Kopalnia w Magnicji

Zaczęty przez Aesarel, 2009 12 27, 15:48:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

Snibril666

Jesli kopalnia Britt zostanie przesunieta do miasta, to skladam taki sam wniosek o kopalnie na ocllo.

ignaś

Nie rozumiem dlaczego wszystkie miasta mialyby miec to samo. Da sie kopalnie Brit to z placzem przyjda wszystkie miasta. Delucja ze chce miec wode i mozliwosc lowienia rybek, Nujelm ze chce miec drzewa, Jhelom ze chce miec plaze by kopac piasek, wszyscy ze chca takie pola uprawne jak Brit i Ocllo itd. itp.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

maskoteq

a co w takim razie z kopalnia Vesper. Wystawiono ladna kopalnie pomiedzy Minoc a Vesper a kopac sie w niej nie da...

<&^sadam> "- O! Nowy Plaszcz Cienia? - Nie, wyprany w Perwollu"
<Allton> my bijemy we 2 order w 5

tomerro

Miasta nie powinny byc samowystarczalne i tu uklon dla nieugietosci ekipy oraz tych ktorzy maja podobne zdanie.
Co do cove, lokalizacja i uksztaltowanie terenu zezwalaja na kopalnie w nim pomimo ze ma ono dostep do wody i lasu.
Bazyli, rozmowy o kopalni w cove siegaja czasow Numentila wiec na pewno nie dwa lata tylko 3 i pol.
Wiem bo naocznym swiadkiem bylem, jak i innych projektow ktore nie weszly.
<Madderdin> te arabusy wszędzie się wpieprzzają
<Madderdin> dawno krucjaty nie widzieli

nico

z tego co piszecie to najlepiej by było wrócić do stanu z przed paru lat.
Kopalnie Minok + TK a reszta dzika gdzieś w skałach.
Proste zawsze się najlepiej sprawdzało bo widzę chcecie wszystko wszędzie a to zmiany na nude.

Dawniej jak ktoś potrzebował rudy to jechał albo do minoc pogadać z górnikami albo do  TK jak miał układy z krasiami (na sam widok nie było jadki ;) )
To były tereny górnicze. A dla osób spalonych w tych miejscach były kopalnie dzikie.
Koniec świata przełożony z przyczyn technicznych...

Szyszak

Cytat: Aesarel w 2009 12 27, 15:48:53
Potencjalny gracz orderu, ba, niekoniecznie gracz pvp, chocby z napisem (straznik brit/magnici) zostaje natychmiastowo pekowany w ogólno dostepnych kopalniach (minoc, cove)

Wrzucta to na BaszDM.
Troche nie grałem , ale kopalnia Minok jest ogólnodostępna?
Żal.. i w którym miejscu jest taka.

mae

Cytat: Bazyli w 2009 12 28, 00:03:57Alez ma taka mozliwosc... Cove na przyklad wyklimacilo swoja kopalnie .... tylko ze trwalo to dwa lata. Chcecie kopalnie? radze zaczac dzialac w grze a nie na forum i uzbroic sie w cierpliwosc...

Zdziwilbys sie, gdybys wiedzial, jak dlugie sa niektore kopalniane (i nie tylko kopalniane) historie na DM. A historia kopalni cove ja bym sie nie chwalil. Hmm... zdecydowanie nie.

Wszyscy chyba juz wiedza, jak zapalnym tematem sa "miejskie bonusy", a kopalnie w szczegolnosci. Po co wam kolejny temat o tym, skoro i tak wiecie, jak to wyglada na dzis dzien :P

Ukulele

To znaczy jak wygląda?
Ja widzę tylko "Nie, bo nie".

Co zrobić aby miasto otrzymało jakiś bonus?
Kopalnie, pola, drzewa, drzewa owocowe, tartak, studnie, prasę drukarska ?

Dragart

Cytat: ignaś w 2009 12 28, 16:34:44
Nie rozumiem dlaczego wszystkie miasta mialyby miec to samo. Da sie kopalnie Brit to z placzem przyjda wszystkie miasta. Delucja ze chce miec wode i mozliwosc lowienia rybek, Nujelm ze chce miec drzewa, Jhelom ze chce miec plaze by kopac piasek, wszyscy ze chca takie pola uprawne jak Brit i Ocllo itd. itp.

Porownuejsz wydobycie perel i piasku do Tytanium ? Fajnie ....

Tajfun, powiem Ci tak. Jak Yew chcialo rozbudowac stara kopalnie to sie okazalo ze Yew nie moze meic kopalni. Koniec tematu. Mimo, ze zaczynalismy juz klimacic, mimo, ze to mialo duzo kosztowac i byc poza miastem. Dowiedzielismy sie wtedy , ze yew ma drewno i konie. Wiec jak slysze, ze ktos sobie wyklimacil kopalnie to mi sie smiac che, bo wiem ze taka osoba nie ma pojecia co sie tak naprawde dzieje i jakie sa zasady gry.

ignaś

Cytat: Dragart w 2009 12 29, 17:33:14
Cytat: ignaś w 2009 12 28, 16:34:44

Porownuejsz wydobycie perel i piasku do Tytanium ? Fajnie ....

Jaki Ci to poprawi humor to moge napisac ze wszyscy chcieliby wszystko. Lepiej? Usatysfakcjonowany?
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Dragart

Oczywiscie,z e wszyscy by chcieli wszystko. To jest normalne, Problem w tym, ze jedni maja wiecej a inni mniej.

maskoteq

ale przeciez w magoincji jest plaza i to jeszcze w miescie wiec elegancko mozna kopac sobie otoczaki i piasek...

<&^sadam> "- O! Nowy Plaszcz Cienia? - Nie, wyprany w Perwollu"
<Allton> my bijemy we 2 order w 5

Dragart

Lepiej, w Magincji jest wiecej drzew ohii niz w Yew  ;D

LooZak

OMG. Jak widze takie gorzkie zale to az mi chce sie zakladac kolejne 100 tematow o tresci "Oni maja to, a ja nie mam, ekipa, zrobcie cos, bo ja tak chce".

Bedac noobem kopalem w minoc. Bedac redem, kopalem w zadko uczeszczanym miejscu, przy online notorycznie powyzej 100+.

Jeszcze moze niech ktos sie znajdzie co by chcial w papui (mega dzikim miejscu) kopalnie, niesmiertelne balrony jako straznikow, bijacych wszystkich oprocz osoby ktora to zaproponowala. <- tak dla mnie wygladaja takie propozycje.

Oduczcie sie, zgubnego podejscia do tworzenia miast "do wszystkiego". Zycie jest niesprawiedliwe, ale najwidoczniej niektorzy za dlugo przesiadywali przed kompem, i zapomnieli o tym.

Edit: No tak z tego cisnienia zapomnialem odniesc sie do meritum sprawy. Jak ludzie sa pekowani, to napewno nie za darmo. To jest gra RPG, twoje decyzje w zyciu serwerowym nie sa odbierane jak informacje zapisywane w kodzie binarnym, tylko jak cos, co ma swoje konsekwencje, czy to wstapienie do strazy miejskiej, czy to pierdniecia przy zlym uber pro mrocznym chaosniku.

Szyszak

Ludzie!  Sprawiedliwie nie znaczy równo.
Jest sprawiedliwie.   :P