Nekromancja

Zaczęty przez DragoN, 2009 09 04, 20:05:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

mae

Cytat: DragoN w 2010 06 25, 14:17:22
mocne przyzwańce ... ale mówię tu o czymś naprawdę mocnym.
wiem! feniks!

mekmar

Kiedys zamiast przyspieszyc cast plagi, postanowiona ja przyspieszyc ale i udupic zarazem, w efekcie mamy odpowiednik kamieni druida i raczej nie przydatna plage(zaden z tych czarow nie zatruwa), zatruwanie daje bonus jedynie do unicestwienia(a jeden czar to zamalo zeby trzymac 100 zatruwania do tego).

Ogolnie nekro vs wamp:
Nekro(wiezi dusz)
Wamp(bles i prot przez godzine, .lecz, fala, uciszenie, sanktuarium, mocniejszy bles)

Nekro vs druid:
Nekro(wiezi dusz)
Druid do pvp(fala, naturka, zielony, klatwa natury, wskrzeszenie), Druid pvm(fala, klatwa natury, zielony, wskrzeszenie, pszczoly, leczenie)

Jak widac z prostej kalkulacji nekro, lezy i kwiczy tak jest od kiedy uwalono paraliz z dotyku upiora i nic z tym do teraz nie zrobiono ale coz trzeba zyc dalej.
A nie wymienialem kamieni bo wszyscy maja takie same.

Gucio

Z tego co wiem to nekro ma fale dru... też przerywa leczenie/czarowanie ale nie spowalnia na chwile jak fala... :<

Thiass

Z tego co wiem to zaklecia nekro=wamp=dru (tak mialo byc)

KAzda klasa miala miec corpa + spalanie staminy u wampira to jest krwawy pocisk
Kazda miala miec flama + przerwanie leczenia itd czyli wampirzy krwawy deszcz, fala i chyba unicestwienie
Slaba i mocna masowke maja obie klasy

W momencie wprowadzenia do nekro + do magii czy madrosci staje sie to skill wymagany w pvp  ;)
Zalozenie bylo takie zeby te klasy nie roznily sie pod wzgledem spelli zbytnio co by nie bylo tak jak kiedys
"Dru wymiata a nekro ssie buuuuu!"

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

lpd

Gdyby to byl shard gdzie nie mozna atakowac innych graczy moze i ktos to by rozwazyl :)

Btw Gucio, no jeszcze jest ta szmata spirytusa jako dodatek :D

lpd

MORFI

Czy jest sens w ogóle dawać od nowa jakieś propozycje bo widzę ze wątek odwiedzany notorycznie bym powiedział. Nie znam się na skryptowaniu ale nie wydaje mi się żeby po tylko propozycjach jakie tu ja i ludzie daliśmy było tak trudno zmienić parę cyferek i regów
,,Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!"- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

MojoJojo

A ja mam jak zawsze swoja teorje :D

Mianowicie kiedys necro wymiatal teraz nie dlaczego....

Bral ktos pod uwage taka zmienna ze kiedys kozacko bylo miec na pvp staty 7/7/x a teraz standardem robi sie powoli 9/8/x u woja i 8/x/x u maga? Wiec moze to nie wina czarow tylko tego ze ludzie koksaja? Czemu o tym nikt nie pisze?

Kiedys plyta 70 6x spadala na dwa corpy ludzie nawet potrafili latac na pvp w magikach zamiast na blesach/butlach.
Teraz tak nie ma.... Wiec czasem warto sie zatrzymac i zastanowic ... nad tym ze jednak postacei ludzi sa coraz silniejsze wiec nie balansujmy niedoboru statow skillami bo rozpiepszymy dwie rzeczy.Balans i wymogi statow do gry pvp/pvm?

Krok 1 zeby cos uzyskac trzeba poswiecic czas .. na gre i z tego poswiecenia cos zyskalismy, staty sprzet .Wychodzi jakis placebiusz na pvp w plycie graniczacej z zelazem.... bez prota i go ktos zabija na 2 strzaly ktos kto ma 2x silki wiecej.I placebo jest zdziwiony czemu !
Krok 2 placebiusz zamienia sie w sztywnego palaccio idie na forum i stwierdza ze on powinien miec szanse z tym gosciem , ale malo kto pod uwage bierze to ze placebiusz potrzebowal do koksu max pol roku, a tamten niedobry koksa juz 7 lat.... Wiec placebiusz stwierdza ze jego skill ssie i rzada naprawy! Zbalansowania! Bo nie moze byc tak ze on wychodzi z miasta i ktos go zabija!!! Lub co gorsze zdecydowal sie na zaatakowanie kogos i padl....
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Sul

Faktem jest, że nekromancja wymaga poprawy. Faktem jest też to, że nad tym pracujemy. Ostatnio :)

MORFI

okey Sul czyli jak najbardziej można coś zaproponować ? .Bo ostatnio parę nowych pomysłów mi wpadło a także aktualizacja starych by się przydała

Oczywiście
,,Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!"- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

mekmar

Podrzuc mi na prv, bo ostatnio zbieralem najciekawsze propozycje do kupy i ma je kto trzeba. Bo chyba ilosc czarow nekro jest limitowana do tych 16, wiec cos trzeba wywalic by dac cos nowego no i odrazu bedzie obrobka balansowa.