Posiadacze Linuksa!

Zaczęty przez sokoya, 2009 10 24, 13:26:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

sokoya

Jaką metodą instalowaliście UO?

Wiem, jest kilka tematów temu poświęconych, ale chciałabym, aby każdy się wypowiedział, jak to uczynił. Nie chcę też robić bałąganu w topikach o problemach związanych z intalacją.

Kam

Miałem linuxa, najprzyjemniejszym sposobem jest wykonanie 3 krokow:
1. Format
2. Instalacja Windows
3. Instalacja uo.
mors vincet omnia

Svennson

przez wine? -.-, crossover....wirtualny system.. innych opcji raczej nie ma;/

ahh sorka jeszcze cedega..

kamiś: ile ty go miales :D nawet nie na dysku tylko life cd XP
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Kam

jak to nie, myslisz ze ci sie zwierzam z moich doswiadczen z systemami?
mors vincet omnia

Svennson

no sorka o tym nie pomyslalem :D

ps. pozdrowienia od heni... heni grabowskiej ;P
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

sokoya

Próbowałam niegdyś tą metodą, jednakże wystapiły pewne problemy z klientem. Dlatego chciałam zapytać, jak aktualnie instalowaliście grę.

Borry

Nie ma to jak dokładny opis problemu. WINE i jazda.

Maciek

Jako, że sam gram na Linuxie napisałem mały substytut dmloadera w skrypcie powłoki.
Wrzucacie dmFilesUpdater.sh pobrany z http://fizyczny.net/dmFilesUpdater.sh do katalogu z grą, ustawiacie uprawnienia wykonawcze (chmod +x dmFilesUpdater.sh) i odpalacie.
Potrzebne pliki się zaktualizują lub nadpiszą, a na koniec odpali się vinu (wine wymagany).
Mi działa; mam nadzieję, że komuś również się przyda.

tmeks

Ja na Ubuntu najnowszym odpalam instalke z windowsa i wszystko smiga (mam 2 systemy) Z EasyUO tez nie mialem problemu na poczatku, teraz mam - crash clienta, nie moglem znalezc odpowiedzi na pytanie co sie stalo, niemniej czyste UO dziala bez problemow

Rafik

Ja na Archu również nie mam problemów z UO, czasem jest crash, ale zdarza się rzadko. UOAM uruchamiam z konsoli z parametrem -q, inaczej się nie chciał uruchomić, a na UBUNTU po połączeniu z jakimś serverem się przycina i nie wiem o co mu biega ;)

Co do easy mam jeden problem, nie działają mi bindy ma ktoś z was to samo i wie jak to rozwiązać?

Maciek

Pamiętam, że na Gentoo działało bez zarzutu, teraz na Ubuntu sporadycznie zdażają się crash'e.
Co do twojego problemu: próbowałeś na innych wersjach wine'a? Ja raz musiałeś zdowngradować wersję stabilną, inaczej nic nie szło.

Rafik

Hm, może Ci co używają linuksa, niech podadzą na jakim wine jest ;) Moja wersja wine - 1.1.37 na Archu, na Ubu nie pamiętam, a jestem poza domem i nie mam jak sprawdzić.

Svennson

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=4032
powinno rozwiac wasze watpliwosci :P.. o ile dobrze pamietam na najnowszym wine bylo duziuo duzio crashow

Maciek

Ja siedzę na 1.1.37 i jest dobrze, ale to jest wersja unstable, więc różnie może działać. Stablina 1.0.1 pewnie lepiej ciągnie UO. A co do linku, można popróbować z tymi *.dll'kami. Ale to przy okazji :>