Barbarzynca i Traperstwo

Zaczęty przez Avatar, 2009 11 01, 09:52:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hello, wiem ze sie powtarzam ale mam pytanie, czy kiedys w koncu ekipa ma zamiar zlikwidowac ten absurd w postaci blokady pewnych skilli dla berka (rozumiem ze blokujecie ukrywanie i lucznictwo na grzybie)? Co rozmawiam z jakims GM-em to przyznaje ze nie widzi w tym sensu a ciagle nic z tym nie jest robione. Prosze o klarowna odpowiedz czy w ogole Was ten problem interesuje, czy macie 150 000 wazniejszych problemow i ta malutka kwestia na 5 minut grzebania w skrypcie Was na chwile obecna nie interesuje.
LoA! I $%@#

Prorokpl

I błagam nie mówcie nic z cyklu "bo to nie klimatyczne" bo aż nie chce mi się porównywać co jest nie klimatyczne w innych skillach czy klasach, bo jest tego trochę. Taka odpowiedź nas nie satysfakcjonuje!.

Borry

Nic nie trzeba grzebać w skrypcie. Podział jest prosty - wszystko odpalane przez .um jest zablokowane, a wszystko odpalane z itemu działa (ach, to malowanie w szale). Rozwiązanie? If dwuklik na luneta (czy cokolwiek) then goto skrypt od trapki.

timon

Temat typu "Czemu mag nie moze zalozyc   puchy? Nikomu nie chce sie pogrzebac przez 5 min w skryptach zeby to odblokowac? I nie mowice ze to nie klimatyczne"

Odpowiedz jest prosta  - bo takie bylo zalozenie klasy.

I mam nadzieje ze berek dalej nie bedzie mogl uzywac .um xxx
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

Borry

No widzisz... a mi jeden z adminów powiedział, że po prostu prościej było zablokować wszystko niż rozgrzebywać skrypt i jest to do zrobienia, tylko nie ma się tym kto zająć.

A co do klimatu to po raz kolejny powiem, że berek w szale może malować, pisać zwoje, księgi, robić mikstury, kuć, a nie może ocenić, czy stojąca przed nim osoba jest od niego większa (.um anatomia), albo śledzić tropów. Klimat jak cholera.

Molt

to moze .um traperstwo zastapic .skill traperstwo komenda ktora bedzie dzialala jak .um tyle ze dla berka i nie bedzie zablokowana

mekmar

Jasne, kazdy berek zrobi trape bo i tak nic innego nie moze miec, a puszki porobia sobie PP ? Jest dobrze jak jest berek nie jest od tropienia...  Ja tu widze prosta tendencje, puszki maja trape maja blokade na PP, ale jakby berek w druzynie mial trape, to by puszki nie musialy miec...

Badalaman

W ten sposob zatraca sie odrebnosc berka az stanie sie tylko jednym skillem bojowym a nie odzielna klasa.
Szkoda troche.

elric

Neron

z pupy argument mekmar, ilu masz berkow pvp? 2-3?  zreszta mag zrobi trape to pucha bedzie mogla zrobic sobie PP, a magow masz o wiele wiecej niz berkow;] to ze sie narobi pp to nie bedzie napewno z powodu ze berkowi odblokuja trape ;] tymczasem berek moglby byc na cos przydatny, przy obecnych zmianach nie widze tego;]
Ave LoA ! Padłeś ? Powstań !

banan91

Temat jest umieszczony w pytaniach i odpowiedziach, nie propozycjach, wiec poco dyskutowac na ten temat. Juz dawno kilku ekipantow uznalo, ze jest to glupota, ze berek nie ma odblokowanego traperstwa i wielu innych skilli. Ja bym zadal pytanie kiedy zostanie to zmienione a nie czy bedzie to zmienione.

Adoni

przy zielarstwie wyszlo ze berek bedzie mial blokowane wszystkie umiejetnosci, wiec nie liczcie raczej na zdjecie trapki. co najwyzej zablokowanie innych skilli takich jak alchemia, rolnictwo itp

bo skoro blokada zbierania ziol na szale "jest celowa" i nie wplywa na pvp, to tym bardziej blokada trapki na szale "jest celowa" - bo wplywa znacznie na pvp
Cytat: JasmineSavic jestes rozbrajajacy, jeszcze mnie przescigniesz w pisaniu beznadziejnych postow ;[
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości...

Zyzio

To ze berek naturalny mieszkaniec dziczy nie moze tropic a jakis krawiec ze stolicy moze to jeden z najwiekszych absurdow DM  :)
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Prorokpl

Cytat: zyzio w 2009 11 03, 08:13:21
To ze berek naturalny mieszkaniec dziczy nie moze tropic a jakis krawiec ze stolicy moze to jeden z najwiekszych absurdow DM  :)

Amen.

P.S. Zyziu wracasz?  ;)

Edti. Wczoraj 3 berków (niziołków) pvp dowiodło że berkowie grają pvp. Przyznam, ze byli całkiem nieźli ;p

Antek

" z pupy argument mekmar, ilu masz berkow pvp? 2-3? " -bardzo dużo berków gra pvp.
Berkowi się i tak dobrze wiedzie, jestem przeciwko dawania mu trapki- coś za coś.
Jeśli chodzi o aspekt klimatyczny, część mechaniki odbiega od niego, ale bez przesady... Magowi nie daje się górnika, PP nie daje się traperstwa. Wszystko ma klimatyczne i mechaniczne uzasadnienie. (w tym przypadku bardziej mechaniczne) choć można też zalożyć że taki berek na szale, nie będzie kręcił mikstur, wyszywał sweterków i szukał zagiętych krzaczków  :P