Reforma AR lub swiat berkow

Zaczęty przez Ainn, 2009 11 04, 14:09:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ainn

Czas zadac te pytanie.

Przewidziana jest w niedlugim czasie reforma AR?

Dlaczego, wedlug mnie jest to potrzebne.
1. Mielismy zmiane w AR wojownikow i magow.
2. Berek otrzymal krytyki.
3. Zrobily sie wielkie dysproporcje.

1. Slabszy prot i mass prot
- wojownik i mag ladnie oberwali po tylku. O ile mag stara sie nie dazyc do starc w zwarciu to wojownik jest na to skazany! Nie bede pisal ktora klasa jest lepsza od ktorej, zeby nie wywolywac klotni, ale przytocze fakty.

Berek w exp demonie 67 AR
Wojownik w plycie exp myth 64 AR

HALOOO??? Cos tutaj jest wyraznie nie tak. Zalozeniem berserkera jest, ze jest nieczuly na bol i ma wiecej HP czy jak walniesz go w glowe toporem to sie odbije od jego ucha?

Zmiana rowniez dotknela PVM, w tej chwili demon bije zdecydowanie mocniej niz wczesniej straznik bram piekielnych. Zbroja z adamantytu daje tyle AR po protach co wczesniej damascen. Loot sie oczywiscie nie zmienil. Jak ktos lazi z bardem to tego nie odczuje, ale czemu mamy byc skazani na barda?

2. Krytyki.

Dla mnie to mega porazka.
Sytuacja z pola bitwy berek 6/6 vs plyta 8/7.
Berek ma malo HP, plyta prawie full 111.
Berek robi blad i blokuje sie na drzewie... zwolnienie tempa. Berek z bronia 2h myth i zbroja NIE EXP, plyta z royalem 2h i zbroja z damascenu.
Berek trafia za... 111 HP w 60 AR - damascen. To bylo balansowane??

Bron 10k, reszta ekwipunktu 5k, poskladac puszke w dowolnie drogim ekwipunku bezcenne.

3. Berkowo.

Ile tych berkow sie pojawilo? Aaron, trzy Boreasy, ogromna ilosc koxajaca po lasach, ktorych imion nie pamietam.
Ciekawe dlaczego? Wady w postaci braku mozliwosci zalozenia witala i stabilnego, czy picia mikstur? A moze taka wada, ze nie wolnii pic czerwonych?
Innych "wad" jest wiecej.

Jesli dalej tak to ma wygladac to imo nalezy poprawic AR wszystkich zbrojek, a berkowi dac minus do AR. Trzy cyfrowe ciosy w plyte to juz kosmos. Mag z reactivem pewnie oberwalby za 7x .

Pytanie do ekipy, czy bedzie cos tutaj zmieniane? Najlatwiej nam wszystkim bedzie wywalic taktyke i nauczyc sie szalu ;) Same berki wiedza jak jest i sie z tym obnosza na IRC, zaprzeczanie na forum bedzie hipokryzja.

ubee

Ainn no wiesz ja w zbroi za 8 mln co jest krolowa zbroi tez jestem na tyle co zwyklej plycie poprostu tu jest tak pomieszane z tym balasenm ze nie wiem kto to do kupy posklada ale nic zycze powodzenia ! ;)

Ainn

Wiec nie bojmy sie o tym mowic.

Thiass

he?...
Ainn berek w exp ogniku z broni 1h dostaje placki po 7xhp  ;)
Z 2h zdarzalo mi sie ze zarwalem za 9xhp - 1 min biegania zeby zregenerowac 1 cep!

Pozatym ni ma czegos takiego jak woj bez prota... mozesz go dostac od maga wiec balansuj pod to co jest z protem a nie pod to co jest bez niego (wychodzisz na pvp to masz miec prota)

Woj w plycie z 2h na procie maga? - 3 cepy
Berek w demonce z 2h - 3 cepy

Woj naklada tarcze - niesmiertelnosc  ::)

Fakt.. nie bojmy sie o tym mowic!

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Ainn

Plyta royal bez brota maga - jestem na 2 ciosy po 70.. Milo.
Wojownik w w skorkach z moba lub sklepowych z protem lub bez - na 1 cios.
Berek w skorach z moba jak lucznik cienia lub sklepowych - na 2 ciosy - tez milo  ;D

Jestem za wbudowaniem AR w zbroje METALOWE. Poprawi to rowniez BMa. Wowczas mozemy zabrac mass prota.

Thiass

Oczywiscie... ja tez bym wbudowal prota w ar zbroi ale 2 najlepszych.. a reszte zostawil jak jest.

Niech te drogie daja duzo a te tanie daja mniej

A co do samego berka... wcale taki super nie jest, zreszta gdyby byl to juz w ekipach pvp tych berkow bylo by duuuzo a jedyni grajacy czynnie to chyba aaron i avatar  ::)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Vilku

To fajnie ze wszyscy sa na 2-4 strzaly , ciekawe gdzie w tym wszytkim jest lucznik ktorym sie juz nikt nie przejmuje bo i po co . Nawet w najlepszej kolczej ar wyglada przy waszych cyfrach zalosnie .
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Nanuki

CytatNa DM jest moda wprowadzanie zmian niepelnych, i czekanie na dokoczenie tej zmiany 4 lata, jak wszyscy sie skoxaja i przyzwyczaja, i wtedy znowu dokopac.

Kam

Ainn, weź pod uwagę ze berek może dostać 2 cepy na minute, a płytka, w ile sekund zaleczy 2 cepy?
mors vincet omnia

Szmaglomea

Rybki liczysz? 10k za jedna?
Zolte - woj tez moze ich uzywac. Innego leczenia nie mam.
Placki dostaje po 8x w zwyklego demona. Od woja jestem na 2 (pozdro ube), jak w pore sie zregeneruje to daj boze trzy.

Czemu zrobilem berka? Bo:

-jest ekonomiczny
-najlepsza klasa do koxu
-ma krytyki dzieki czemu padanie na pvp tez nie jest bezowocne
-Jestem opiekunem berkow i lubie byc na biezaco co moge a co nie jako gracz. Dobije 100 i wysle Ci skrina jak zbijam :*

Woj pada na 2? A tarcze sie nosi? Idz na pvp z tarcza (pozdro Stefan)
Placze woja sa uzsadanione tylko niskimi statami.

Karcharot

CytatBerek w exp demonie 67 AR
Wojownik w plycie exp myth 64 AR

to jeszcze napisz ile AR max może wyciągnąć berek i ile max może wyciągnąć płyta ;>  (bez mixow kamiennej i przemiany)

berek..hmm..dziwne! nadal zostaje 67...płyta roy+prot ;>  chyba nie powiesz mi ze 64 ;>

Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Gucio

Mag 60 AR  115 hp 
od woja 8/8 jest na 3 cepy
od bera 6/6 jest na 2 cepy
od woja 9/8 jest na 2 cepy

Ekhm ... coś nie tak :<

Spider

Każda klasa ma swoje + i -. W dalszym ciągu jestem przekonany, że berek ma jednak więcej -.
Jeśli wg was berek jest taki przepakowany, to chyba stać was na 100 rubinów? Po to skill jest ogólnodostępny, żeby każdy kto uważa że coś jest takie super mógł zobaczyć, że jednak tak nie jest ;) Jak wspomniał Thias: Berek w ogniku i 2h obrywa za 8x-9x hp, które leczy 30+ sekund, w demonie obrywa za 6x-7x - wyleczysz to w 20-25 sek. Teraz zobaczmy za ile obrywa płyta? Równowartość ognika - chyba okolice valorytu - na procie oberwiesz za 5x-6x, co leczysz w 8 sekund. W przypadku porównania demona z mythem/azurem jest już troszkę gorzej, bo jest mniejsza różnica niż między skórami a kościankami, ale w dalszym ciągu płyta leczy się o ~15sek szybciej.
Krytyki - ok, berek może uderzyć płytę za jakieś 90, ale jeśli zostanie wtedy trafiony przez COKOLWIEK (poniżej 25% hp nawet w demonie wystarczy byle czar/hit z 1h) to pada.

Edit: Chyba jak ten berek ma cały czas 50 % hp, żeby mieć krytyki, ale jeśli mag nie potrafi zabić podbiegającego do niego berka z 1/2 hp to już nie jest wina przepakowanego berka :(

Ainn

Cytat: Spider w 2009 11 04, 20:44:58
Thias: Berek w ogniku i 2h obrywa za 8x-9x hp

Wybacz, ale teraz przez okolo 2,5h walczylem z berkiem, ktory mial na sobie rozne zbroje od zwyklego demona po exp demona i exp ognika.
Berek obrywa za 8x-9x w ogniku? Przy tak postawionej tezie nie mamy o czym dyskutowac.

Berek z ktorym teraz waczylem mial 163 HP i w exp ogniku obrywal za 60-80 z duza przewaga 6x. Wyszlo, ze ognika bardzo oplaca sie nosic :P

Walczylem wczesniej z nim jak byl wojownikiem to walki trwaly do 40 sekund. Walczylem tez teraz z Dikkalem - walka trwala z 30 sekund. Hity za 6x-7x - 2 trafienia na zgon.

Kto jak nie plyta powinna byc najwytrzymalsza klasa na ciosy? Rozumiem, ze berek dostal krytyki - ktore sa przesadzone :P
W takim razie plyta powinna dostac AR, zeby to przeciwwazyc. Wyszlo jednak odwrotnie, AR poszlo do lasu...

duzem

Cytat: Ainn w 2009 11 04, 22:06:40
Cytat: Spider w 2009 11 04, 20:44:58
Thias: Berek w ogniku i 2h obrywa za 8x-9x hp

Wybacz, ale teraz przez okolo 2,5h walczylem z berkiem, ktory mial na sobie rozne zbroje od zwyklego demona po exp demona i exp ognika.
Berek obrywa za 8x-9x w ogniku? Przy tak postawionej tezie nie mamy o czym dyskutowac.

Berek z ktorym teraz waczylem mial 163 HP i w exp ogniku obrywal za 60-80 z duza przewaga 6x. Wyszlo, ze ognika bardzo oplaca sie nosic :P

Walczylem wczesniej z nim jak byl wojownikiem to walki trwaly do 40 sekund. Walczylem tez teraz z Dikkalem - walka trwala z 30 sekund. Hity za 6x-7x - 2 trafienia na zgon.

Kto jak nie plyta powinna byc najwytrzymalsza klasa na ciosy? Rozumiem, ze berek dostal krytyki - ktore sa przesadzone :P
W takim razie plyta powinna dostac AR, zeby to przeciwwazyc. Wyszlo jednak odwrotnie, AR poszlo do lasu...

zaloz plyte z royala i bedziesz mial wiecej:D