Instalacja z strony

Zaczęty przez duzem, 2009 11 24, 18:14:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

duzem

Jako ze temat o pomocy technicznej jest zamkniety tworze ten temat.

http://www.dm-uo.pl/?pg=134

Cytat: 3. Włączamy UOPatch.exe znajdujący się w głównym katalogu Ultimy i patchujemy do końca.
...
8. Ściągamy aktualnego klienta: Client DM 2

Czy jest jakis sens patchowania skoro i tak zmieniamy klienta na tego z strony? Nie robilo by mi to tyle roznicy gdyby nie to ze patchowanie trwa z 30min a gra dziala poprawnie bez tego punktu (moze tylko z pozoru ;).

Ghg

mi dziala bez patchowania. podmienilem clienta + update + nowe pliki (mam buffy, dzialajacego clienta + zadnego problemu z zapisywaniem opcji i logoutem).
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

duzem

Cytat: duzem w 2009 11 24, 18:14:32
gra dziala poprawnie bez tego punktu (moze tylko z pozoru ;).

mi rowniez dziala ale rzecz w tym ze ten punkt przerabia sie strasznie dlugo i moze zdemotywowac mimo tego ze "gra dziala poprawnie bez tego punktu"

Ghg

na niektorych systemach dziala tylko pierwszy sposob, wiec jesli jest mozliwosc uprzejmego poinformowania uzytkownika o takiej instalacji to nie widze przeszkod, by punkt na stronie zostal.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Marv

Dzialac, dziala, ale podmiana klienta sprawia, ze masz odpowiedni numerek do gry. Patchowanie, jak sama nazwa wskazuje, patchuje Ci gre roznymi grafikami i innymi bzdurami.

Bez patchowania moga sie pojawic problemy z wyswietlaniem roznych rzeczy.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Antheramis

a ja nie mam bufow :< czy to patchuje czy to nie patchuje :<
Cytat: Robintonpod żadnym pozorem nie ruszać nic! bo zepsujecie coś co jest fajne

Pho3niX

ja po samej zmianie clienta bez patchowania nie widzialem wszystkich mobów. Po spatchowaniu widze
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Tinerot

Nie będzie:

- New targetting system
- Ikonek buffów
- Niektórych grafik mobów, niektórych grafik itemów (lub będą wyświetlane błędne)

bez spatchowania gry.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?