Zatruwanie i magia

Zaczęty przez cieniu, 2009 09 17, 13:02:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

cieniu

Jakos pol roku temu, zanim zrobilem sobie przerwe od UO, zaczalem koxac zatruwanie moim magiem. Wtedy mialem na mysli bonus do nekromancji, ale w zwiazku z zmianami przez moja obecnosc nie jestem pewien na jakie atuty moge liczyc posiadajac ten skill jako mag.

W zwiazku z tym, moje pytania:

Jak dziala magia z polaczeniem z zatruwaniem? Chodzi mi o czary
Zatrucie
Odtrucie
Przywolanie zywiola trucizny (nie pamietam z ktorego zywiola to idzie)
I inne, jezeli sa.

To samo pytanie w zwiazku z nekromancja. Cos to jeszcze daje?

I ostatnia kwestia - czy bronie maga (obuchy) mozna zatruwac?

pozdrawiam
cieniu
GG: #1429913
IRC: cieniu

Rip

Z tego co sie orientuje mag ma tylko zywiolaka truty (z zywiolaka powietrza)... a obuchy da sie zatruc... :P

Bazyli

wszystkie bronie niemagiczne mozna zatruc,

in nox: zatruwa deadly jesli nie zostal zresowany (przy gm poisona)
an nox: nie powiem dokladnie, ale niestety jest gorszy niz kwiat yew druida (przy gm poisona)
Vas An Nox: chyba polowa tego co An Nox, ale dziala obszarowo (niestety na wrogow tez)
in nox grav: dmg taki jak u zm, ale zatruwa mocniej
zywiola trucizny przywolujesz zamiast zywiola powietrza. nie wychodzi za kazdym razem... (przy gm poisona)

zatruwanie obecnie NIE daje zadnych bonusow do Necro
CytatQuot capita, tot sensus...

mae

Cytat: Bazyli w 2009 09 17, 13:50:52
an nox: nie powiem dokladnie, ale niestety jest gorszy niz kwiat yew druida (przy gm poisona)
tu chodzi raczej o "uzdrowienie" (vitae ealadh) szamana
kwiat jest raczej odpowiednikiem recalla (uus nox?) u nox maga

an nox wydaje mi sie praktyczniejszy, bo chociaz jest slabszy, ma lepszy cast i zjada mniej many

Bazyli

pewnie masz racje mae... nie jestem ekspertem od druida. wiem tylko ze druid odtruwa silniej :P

a jesli chodzi o uus nox... z tym czarem sa problemy.... nie wiadomo nawet ile trwa bo nie ma zadnego komunikatu i nie da sie sprawdzic czy mam go na sobie... nie zauwazylem tez zeby w jakis sposob chronil bo nawet olbrzymi waz mnie zatruwal.. ja nosze odtrute ciuchy bo ten czar to jakis mit :)

Kęs

Cytat: Bazyli w 2009 09 17, 13:50:52
in nox: zatruwa deadly jesli nie zostal zresowany (przy gm poisona)
Tego nie był bym taki pewny. Co prawda nie mam jeszcze gm zatruwania a 9x, ale mam gm resa i max co mi weszła trucizna to 7. Dzieje się tak chyba przez biernego resa. Miałem o tym pisać w bugach, ale nie jestem pewien czy to bug. Tak czy siak wydaje mi się że po zmianach z biernym resem ten czar bardziej ucierpiał niźli inne. Rzuca się go tyle co corpa, a teraz chyba nie ma szans by weszła deadly w kogoś z resa. Maksymalnie chyba duża.

Bazyli

hmm... masz racje... podalem stan rzeczy sprzed wprowadzenia biernego resa... teraz trucizna pewnie bedzie slabsza

dejw999

tyle co sie orientuje w druidzie, to kwiat drzewa yew nie działa jako odtruwacz a działa jak płaszcz ochrony przed trucizną. Czasami nawet gm zatruwania nie zatruje in noxem ;]