krawiec

Zaczęty przez Lektor, 2010 01 01, 18:54:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

Lektor

była jakaś zmiana udupiająca w szyciu expów ?

miałem 700 skór bagiennych i tylko 1 exp i zostało ok 50 skór ;/ trochę coś nie tak a mam 100 krawca i magika +13 więc chyba nie powinno tak wychodzić expy.

Ared

Miałeś po prostu pecha xD to się zdarza wierz mi :)

Lektor

no to miły pech xD

Rey

przyzwyczajaj sie :) jak wejda zmiany i zostanie przerobiony na obecny system kowala liczba skor na expa bedzie zapewne zblizona ;)
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Ared

No Ja tam nie szyje do momentu aż wyjdzie ów udogodnienie :)
I jeśli będzie tak jak z kowalem to nie będzie już wyczynów w stylu 6-8 kompletów z 800 skór tylko jakieś 2 komplety xD
Ale i tak wole takie rozwiązanie:)

spocik

z 800 skor wychodza 2 komplety...
6-8!? O_o

Karcharot

Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Thiass

Obecnie srednio na komplet idzie jakies 300 skory

Z tym ze sa takie dni ze wyjdzie komplet z 600 a sporo razy juz robilem pelnego expa ze 1xx  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

bragl

No i tu właśnie mamy tzw. gorzkie żale. Raz wychodzi ze 100, raz z 1000 i póki nie wejdzie zmiana jak w kowalstwie, nigdy nie będziesz miał pewności ile potrzebujesz na komplet.

Thiass

No zmiana jak w kowalstwie bedzie bardzo mila bo bede wiedzial ile skory + krocej bedzie trwalo szycie
Tylko niech tam nie bedzie 600 skor na komplet a w granicach 400  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Zathaniel

Postanowilem się zainteresowac (info ze strony, jak coś poprawiac bez bluzgów)

Skórzana utwardzana tunika              14 skór         28 skór        42 skór         56 skór       70 skór         84 skór      98 skór     112 skór   126 skór  
Skórzane utwardzane naramienniki      6 skór           12 skór        18 skór         24 skór       30 skór         36 skór      42 skór     48 skór     54 skór
Skórzane utwardzane nogawice              12 skór         24 skór        36 skór         48 skór       60 skór         72 skór      84 skór     96 skór     108 skór
Skórzane utwardzane rękawiczki              5 skór           10 skór        15 skór         20 skór       25 skór         30 skór      35 skór     40 skór     45 skór
Skórzany utwardzany karczek              6 skór           12 skór        18 skór         24 skór       30 skór         36 skór      42 skór     48 skór     54 skór
Skórzana czapka                              2 skóry          4 skór         6 skóry         8 skór         10 skóry       12 skór      14 skóry   16 skór     18 skór

Razem Skórzana utwardzana                 45 skór         90 skór       135 skór        180 skór       225 skór      270 skór    315 skór   360 skór   405 skór

7/8 przeszyc wydaje się dobre jeśli chodzi o skórzanki, 280/320 kości na demona to trochę dużo.. Przewidywane są reformy ilościowe materiałów?

Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Pho3niX

360 na komplet to dobra ilość. Bliska średniej wartości obecnego stanu
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Ared

No dokładnie w sumie w kowalu razem ze stworzeniem przedmiotu to jest wymagana ilość rudy x7 więc jakby tak było ze skórami to by było miło:)

To właśnie miałem na myśli pisząc że z 800 skóry były by 2 komplety xD
A co do 6-8 kompletów to i tak się zdarzało :) Ale to z magikiem +17 ;) szkooda że już go nie ma wśród żywych ^^'
Bo to jest właśnie urok obecnego systemu raz się uda a raz nie xD i niewiadomo kiedy i ile wyjdzie i jak dużo czasu to zajmie...

A tak przynajmniej będzie wiadomo co jak gdzie i kiedy :)

gonet9

Ale wtedy nie będzie niespodzianki. I jak zawsze udzie w kierunku by wszędzie było tak samo :/

Svennson

czy was.. "ekhm"

uno. skory zbiera sie gorzej niz rudy(nie stacjonarnie, trzeba sie duzo nabiegac, duzo waza)
duo. zbroje ze skor/kosci maja duzo mniej ar niz te rudowe puchy

wiec niby czemu uwazacie ze szycie powinno zjadac tyle samo skor co kucie ?
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.