Jasnenoce

Zaczęty przez svarti, 2010 03 02, 18:55:18

Poprzedni wątek - Następny wątek

svarti

wg opisu na stronie:

.ustaw   
Pozwala na modyfikację ustawień:
.ustaw jasnenoce wlaczone - ustawia siłę działania rozjaśnienia nocy przy użyciu odpowiednich czarów i przedmiotów na poziomie równym jasności za dnia,
.ustaw jasnenoce wylaczone - przywraca siłę działania rozjaśnienia nocy do poziomu standardowego - około 5% ciemniej niż za dnia.

wg drugiej komendy bez zadnych wspomagaczy powinienem miec widno w nocy - niestety u mnie to nie dziala - po wpisaniu komendy ".ustaw jasnenoce wylaczone" mam info, ze ustawienia zostały zmienione ale nic sie nie dzieje...

Dla drwala scinanie drzew w nocy to KOSZMAR...

prosze o pomoc

Ukulele

.ustaw jasnenoce wlaczone - ustawia siłę działania rozjaśnienia nocy przy użyciu odpowiednich czarów i przedmiotów na poziomie równym jasności za dnia,

To zdaje się dotyczy też drugiej komendy :P
Mogłeś się domyśleć, bo było by to nielogiczne.

svarti

.ustaw jasnenoce wylaczone - przywraca siłę działania rozjaśnienia nocy do poziomu standardowego - około 5% ciemniej niż za dnia.

Ukulele

Ale po użyciu magika lub czaru.

Bez czaru lub magika, przyciemnienie w nocy wynosi z 30%.

svarti

hmm... no coz nie zostalo to precyzyjnie napisane...

Czy nie ma dla mlodego innej mozliwosci pomocy w rozjasnieniu nocy? Diabli mi oczy wezma... Nie dosc, ze ta gra jest trudna to jeszcze to... Gornik ma super - kilof i co kwadracik podchodzi i kopie...
Rąbiąc drzewa musze je jakos rozpoznawać... W nocy jest to bardzo uciążliwe....

mekmar

Jasny magk, ktory kosztuje 4 k albo butle od alchemika, ktora kosztuja kilka gp i masz jasno w nocy.

Ukulele

Nie wiem jakie wy macie monitory.
Ja na LCD od laptopa widzę wszystko wyraźnie w nocy i nawet nie używam niczego do rozjaśniania.

svarti

No nic dzieki, sprobuje jasnego magika.... czy on dziala permanentnie?

CHoSSeN OnE

Dopóki nie wyczerpie się jego moc. Czyli długo, jeśli kupisz magika z pełną mocą. Kupując, na liście kupna, podany jest jego stopień napełnienia.