Straż vesper

Zaczęty przez Dysiek, 2009 12 04, 21:23:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

duzem

Miasto to ma byc safe zone juz nie przesadzajcie.... rzeczywiscie teleportowanie sie podczas pogoni to lekka przesada... a grac pvp z straza no coz... nowe czasy nowe techniki ;)

Dysiek

Cytat: duzem w 2009 12 05, 11:04:20
Miasto to ma byc safe zone juz nie przesadzajcie.... rzeczywiscie teleportowanie sie podczas pogoni to lekka przesada... a grac pvp z straza no coz... nowe czasy nowe techniki ;)

Nie miało być safe zoonów.
Co do tego co napisał Avatar cała prawda stoi sobie taki delikwent pod strażą i pisze durne zdania "zapraszam do miasta i tak mi nic nie zrobicie" i inne duperele.
Tak jak napisał Thiass wywalmy całą straż niech zostanie tylko BM lub ze 2-3 strażników pod brama i będzie git lub wróćmy do starego systemu straży 

duzem

wolicie stary system bo latwiej napadac miasta taka prawda....
taki ktos powinien bana dostac nie powiem...

a jak nie mialo byc safe zone jak mialy byc... miasta mialy byc bezpieczne.... przynajmniej na  tyle na ile uznala wladza miasta bo to :

a) klimatyczne
b) fajne

Dysiek

Cytat: duzem w 2009 12 05, 11:38:58
wolicie stary system bo latwiej napadac miasta taka prawda....
taki ktos powinien bana dostac nie powiem...

a jak nie mialo byc safe zone jak mialy byc... miasta mialy byc bezpieczne.... przynajmniej na  tyle na ile uznala wladza miasta bo to :

a) klimatyczne
b) fajne

Kim ty w ogóle jesteś? jak jednym z tych graczy co 99% czasu przesiaduje w mieście to zamilcz proszę.
Kiedyś straż była dobra i napady na miasta nikomu nie przeszkadzały wręcz przeciwnie coś się działo przyjemniej się grało. Ile ludzi pamięta atak na minoc albo walka w moonglow pod bankiem lub też stary most brit to było coś przyjemność grania satysfakcja z pk a teraz? gracze pvp walczą ze strażą bo inni nie chcą wyjść bo im tam lepiej i tylko czekają aż strażnik zrobi rel pora przez bramę i zacznie gonić wroga.

Thiass

1. Avatar... nikt ci do tego vesp nie kaze wchodzic tak samo jak nie musisz wlazic za orderem do britt
2. Miasto w zadnym wypadku nie powinno byc safezonem
3. Bank powinien byc miejscem bezpiecznym

Z tym ze wtedy musi byc akcja ze jak koles obszarowka walnie bankiera to go dojedzie BM  ;)

Ktos nie bedzie chcial wychodzic, zostanie w banku
Ktos pojdzie "bronic miasta" to nie bedzie jak teraz "smial sie pod strazakami"

Ja chce tylko zauwazyc ze ta sytuacja dotyczy zarowno starc w vesp, delu, britt jak i innych miastach

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Snibril666

Stary system strazy! Powrot napadow na miasta! To byla jedna z najfajniejszych rzeczy w uo ;]

Jestem non-pvp, zeby nie bylo.

Nanuki

Cytat: Thiass w 2009 12 05, 10:33:18
Osobiscie to ja bym wywalil straz ze wszystkich miast i zostawil tylko BMa lub wrocil stara straz ktora spi powoli biega i gowno robi, ale na to sie napewno nie zgodzi ani order ani chaos.

masz moje 100% poparcia.

jestem za kazda propozycja usprawniajaca pvp, i ograniczajaca ucieczke pdo mechanike. Stary BM,  i stara, słaba, dobra spiąca straz to jest to co chcialbym zobaczyc

mekmar

Moze inaczej:
-straz goni tylko na terenie miasta
-w miastach sa bramy ala vesp
-straz nie przekracza tych bram jezeli stoimy kratke pod ta brama straznik nas nie atakuje, jesli ja przekroczymy normlanie nas sciga

W miescie nie bedzie zabijania nobow noby nie beda podbegac po brame, zeby ich straznik obronil. Tyle odemnie.

VoDo

Cytat: Thiass w 2009 12 05, 10:41:42

Edit: Energy field jest taki ze przejsc sie nie da, trzeba wystac komunikat czy to w jedna czy druga strone - ja bym chcial to widziec w kazdym miescie - wchodzisz to mozesz nie wyjsc.... wychodzisz to mozesz nie wejsc

ale glupoty gadasz, nie wiem co robicie ale jest sposob zeby to ominac. scigalem juz kilka noobow z vesper ktorzy uciekali do miasta. przed sama sciana energi dostawali cepa i ich przenosilo, a na bank ja ich atakowalem wiec pozdro dla gadek ze nie da sie przenosic.

A co do teleportujacych sie straznikow to conajmniej przesada
MROOOOOOOOOOOOOOOOOOK !

https://imgur.com/u4P8O7g

Wol

straz z zcasow najazdow na minoc! kto che siedzi i boi sie w banku kto wytoczy miecz przeciw najezdzcom musi liczyc sie ze strata;]

Thiass

CytatMoze inaczej:
-straz goni tylko na terenie miasta
-w miastach sa bramy ala vesp
-straz nie przekracza tych bram jezeli stoimy kratke pod ta brama straznik nas nie atakuje, jesli ja przekroczymy normlanie nas sciga

W miescie nie bedzie zabijania nobow noby nie beda podbegac po brame, zeby ich straznik obronil. Tyle odemnie.

No i co to da?
Rownie dobrze ci moge powiedziec zebys nie wlazil na most Vesper i do miasta

Nanuki

Antek

Za niegoniącą za miastem strażą- nie powinno być tak, że gdy podchodze do bramy, ruszają główni agresorzy vesper- czyli straż konna.
Fajnie by było wypieprzyć straż spod bram, zrobić tak jak kiedyś, żeby możliwe były napady na miasto... wtedy nie było by walki dojazdowej, kiedy to ekipa 7 mocarnych zabija jednego i wieje przed dwoma następnymi pod straż.

Teleportacja strażnika konnego w biegu, kiedy to uciekamy i tracimy go z oczu, a tu nagle rel por i cios- ewidentna pomyłka.

Dodam coś od siebie:- wprowadzić limit na straż... w vesper jest chyba 20 strażników porozstawianych regularnie po mieście.

Thiass

40 straznikow jest....
Przeciez jest kurde limit na straz i w vesp tych straznikow jest dokladnie 8

Darogan

Chcecie dobry system straży ? Dajcie śmiertelną straż , o 3 stopniowości siły

1-tani strażnik(słaby) np. 10k
ect..

Wtedy władze miasta same będą unikać graczy pvp, by nikt im przez to straży nie wybijał   ;)