Języki

Zaczęty przez Gofer, 2010 01 22, 06:39:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

ethanoll

A ja wołam: brawo, brawo! Bardzo mi się to podoba.
Oficjalny kanał irc Księstwa Ocllo: #bp

Sul

Żeby jakiś gracz znał wszystkie języki musiałby być człowiekiem i mieć jedynie 160 lat, faktycznie za rok to 80% serwera  będzie miało taką opcję :D

Gofer

Pozwole sobie nie zgodzić:

1. Mowa elfów (elfy) jako drugi
2. Mowa mrocznych elfów (drowy) 60 lat

3. Mowa orków (pół-orki) - populacja minimalna 100 lat
4. Mowa krasnoludów (krasnoludy) 80 lat
5. Mowa człekoszczurów (pół-szczuroczleki) populacja równa błędowi statystycznemu (sorki szczurki) 120 lat
6. Mowa wampirów - nie wampir się nie nauczy

Czyli faktycznie nie 80% ale 4 podstawowe języki dostępne są dla starych graczy ludzkich. (5 letnia postacią)
3 języki dla graczy z 3,5 stażem. Z newsa wynika bowiem, że progi graniczne to 2 do 59, 3 na 60, 4 na 80...

życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Sul

Pierwszy język jest od 80 roku życia :)

Lindi

ymm rozumiem że młody człowiek nie umie pojąc obcej mowy? A stetryczały staruszek owszem  ::)
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

pierog

Pomysl jest swietny ... gratki  >:(

Sul

Cytat: Lindi w 2010 01 22, 21:11:00
ymm rozumiem że młody człowiek nie umie pojąc obcej mowy? A stetryczały staruszek owszem  ::)

A który 70-80 latek w uo jest stetryczały? Jak dla mnie to część z nich jest silniejsza i sprawniejsza od niejednego młodzika. Po co takie argumenty wysuwasz?

Lindi

Napisze tutaj bo poco zakładać nowy wątek.

Od wprowadzenia języków nie można używać w grze polskich znaków bo robią się krzaczki. [wcześniej można było]
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Sul

Po resie będzie już działało poprawnie.

mae

Mnie tam sie podobaja ograniczenia. Nic nie zmieniac, jest dobrze.

DragoN

A mnie nurtuje jedno pytanie ...
Czy nie uważacie tego
CytatJęzyka wampirzego nie można uczyć.
za swego rodzaju 'save zone' dla Wampirów ?

Będą mogły przy każdym rozmawiać sobie prywatnie, a inne postacie nie będą miały już tego bonusu
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

mae

Kazdy moze go poznac po prostu stajac sie wampirem. Dlatego ten jezyk jest nieco szczegolny.

Ghg

i od razu nadmienie, ze wampierze i beholdery nie maja takiego przywileju.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Zyzio

Czy osoba ktora wyleczy sie z wampiryzmu traci znajomosc jezyka?
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Ghg

jezyka raz nauczonego raczej nie da sie zapomniec. ;)
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.