Tkanina

Zaczęty przez Vilku, 2009 12 25, 13:04:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

Vilku

Nie wiem czy tylko ja tak mam albo czy nie potrafie ale , taknine moge robic tylko z bawelny . Len i welna nie dadza sie przerobic na tkanine , jedno kolowrotek przerabia na dratwe a drugie na zwinieta welne i obydwa surowce odpadaja w dalszej produkcji ( za malo tkaczy chyba ) . Co weselsze rolnik od 86 rosnie tylko na lnie wiec natnie sie tego sporo i mozna sobie polozyc w banku bo nikt nie kupi . Na stronie niby pisze ze z lnu mozna tkanine robic ale albo nei potrafie albo cos sie pozmienialo .
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Wirtuoz

Potwierdzam. Krawiec z welny nie da rady juz stworzyc tkaniny.
Ostatniej mapy nie dam kłuć chorągiewkami,
Co oznaczają wojska, których nie mam już.
Rzekł król i Polskę w rulon zwinął, a pergamin
Jak muszla schował w sobie szum Jej obu mórz.

tomekrbk

Cytat: Vilku w 2009 12 25, 13:04:51
Co weselsze rolnik od 86 rosnie tylko na lnie wiec natnie sie tego sporo i mozna sobie polozyc w banku bo nikt nie kupi.

Tutaj sie nie zgodze, rolnika da sie zrobic do 100 bez scinania lnu, w razie czego zapraszam po porade na irca bo tu przecież nie wolno ;)
Better Dead Than Red

Vilku

Co nie zmienia faktu ze na 3 surowce tylko jeden jest dochodowy ( no chyba zeby owce hodowac tylko dla miesa ) .

Thiass

Rolnik nie jest zly, z tym ze od 8x trzeba zaczac sie bawic w pole kolo swojego domku  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

tomerro

nie strasz Thiass z tym polem bo ja miejsca nie mam juz ;]
<Madderdin> te arabusy wszędzie się wpieprzzają
<Madderdin> dawno krucjaty nie widzieli

Wirtuoz

A ja sie chetnie dowiem, jakim sposobem mozna pozyskiwac tkanine, skoro obcinanie owiec juz nie wchodzi w rachube.
Ostatniej mapy nie dam kłuć chorągiewkami,
Co oznaczają wojska, których nie mam już.
Rzekł król i Polskę w rulon zwinął, a pergamin
Jak muszla schował w sobie szum Jej obu mórz.

Pho3niX

Cytat: Wirtuoz w 2009 12 25, 19:52:22
A ja sie chetnie dowiem, jakim sposobem mozna pozyskiwac tkanine, skoro obcinanie owiec juz nie wchodzi w rachube.

Obróbka bawełny.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Thiass

Mi okolo tygodnia zajelo zebranie bawelny potrzebnej na kox krawca.. moze 2 tyg nie pamietam dokladnie.
W kazdym razie po 80 rolnik dziabie na swoim polu  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

SarnAelin

ja przez cały kox krawca przekoxałam tylko z 15k tkaniny, w większości wykorzystywałam skóry, bo oprócz biegania i napadania na bandytów nie było sposobu żeby je zdobyć..

Vilku

Szkoda ze rolnik ma dwa surowce dla tkacza a jeden dla krawca ( az tylu mamy tkaczy ?? ) pozatym owce mozna obcinac caly rok a bawelne niestety nie . Co do walsnych pol  , mozna tylko na nie liczyc bo na miastowych wiadomo jak sie scina . Tylko tu tez nie tak wesolo bo trzeba dobra lokalizacje domku miec , inaczej wyglada to nie za ciekawie .

Sadze ze mozna zamknac skoro juz wiem na czym stoje .

TheQ

W ogole..
Wszyscy krzycza za Tkanina...

Krawca ni da sie koxac

Ghg

Cytat: TheQ w 2009 12 26, 00:28:24
W ogole..
Wszyscy krzycza za Tkanina...

Krawca ni da sie koxac

smiem watpic. w 3 dni dobilem grubo ponad 8x. widocznie nie umiesz grac. zaczyna mnie wkurzac juz naprawde takie podejscie, bo wszystko chcecie na wyciagniecie reki od vendora i najlepiej po 1gp. do tego gainy zeby same szly, albo najlepiej scrolle statow/skilli codziennie zeby ekipa rozdawala. a juz najbardziej draznia mnie ludzie, ktorzy krzycza, ze sie nie da i gowno wiedza na ten temat, klamiac w zywe oczy czlowiekowi, ktory wlasnie dobija sobie krawiectwo na poziom z magiczna 90, bez zadnych trudnosci i spokojnie. czlowieku ja ci dzisiaj za tego glupiego posta rozprawke napisze, bo widze ze ty naprawde gowno wiesz na temat rzemiosla. majstra robisz przy 120k zelaza, ktore jest drozsze od lepszych rud i wykopuje sie go stosunkowo mniej, niz rolnik zbiera bawelne to raz. kowal ma troche latwiej jesli chodzi o surowce, ale sprobuj skoxac kowala tak jak ja to sie potniesz. po skoxaniu kowala usiadlem do krawca i spokojnie stwierdzam - gainy o niebo szybsze, kox latwiejszy, bez szarpania sie. bawelne kupowalem na biezaco, ze skora tez nie ma problemu (a nawet nie musze latac po lasach). ale ty wrosles juz pod bankiem i pieprzysz glupoty lub emotujesz durne komentarze do drowow z dupy strony i nie wyleziesz, po prostu nie wyleziesz poszukac rolnika lub pozbierac skor. co za banda...
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

bragl

Jedyne co bym zmienił w mechanice pozyskiwania tkanin, to dał możliwość przerabiania wełny z owieczek na ten właśnie materiał.

Ghg

rowniez jestem za, wtedy w zime moznaby bylo dalej pozyskiwac cos na tkanine.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.