Zwoje GT a czar GT i wątpliwości

Zaczęty przez Sul, 2009 10 06, 13:52:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sul

Propozycja została przedstawiona przez Korgaila w tym temacie - http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,15540.0.html

Aby wszystko było w jednym miejscu pozwolę ją sobie zacytować:
CytatChcę tutaj przedstawić wam mój pomysł na dodanie zarobku skrybie.
Jak wiemy zaklęcie "gate travel" wymaga cholernie drogich składników, więc i sam zwój owego zaklęcia drogi jak diabeł będzie.
Niech postać maga, która posiada 240 umiejętności walki ma możliwość ładowania księgi run zwojem "gate travel".
Dlaczego? Dlatego, że mag po śmierci może sobie bezpośrednio walnąć recall do określonego miejsca nie ponosząc kosztów ziół (wystarczy trochę many i goła dupa)
To samo proponuje zrobić dla BM'a.

Aby zapobiec waszym płaczom, że gdy panie ekipa na pvm to BM będzie otwierał portal do banku i usprawni to walkę dodam:
Mag równie dobrze może zrobić recall i wezwać ekipę
Można zrobić, że portal ten obsługiwać będzie wyłącznie BMa

W tym samym temacie Mae napisał:

Cytatale wiedzcie, ze po tej zmianie kazdy skryba bedzie walczyl o to, by zablokowac cast portalu z regami spoza ksiegi

Chwilę potem Marv zamknął topic słowami:

CytatZostalo to juz wziete pod uwage, Mae.
Efekty niebawem.

Jakiś czas później weszła zmiana z jednym małym ale - nie można rzucać portali bez zwojów w księdze.

Robinton założył temat w bugach - http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,15584.0.html po czym temat został przed Ducka zamknięty słowami :

CytatCzy kogos juz do reszty popiepszylo ? Czy jest w Press Rumie cos o zmianie szansy na napisanie exp ksiazki ? A co do GT to byla propozycja, wszyscy chcieli a teraz nagle sie odechcialo tak ? Zaraz to cofniemy i znowu BM zacznie plakac jaki to jest biedny.

Duck, nikt nie płacze na wprowadzenie zwojów GT, jednakże w press roomie nie ma napisane, że automatycznie zabieracie możliwość czarowania ich jak do tej pory z własnych składników.
Zostało więc skierowane do ekipy proste pytanie, to tak specjalnie czy to niedopatrzenie.
Ty nie odpowiedziałeś na to pytanie i jeszcze na "graczy" naskoczyłeś.

Płakać co najwyżej można na zabranie możliwości czarowania bez zwojów, bo też nie taka przecież była propozycja i nie wszystkich to uszczęśliwia.

Więc moje pytanie jest takie:
Czy przywrócicie możliwość czarowania GT ze swoich składników?

Agraeld

a ja myslalem ze zwoje gate travel - beda po prostu "drozsze" alejednoczesnie poreczniejsze dzieki czarowaniu ich z ksiegi run,
a samo czarowanie GT z ksiegi czarow ( wykorzystujac kamienie ) powinno zostac ?
tak nie jest ?

Molt

czarowac bez zwojow mozna tylko musisz wyciagnac run z ksiegi

Lynch

Tak, run wtedy się zużywa.

Osobiście jestem za przywróceniem dawnego GT. Sporo złota wydaję na składniki, które silnie podrożały. Z PvM kokosów też zbytnich nie wyciągam. Trochę mnie ta podróż GT za wiele kosztuje.