Pytanie o artefakty

Zaczęty przez miros, 2009 12 13, 13:22:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

miros

Witam.. co musi zrobic zwykly gracz nie nalezacy do chaosu by mógł miec szanse na questa na jakis artefakt?

Dragart

zostan niziolkiem :]

Taki zwykly czlowiek nie ma szans. Musisz byc w jakiejs grupie klimatyczniej, lub skillu.

Nanuki

ładny opis, ciekawa koncepcja i msg na forum lub mirc do gma, na pewno sie zainteresuje. zobacz na stronie ktory gm sie czym zajmuje.

Chire

próboj, może w koncu sie uda :)
Cowards die many times before their deaths. The valiant never tastes of death but once..

Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger..

szelq

Cytat: miros w 2009 12 13, 13:22:20
Witam.. co musi zrobic zwykly gracz nie nalezacy do chaosu by mógł miec szanse na questa na jakis artefakt?
Nic, bo i tak arta nie uda Ci się zdobyć.

McDevil

Arty są tylko dla graczy pvp, którzy mają kumpla w ekipie.

miros

uwierz ze probowalem.. udzielalem sie.. i nadal nic..   a juz jeden gm i jeden qm mi obiecal..

a inni to od razu "zapomnij, mloda postac, w dupach wam sie poprzewracalo itp itd' a jak sie wejdzie do delucji to niektorzy nie maja juz miejsc na postaci by moc zalozyc cos wiecej.. i to arty ktorych nijak sie nie da zdobyc na serwerze (typu ciuch z inna grafika lub jakies nakrycie glowy)

znam postac ktora na firscie nie wyroznia sie z tlumu, a na secondzie bawiac sie z chaosem przez tydzien spotkala (odczula obecnosc) gma wiecej razy niz ja przez cala gr na dmce..

szelq: dlaczego tak uwazasz?

McDevil: wiem ze 90% ekipy to chaos a serwer powinien byc rpg a jest sricte pod pvp, dlatego moje pytanie.. co musi zrobic szary gracz ktory chce sie jakoś wyrozniac..

Wol

miros w bd sie zamieniasz?

to ja moge pwoiedziec ze loa ma arty. bo loa to gildia strcte pvp. a chaos to nie tylko osoby walczace

Will

Wykładanie swoich płaczów NA PEWNO nie jest krokiem na przód w temacie, ale trzema krokami w tył.

miros

ja tylko pytam.. poza tym naucz sie odróżnic płacz od zwykłego kontrowersyjnego tematu który założyłem po to, by inni mogli się wypowiedziec.. i zauważyłem, że każdy taki temat, który może trochę krytykuje ekipantów kończy się albo zamknęciem tematu albo właśnie takim postem, jaki napisałeś Will.
moim celem była dyskusja a nie żale pod tytułem "a ja nie mam arta"

Prorokpl

Cytat: McDevil w 2009 12 13, 14:27:41
Arty są tylko dla graczy pvp, którzy mają kumpla w ekipie.

Nie walcze pvp, nie mam kumpli w ekipie, mam arty ;p KLIMAT PANOWIE KLIMAT!

Rip

a moim artem jest rasa :P i czasem jaszczur podmroku ;]

Dragart

Ja przez cala swoja gre firstem mialem 2 questy i dostalem 2 arty w tym jeden do zalozenia na postac. Pozostale ktore mam to sa arty systemowe czyli za jakies konkursy itp. ( nie za klimat ).

Zalozylem seconda , zrobilem z niego niziolka i odrazu mialem questy :]

Musisz byc w jakiejs grupie klimatycznej, ktora zwraca na siebie uwage gma. Tu nie ma podzialu na lepszych i gorszych klimaciarzy, bo arty sa za klimat, ale na quescie z gmem. Jak klimacisz ze zwyklymi graczami to gowno dostaniesz ( w papierku ).

kwiatek

Cytat: miros w 2009 12 13, 14:30:38
uwierz ze probowalem.. udzielalem sie.. i nadal nic..   a juz jeden gm i jeden qm mi obiecal..

a inni to od razu "zapomnij, mloda postac, w dupach wam sie poprzewracalo itp itd' a jak sie wejdzie do delucji to niektorzy nie maja juz miejsc na postaci by moc zalozyc cos wiecej.. i to arty ktorych nijak sie nie da zdobyc na serwerze (typu ciuch z inna grafika lub jakies nakrycie glowy)

znam postac ktora na firscie nie wyroznia sie z tlumu, a na secondzie bawiac sie z chaosem przez tydzien spotkala (odczula obecnosc) gma wiecej razy niz ja przez cala gr na dmce..

szelq: dlaczego tak uwazasz?

McDevil: wiem ze 90% ekipy to chaos a serwer powinien byc rpg a jest sricte pod pvp, dlatego moje pytanie.. co musi zrobic szary gracz ktory chce sie jakoś wyrozniac..

ale ty pieprzysz głupoty człowieku to, aż się nie da czytać

mae

Bardzo wazna jest odpowiednio napisana koncepcja postaci. Musi ona zawierac w sobie pewien pomysl, cel i dazenie postaci. Trzeba ulatwic zycie scenarzyscie i samemu podsunac mu pomysl na ciekawego questa. Milo, jesli moglyby brac w nim udzial inne osoby. Kazdy woli bawic na raz grono osob niz jednostke. Czas scenarzystow ma swoja cene, podobnie jak czas graczy.
Nasz pomysl na arta powinien w jakis sposob wynikac z questa badz byc zawartym w jego opisie. Nasza szanse zwieksza, jesli art wiaze sie jakos z koncepcja naszej postaci, jest zasadniczym elementem jej odgrywania. Dlatego tak wazny jest ciekawy pomysl na postac i jej odgrywanie przez dluzszy czas.
Nalezy takze zauwazyc, ze GM nie daje nigdy artow za nic. "Rozdawanie" artow jest w odpowiedni sposob kontrolowane i regulowane przez "gore".
Dlatego wlasnie czeste, ciezkie przypadki, kiedy gracze pytaja wprost "czy dostane arta?", sa tak chetnie ignorowane ;) GM chcialby wiedziec, ze nie chcesz zrobic questa tylko po to, by dostac arta. Chcialby wiedziec, ze po tym quescie bedziesz sie udzielal i bedziesz klimacil dalej zupelnie bezinteresownie.