beh a crim

Zaczęty przez timon, 2010 05 15, 04:05:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

timon

czemu podczas calej przemiany nie jestem przestepca jesli nie dokonam niczego zakaznaego, natomiast przy odmienieniu dostaje sie crima ?
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

Aion

uwaga godna przemyslenia - jakkolwiek przemiana w beha powinna dawac crima - odmiana w ludzia powinna nie pociagac konsekwencji
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

drss

otóż to, niepotrzebna upierdliwość
dea:
   firewall ? to przegladarka internetowa ?

Groe:
   masz  "meszczyzne" w opisie
Somini:
   no i?

[00:05] <Shadow_of_Death> ale najfajniejsza frakcja
[00:05] <Shadow_of_Death> order

spocik

Zapobiega akcjom typu:

Mam crima, ktos mnie goni. Wbiegam na luzie do miasta z przygotowana komenda i odmieniam sie w miescie (ktos kto mnie nadal atakuje, dostaje crima i sam staje sie ofiara).

Likantropowie nie sa z natury zli (tak zostalo ustalone; jezeli to choroba - to dlaczego od razu stawac sie kryminalem?), w zwiazku z czym crima dostaja w tym samym momencie co inni + odmiana w postac ludzka - pkt 1

Nie pamietam innych argumentow za, ale ktos z ekipy to tlumaczyl - moze wytlumaczy jeszcze raz...

P.S: Jezeli ktos usilnie twierdzi, ze likantrop to bestia i jest z natury zla, to crima powinni miec (na stale) rowniez posiadacze z natury zlych i krwiozerczych stworzonek typu smoki (odbijam stwierdzenie, ze crim powinien obowiazywac w ciagu calej przemiany).

Przemiany wymuszane sa karane - postac dostaje reda

timon

Jak dla mnie poowinno byc tak ze nad glowa zostaje mi ten sam koleorek co mialem na przemianie. Bo dziwne ze moge isc do mista przemienic sie w nim biegac po nim na przemianie ale jak sie noc konczy to musze wyjsc za to misto bo mnie straz ubije.
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

spocik

Ja w sumie bym byl za, ale juz kiedys dostalismy odmowe z wytlumaczeniem, ktorego zbytnio nie pamietam. Mozliwe, ze wczesniej crima dostawalo sie rowniez w chwili przemiany, ale zniesiono ta niedogodnosc. Nie pamietam, najlepiej jak ktorys z GMow sie tutaj wypowie.

Hexin

Cytat: spocik w 2010 05 15, 11:58:53
Zapobiega akcjom typu:

Mam crima, ktos mnie goni. Wbiegam na luzie do miasta z przygotowana komenda i odmieniam sie w miescie (ktos kto mnie nadal atakuje, dostaje crima i sam staje sie ofiara).

Kto powiedział, ze zmiana w człowieka powinna dawać blue z miejsca. Niech nie daje crima (niech zostanie taki status, jaki mielismy tuż przed przemianą).

^_^

ja bym raczej proponował jeśli to możliwe że jeśli w zasięgu ekranu nie ma żadnego gracza to wtedy odmiana nie nakłada crima ;) i byłoby dobrze ;p ofc hid w ominięciu tego pomagać nie powinien ;p