Klasy na DM, a ostatnie zmiany.

Zaczęty przez Antek, 2009 11 08, 13:45:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

Thiass

Ainn po pierwsze... nie pisz ze mam slabe staty bo do postaci mi nie zagladasz
po 2. Bylo nas 3 a ty sam... chciales to wygrac?
Po 3 Co z tego ze mam bagno? W bagnie i ogniku padam na 2 cepy, jedyna roznica to exp demon - 3 cepy

Pozatym co do ciosu z tarcza... 2 wojow zaklada bron do uma = zawsze trafia i wbiegaja w maga = mag lezy na 100% bo ktory mag ma 140hp - no ale to nie jest przegiete... przegiete jest ze berek w bagnie jest na 2 cepy  ::)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Thiass

Tak na szybko testowane

Berek : Exp ognik hala roy
Woj plyty AGAPIT

Berek z broni 1h pada na 3 cepy ... po 2 cepach zostaje 30hp
Berek z broni 2h pada na 2 cepy

Wsio BEZ TRUTY

Woj z tarcza i bronia z azurka BEZ PROTA MAGA stoi sobie i leczy sie przy broni 2h (chyba ze podejda ciosy to po 2 odleczeniach padnie)
Woj z bronia 2h pada na 3 cepy

Krytyk przy 20hp zycia nie zabral ani razu wiecej jak polowe hp wojakowi

Pozniej wam wrzuce nawet filmik

Do tego pamietamy ze berek sie leczy 30 sek... wiec teraz mi powiedz Ainn mistrzu gdzie ty masz ze mna problem?  ::)

I jeszcze... berek z laski z ostrzami zywej (NIE EXP) od postaci z 6x str pada od 4 ciosy bez truty

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Skalaboss

Nie ma to jak 3 bole w 10 sekund od 3 roznych postaci bez zandego delaya.

Bastek

Bola jest przegieta? Zrob lucznika.
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,14305.0.html

http://www.vimeo.com/4114020

Cytat: Mekmar on Dzisiaj o 19:02:11
Thias z moich oblczen wynika 60+28+60 i to jest 128

Skalaboss

Dobra mysl. Zaraz zaczne koxac magiem lucznika...

Mort

Przeca mag teraz jest niegrywalny , zrob seconda  :(
WB

Antek

" (tak jak pisano..chyba tylko skonczony debil biegałby z polową HP) "
Zatem twierdzisz że mamy samych skończonych debili na shardzie? Po wejściu mind blasta na berka i ciosu na mnie (jako maga) 90% berków korzysta z najnowszych zmian procentowych i wbija się na drugi cios (mając 80% szans na trafienie i 50% na krytyka) a ja? nawet mnie nie urządza combo, bo cios i padam.
Dlatego uciekasz z in mani i czekasz na kolejny przystanek z por corp wisem, a że trafialność jest jaka jest, to możesz biegać aż się nie wtopisz i nie dostaniesz boli/drugiego ciosu.
Co do boli, to rzeczywiście sytuacja dla mnie nie zrozumiała. Napisałem do Gma z tego powodu trzy dni temu, powiedział że bola została już zablokowana. Wczoraj patrze i co? Znowu rzucają bole. Może jakaś wypowiedź na ten temat? Bo GM zapewniał mnie że skryptowo jest to nie możliwe- jeśli już to ktoś odblokował.

Thiass, rzeczywiście nie padłeś ani razu magiem. Widziałem go raz na pvp i to w exp demonie a nie ogniku.(poza tym wspólnie doszliśmy do wniosku na innym temacie, że mając te 130hp od blessa wampowskiego, ustoisz jeśli nie wejdzie truta)
Rzeczywiście fajnie jest rzezać secondem na lewo i prawo, mam nadzieję że wkrótce znowu przejdziesz na maga i zaczniesz inaczej na to patrzeć.
Zgadzam się co do tego że musimy poczekać na nastepne zmiany, po to między innymi założyłem ten temat, coby ktoś kompetentny się wypowiedział.
Na razie mamy niegrywalną klasę, normalną i przypakowaną w pvp, pozostało czekać na jakieś wypośrodkowanie.

Dragart

Wszystko spoko, tylko bierzcie pod uwage caly askept gry a nie tylko pvp. Plyta jest slabsza od berka ? Moze, ale plyta zalozy pawez, wypije miksture przemiany i ma immortal na mass pvm. Podobnie magowie, moze sa teraz slabsi ale taki mag idzie na mass pvm i tam jest niezbedny. czy berek tez jest na mass pvm nezbedny ?

No i placz magow o to ze musza nosic demony ?  A co wy chcecie ? jak was  zbalansuja pod skory to kazdy bedzie chodzil w demonie na pvp i bedzie na 4 cepy z 2h ?
Chcecie wiedziec na ile jest lucznik w exp kamiennej ? Jakos nikt sie nie przejmuje tym, ze lucznik musi brac najlepsza dstepna zbroje na pvp i nie moze wybrac sobie rudy tak jak plyty z mytha ....

Antek

O łuczniku dużo było. Wiadomo że ekipa nigdy nie polepszy łucznika i postacie które go tworzą, rzadko nastawiają się na PvP.
"No i placz magow o to ze musza nosic demony ?  A co wy chcecie ? jak was  zbalansuja pod skory to kazdy bedzie chodzil w demonie na pvp i bedzie na 4 cepy z 2h ?"
Poprzednio mag w exp demonie był na 3 cepy i nie był przegięty, gdyż każdy chciał go tego demona pozbawić na polu bitwy ; )
PvM to PvM, nie ma tutaj rywalizacji płyta/mag/berek, wiadomo że każdy spełnia swoją rolę w tej dziedzinie. Berek ma + do prota i ressa, płyta ma pawęż, kamienną i maga- porównaj sobie koszta i skuteczność. Pvm zawsze było jako tako zbalansowane, gdyż większa część "balansu" pvp go nie obejmuje, więc nie ma co się rozwodzić na ten temat... jeśli już to w innym wątku.

W przypadku PvP zawsze mieliśmy zróżnicowanie na polu bitwy. Jedni mimo minusów berka wybierali go ze względu na koszta ubioru, inni woleli płyte i jej dostępne +, -.
Teraz mamy sytuacje gdzie na PK wybiega 80% berków, 19% płyt i 1% magów. Statystyki (oczywiście wyolbrzymione, nie czepiajcie się) mówią same za siebie.
Przed w mojej gildii grało 4-7 magów, w chaosie kilku, w LoA paru... A teraz? U nas 2-3 magów, LoA i chaosu pod britt nie widać, chyba że raz na ruski rok się na ustawke umówimy.

Karcharot: "a to wszystko odpowiedź na an exp pora..który..czekaj...czy mi się wydaje czy an exp por nie ma żadnych ograniczen, niczego nie udupia, nie trzeba dawać przeciwnikowi łatwiejszej szansy ubicia itd itp, a dmg odpowiada średnio tym przepakowanym hitom  i krytykom itd) magowie nie potrafią odnaleźć się w nowej rzeczywistości... a znając życie wystarczy pokombinować i znajdzie się jakieś genialne rozwiązanie."

Znając życie to Ty nie walczysz PvP, bo to co piszesz jest trochę bez sensu jeśli bierzemy pod uwagę ten aspekt rozgrywki. Pisałem już że nie mówie o PvM, tylko PvP... nie mówie o balansie PvM, tylko o balansie PvP- więc uspokój się już z tym nie ubieraniem maga na terathany.

Karcharot

Mag jest jak najbardziej grywalną klasą.

Jeśli nie do takich celów jak Ty potrzebujesz, lub nie w taki sposób jak Ty umiesz to już inna bajka.

Jak już mówiłem..do słabo-średniego pvm wystarczy np tylko goły mag.
Nigdy zapewnienia nie było że każda klasa będzie taka sama.

Łucznik został ogłoszony supportem w pvp...moze i z magiem tak będzie ;)

Mi to się po prostu wydaje, że wszyscy magowie juz tak bardzo przyzwyczaili się do schematu "widzisz maga to spierdala**, widzisz dwóch to po tobie" że teraz gdy szanse się wyrównały (płyta dostała dość mocny cios tarczą w zamian za plusy innych skilli, berek dostał mocniejszego cepa w zamian za dużo wyższe prawdopodobieństwo zgonu--> a to wszystko odpowiedź na an exp pora..który..czekaj...czy mi się wydaje czy an exp por nie ma żadnych ograniczen, niczego nie udupia, nie trzeba dawać przeciwnikowi łatwiejszej szansy ubicia itd itp, a dmg odpowiada średnio tym przepakowanym hitom  i krytykom itd) magowie nie potrafią odnaleźć się w nowej rzeczywistości... a znając życie wystarczy pokombinować i znajdzie się jakieś genialne rozwiązanie.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Nanuki

dostawalem dzisiaj bolami jak z karabinku maszynowego.

dajcie bole wszystkim, albo dajcie je od 100 łucznika. mag i tak jest do dupy.

Sul

Co do tych boli zastanawia mnie jedna rzecz. Berek mógł ich używać od... ? No od dawna. Dlaczego teraz dopiero jest taki płacz o nie?

Neron

bo ktos zaczal wkoncu grac z głową;] zawsze tak było ktos sobie radzi, potrafi wykorzystac skilla to oznacza ze ten skill jest przegiety -> mass-płacz i jego efekt niekiedy oglądamy -> brak balansu na dm ( druga strona medalu, gdzie pierwsza to umiejetnosc gry)

Nanuk dzis dostalem corpem, dajcie corpa wszystkim klasa albo dajcie je od 80 inta ;)
Ave LoA ! Padłeś ? Powstań !

Dragart

Raczej chodzi o to , ze teraz mag jest na 2 :P

Sztyvny

CytatWidziałem go raz na pvp i to w exp demonie a nie ogniku.

No to chyba wlasnie o to chodzi, zeby ubrac sprzet, ktory daje mozliwosc walki.
Jak to jest, ze woj z bronia inna niz royal i sprzetem gorszym niz mythrill w pvp wlasciwie nie istnieje? Jest tak od zawsze i jakos nikt tego nie zmienia. Skad wiec to oburzenie, ze mag musi zalozyc demona, zeby byc naprawde skutecznym?

Chyba wiekszosc zapomniala tez, ze przez dlugiiii czas mielismy jakas chora sytuacje - mag na protach i blessach w ogniku stal w zwarciu dluzej niz woj w porzadnej plycie. I to bylo niby ok?