Jak rozpoznac, ze zwierzak jest glodny?

Zaczęty przez svarti, 2010 02 21, 20:22:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

svarti

Jestem mlody, ciezko harowalem, zeby jucznego konia kupic... karmilem go marchewka wtedy co ja jadlem, to i jemu dawalem, ale i tak zdziczal - nie wiem w jaki sposob rozpoznac kiedy to przeklete bydle jest glodne... Jeden z kolegow podpowiedzial mi, ze to rozpoznam. Niech mnie ktos walnie w leb, ale nie rozpoznalem tego... Czy ktos moze pomoc? Czy znowu dostane lekcje - popytaj graczy lub poznawaj swiat UO... Fajnie sie tak mowi, gdy sie o takich rzeczach wie...

Tinerot

(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

svarti

Tak, niestety nie jestem w stanie ciagle siedziec przed kompem i na chwilke musze odejsc - fizjologia, trzeba cos w domu pomoc... dlaczego nie ma jakiegos paska czy info w jakim stanie dozywienia jest chowaniec... szkoda...

Marv

1) Od tego jest journal - mozna go miec ciagle otwartego i rzucac okiem co jakis czas lub przewinac, jesli gdzies sie wyszlo.

2) Od dokladniejszego sprawdzania info dotyczacego zwierzaka jest skill "wiedza o zwierzetach".
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

svarti

ok, a ile trzeca miec % zeby rozpoznac, jak badzo głodny jest np. kon juczny?

Dragart

poprostu dawaj mu marchewke co jakis czas. Zwierze powinno byc caly czas *szczesliwe* . Wtedy jest najedzone do syta i masz minimum 2 godizny zanim zdziczeje.

svarti

a jak wyglada, ze jest szczesliwe? przepraszam, za naiwne pytanie, ale ja tego nie umiem jeszcze rozpoznac

Necro

Kiedy mu dasz żreć pojawi mu się nad głową "*szczęśliwe*"

svarti

ok, dzieki, widocznie nigdy mu tyle nie dawalem, zeby bylo szczęśliwe ^^ dzieki

Pho3niX

Jeśli zwierz jest wygłodzony to zje około 15 porcji warzyw/owoców.

Ja średnio daje zwierzakowi jedzenie co 15 minut jeśli koxam coś w miejscu. Wtedy przeciągam mu 15 sztuk żarcia i sobie je tyle ile potrzebuje.
W czasie aktywnej gry i podróżowania po mapie karmię zwierzę co jakąś godzinę.

Zwierze w momencie gdy jest najedzone do syta (a dowiadujesz się tego, gdy po przeciągnięciu zarcia wyskakuje emota *szczesliwe*) potrafi wytrzymać bez jedzenia koło 2 godzin, także można spokojnie bez stresu grać.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Ghg

nadmienie tylko, ze jak masz wlaczone odglosy to jak kon sie "odzywa" to znaczy, ze jest glodny i trzeba nakarmic.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

svarti

Dzieki jeszcze raz... już wszystko wiadomo. Można zamknąć temat.