

Jak juz tak placzecie ze druid ma lepiej niz nekro to ja sobie poplacze ze ma tez lepiej niz wampir  :-\

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Zanderradcer

Testowalem z Mekmarem i Dikallem plage. Jej dzialanie jak takie ma byc to jest smieszne. Nie pamietam ogolnie dmg. Jednak jest strasznie latwo to zresowac. Mekmar rzucil 10 razy z czego z dikallem resowali 8/10 plag.
Jesteśmy otoczeni? Świetnie mozemy atakować w każdym kierunku.
Co Twoje to moje. Co Moje tego nie rusz.
Heman: od kiedy wojsko ma cos wspolnego z tym czy sprzedajemy rybki czy inne gowno

Thiass

A plaga to nie jest przypadkiem burza u dru i spojrzenie u wampa? czyli ta mocna obszarowka o sile flama?

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

mekmar

No wlasnie nie, plaga koscianego smoka jest kozacka :] A nekrosa jaks taka dziwna daje 2 uderzenia, ktore sie resuje w 80% na kazde uderzenie, nie zresowana chyba 69 jechala jak pamietam.

Kam

Może przenieśmy dyskusje o nekro tam gdzie być powinna + niech tam ekipa też zagląda. :]
mors vincet omnia