Pytanie o DEX

Zaczęty przez Zyzio, 2009 10 28, 09:36:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dragart

Cytat: Ghg w 2009 10 31, 18:54:14
tajfun: czytaj swoje posty zanim cos napiszesz, bo nikt cie nie bedzie traktowal powaznie. mass pvm to jedna plaga, po ktorej lucznik musi stac i sie leczyc z taktycznej pozycji. zreszta po co ci int, jesli po specjalach tez mob sie przerzuca lub wystarczy go tyle, zebys mial spejala co pol minuty (41). zapytaj sie przy okazji po co magowi str, jesli on polega na pvm tylko i wylacznie na inteligencji. po to masz maksymalna ilosc statystyk, zeby je sobie rozwinac ladnie w tej grze, a jesli nie umiesz tego wykorzystac to zajmij sie rzemioslem i stoj z lukiem pod bankiem.

Jaka jest roznica miedzy 55 sily a 80 ? Roznica jest 25 hp, majac 55 sily mozna wyciagnac 100hp. Lucznik ktory stoi z boku i ma 100 hp nie ma prawa pasc od masowek.
Po co spece co np. 20s ? Po to, ze lucznik w przeciwienstwie do maga musi trafic w cel. Wiec jak amsz speca co 30 s i nie trafisz spowolnieniem to na nastepne musisz czekac 30 sekund. Jak masz speca co 20 sekund to nawet jak nie trafisz pierwszy raz, to po 20 s masz kolejna probe. W ciagu minuty mozesz uzyc 3 specow zamiast 2.
Zrecznosc znowu jest potrzebna, zeby trafiac tymi specami w silne moby, podobnie jak bola. Wiec postac 55/84/61 jest uzasadniona na mass pvm. Tak samo noszenie pierscieniowki, zeby na blesie wyciagnac 110 dexa.

W zaleznosci od przeznaczenia lucznika mozna miec zupelnie rozne rozlozenie statow, wiec nie wrzucajcie do jednego worka pvp,  pvm i mass pvm.

Neron

po PvP z nubami co ledwo maja 7/7 lub tez 8/7 stwierdzam ze komus odbilo by trafialnosc blokowac na 75 dexa ;] tak boli mnie to ze nub ledwo skoxany albo taki ktoremu nie chce sie koxac dorównuje mi gdy ja spedziłem przy tych gownie wiecej czasu ;] chcesz cos osiagnac? musisz troche czasu w to włożyc - i tego powinnismy sie trzymać. Zero szacunku dla starych graczy ;] odechciewa sie grac poprostu, ja nie wiem po co robicie zmiany w dół. Źle sie do balansu zabieracie, zniechecacie tą resztke  graczy  pvp co gra  takimi zmianami, a no chyba ze o to chodzi ;]
Ave LoA ! Padłeś ? Powstań !

No jest to absurd Neron ale mam swiadomosc tez tego ze przeszkadza to tylko starym graczom, ktorzy z racji istnienia swoich postaci maja bardzo wysokie staty. Kolejno idac tym tropem to sa to postacie stricte PvP a co za tym idzie wrzodem na pupie shardu, ktorego ktos chce odmlodzic, tylko uzywa do tego zlych kosmetykow. Mnie rownie mocno razi ze osoby ktore byly pacholami w czasie walki teraz zaczynaja stanowic zagrozenie gdyz roznica 15 dexa miedzy nami nie ma zadnego znaczenia, procz ladnie wygladajacych cyferek. Po prostu ktos uznal ze mocniejszym postaciom trzeba strzelic w kolano zeby spadly do poziomu sredniakow wpadajacych sobie od tak na PvP.

Reasumujac, obecny cap na dex jest bardzo deprymujacy, uwazam ze jest za niski w ogole absurdem jest jego istnienie gdyz przeczy temu co zalozono wczesniej (wybierz albo duzo specow albo wysoka trafialnosc) powodujac ze byle jakie postacie nagle staja do walki ze starymi koxami jak rowny z rownym (w jakim MMO tez tak jest?), kolejna sprawa jedna z lepszych zmian ogolnie balansujacych serwer, czyli zabraniem prota dla woja zostala cofnieta przez ostre zale paru osob. Akurat ja i wiele innych osob uwazamy ze dzieki niej, zblizylismy sie do czegos co mozna nazwac malym balansem zbroi, nagle okazalo sie ze z szafy warto wyciagnac stare zbroje blood i lepsze bo mialo to sens. Ale skoro nastawiamy shard pod n00bkow w blacku z protem maga no to ok ;) Znow bez maga nie ma sensu isc na pk ze wzgledu na prota.

Licho Twoje wczesniejsze tlumaczenie ze berek przeciez ma krytyki nowe, spoko, ale chyba musialbym byc pier....niety zeby biegac z 50% hp zeby miec szanse na lepszy krytyk i spasc na pierwszym parze nie sadzisz?
LoA! I $%@#

ubee

eh ciezko mi to przyznac ale macie racje Loa :(
Nubki i tak maja dobze staty szybciej, gainy szybciej czego chciec wiecej ...
Nie powinno byc tak ze czyjas praca idzie do kosza ! Tyle h przed kompem po to zeby miec postac walczaca, jezeli slysze wypowiedzi dotyczace pvm to poprostu nie robcie map demona zajmijcie sie lichami tez dobra kasa jest na tym :)
Ja tak sobie wmawiam ze to jest prima aprilis  i ekipa porobi jakies ewolucyjne zmiany na lepsze !

A i chyba trzeba na forum zegarek cofnac bo zle godzine wskazuje ;p

Kęs

A czego wojownicy nie płakali jak magowi założono cap na 75 inta? Analogiczna sytuacja. Poza tym nie przypominam sobie by wtedy magowie tak płakali jak wy teraz, a było kilku magów z 8x inta. Poza tym nawet nie ma co porównywać czasu i kosztów koxu inta, a dexa, bo to przepaść na niekorzyść maga. Trochę godności panowie.

Molt

kes kox inta a kox dexa to roznica inta sie lepiej koxa bo robisz to w miejscu a dexa to masakra musisz sie nabiegac sporo pozatym cap na inta a na dexa to spora roznica bo cap na inta tyczy sie dmg a dex to cos co nigdy nie powinno byc ograniczane

ubee

Kes jezeli nie wiesz co piszesz nie udzielaj sie w tych tematach na temat statow i nie porownuj koxa maga (ktorego koxa sie w miejscu) a woja ktorym musisz biegac i padac 5 razy dzienie :) Własnie zachowaj troche godnosci i nie psuj gry ludzia co umieja grac pvp !

Fah

Moim zdaniem, wprowadzajac zmiane z  75 dex dla wojownikow Gmi podwazyli jeden z glownych fundamentow na ktorych stoi shard "czas gracza wlozony w gre ( czas, ktory przeklada sie na statystyki i zbieranie/kolekcjonowanie pikseli ).
Pzdr

Robinton

Jakoś jak maga upieprzyli z intem do 75 to nikt nie płakał ;<

każdy stat powinien mieć capa 75 !

tomerro

Cap powinien sie pasac na lace a nie wisiec nad graczem.
Jak ktos chce miec 10/10/pincet to jego sprawa.
Statystyki powinny byc zarzadzane przez gracza a nie limitowane przez skrypt.
Kox 9/9 ma byc rownany do gracza 75/75?
No prosze was, to nieuczciwe wzgledem tych ktorym sie chcialo naginac po lesie 20h na dobe.
<Madderdin> te arabusy wszędzie się wpieprzzają
<Madderdin> dawno krucjaty nie widzieli

mae

Blokada na 75 to dobry uklon w strone BMa. Alternatywa bylaby dla niego dosc bolesna.

ubee

Noby ulepszone, co dla starych skoxanych graczy ?  Oczywiscie chodzi mi tak jak maja to nowi gracze bez koxu !
Zdanie moje jest takie ze kto ma 8x dex przeszedl ultime ;) I ta zmiana jest pod boty z vesper ... nic dodac nic ujac

Kęs

Cytat: ubee w 2009 11 01, 09:06:38
Kes jezeli nie wiesz co piszesz nie udzielaj sie w tych tematach na temat statow i nie porownuj koxa maga (ktorego koxa sie w miejscu) a woja ktorym musisz biegac i padac 5 razy dzienie :) Własnie zachowaj troche godnosci i nie psuj gry ludzia co umieja grac pvp !
To jak to jest? Skoro umiesz grać pvp to nie powinieneś płakać na tą zmianę, bo teraz będą głownie liczyły się umiejętności. Chyba, że polegasz tylko na swoich  statsach to płacz dalej i nie pisz, że umiesz grać!

Wol

tak ube znow twoje madrosci. skoxaj maga w miejscu;] i wyjdz nim na pvp. powodzenia;]

Ainn

Niestety, ale koledzy maja racje.
Mam te magiczne 75+ dex i odkad to weszlo... po co mam dalej koxac? Za bardzo nie widze celu, a przeciez wiekszosc z nas gra i koxa po to, zeby postac byla silniejsza. Moze niech powyzej 75 dex kazde 3 statystyki da nam +1% do trafialnosci. Czyli roznica miedzy postaciami 90 dex a 75 dex to 15/3 = 5% Ewentualnie kazde 5 lub 4 (wartosc najrozsadniejsza) statystyki da nam +1% do trafialnosci.

Trafialnosc to nie DMG.