BM Build

Zaczęty przez Sadi666, 2010 03 09, 10:15:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pho3niX

Przecież medytacja przy 33 ledwo co wychodzi a co dopiero przy 20 ?
W PvM BM nie robi za maga tylko za DPS, przynajmniej jeśli nie ma medytacji.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

lpd

No niestety nawet najtwardszy bm w masowym pvp wypada z gry :( Sam sie o tym przekonalem. Jedyna szansa na zabicie woja to: HIT + truta, paraliz, butla+piorun, HIT + 2xreactiv(7hp). W takim wypadku jesli wszystko wejdzie (a majac 50 dexa dosc mala szansa) mozemy zdjac jakies 126hp.Sami otrzymujemy praktycznie zawsze dmg rzędu 112hp. Cios 33+10 truta, Cios 34 + BMowa butla 25, truta 10.  Niestety to jest prawie nie wykonalne. Majac 75 str i dexa trafimy tak dobrze jak woj ale ogolny dmg jaki wbijamy wojowi spada do 114 (srednio) a sami otrzymujemy juz 120 (zmniejszony znacznie prot i reactiv + slabszy bless) - tutaj bm juz ma okolo 5 hp.

Sadi666

Cytat: Pho3niX w 2010 06 08, 07:58:32
Przecież medytacja przy 33 ledwo co wychodzi a co dopiero przy 20 ?
W PvM BM nie robi za maga tylko za DPS, przynajmniej jeśli nie ma medytacji.

Nie wiem.. ktoś mi taki pomysł podrzucił i twierdził, że "będzie fajnie", więc rzucam to na forum pod dyskusję.

@lpd: planowałem wersję 75/75/50...

mae

20 medytacji daje tylko odrobine lepsza medytacje bierna. Ale 20 skilla to malo zauwazalna ilosc.

Sadi666

Chodzi mi ile mniej więcej, dajmy na to na 10 prób, przy takiej ilości skilla będzie "Nie udało Ci sie zamedytować" :P. Może więc 30% i 70% resa.. Ale czy z kolei to nie będzie za mała ilość resa, żeby ją w jakikolwiek odczuć. Chodzi mi o czarujące mobki z reguły, bo to w tej chwili ból w du*pie dla mnie. Flam od takiego ducha maga za prawie 50% hp. Jak poprawi szybko z corpa (zanim znów rzucę lustro), to leżę.

btw: lpd, że prot jest zależny od inta to wiem, ale wcześniej pisaliśmy, że bless nie.

Glabhonhair

Standardowy BM i tak sprawi sie duzo lepiej niz ktorykolwiek z tych pomyslow. I na pvp i na pvm

Sadi666

Czyli lepiej nie próbować czegoś takiego?

Drążenia tematu ciąg dalszy:

Jeśli na te 200% wstawię jako jeden skill Wampiryzm, to jaki drugi wziąć? Resa czy Uzdro xD? Co bardziej Wampowi BMowi się przyda? Phoenix pisał, że można z resa zrezygnować mając wampa, jednak ktoś mnie zapewniał, że res to 'must have' dla każdego. Można więc obejść się bez Uzdrawiania mając wampa (jest .lecz, a w biegu In Mani)?

Pho3niX

BM bez heala to kaleka ;)
Res jest ważnym skillem, ale mając wampiryzm będzie Ci rekompensował jego brak.

Do .lecz musisz stanąć - to jest fajny dodatek, który nie raz Ci się przyda ale nie możesz polegać tylko na nim.
In mani... ekstra póki masz manę, no i zaleczasz znacznie mniej hp niż bandaż.
W PvM healing jest wymogiem.

Bandaż w przypadku BM'a jest niezwykle pomocnym narzędziem, gdyż możesz się ganiać z wrogiem do osranej śmierci. Jeśli nie uda Ci się go zabić to nic... Bo mu się też nie uda zabić Ciebie (oczywiście mówimy o kumatym graczu, no i pomijamy sytuacje gdy napada na Ciebie większa ilość)

Oczywiście jest to moja opinia i wielu może się z nią nie zgadzać. Ja jednak uważam że to najlepszy build.

Sadi666

Mhm, wiem, wiem... Czekam na opinię innych :).

Glabhonhair

Mialem bma i mowie ci - najlepsy bm to standardowy bm. 70/60/70 albo 65/65/70. Jesli chcesz miec mocny dps na  pvm zrob pseudo tamera z bagiennym smokiem. do tego druid i masz niezlego koxa ktory polozy sredniego demona (mistyka. piaskowego, lodowego itp w 15 sek).

Sadi666

I gdzie ja mam zmieścić te skille niby :D?

Pho3niX

chyba sugerował Ci pominięcie BM'a i wzięcie całkiem innych skilli.

Sadi666

A, chyba, że tak.. Nie no.. póki co, to chce się tym pobawić.. A potem nie wiem może pójdę w innego maga albo na woja się rerolluje i posprawdzam puche, berka, beha :P. Długa droga przede mną :). Jednak z BMa chciałbym wycisnąć ile się da.

Pho3niX

BMem się sympatycznie gra..
Beha polecam pominąć, bo na prawdę nie ma co sprawdzać.

Sadi666

Z dwojga złego trochę przemyślałem i może po prostu wziąć resa i uzdrawianie i z szamana zrezygnować :P? Szaman bardzo ciekawy jest, fakt.. Po prostu bez niego ograniczony zakres działania się będzie miało. No i jeśli BM to wój z czarami (robię bo 75/75/50), to szamana można chyba darować.