Krawiectwo - jak najlepiej trenować

Zaczęty przez sargath, 2010 05 19, 11:32:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

sargath

Witam

Ostatnio się odmroziłem i mam nabity skill krawiectwo na 61 % chciałbym to podciągnąć, ale szczerze powiedziawszy nie wiem jak?
Nie chcę niepotrzebnie tracić skórek, teraz wszystko takie drogie.

Najlepsza była by tabela co można szyć od ilu %, ponieważ obecnie nie wiem od ilu % można szyć utwardzane zbrojki. Mam w plecaku kocioł z olejem i narzędzie krawieckie, skóry i w menu krawiectwa nie ma takiej opcji. Czy robię cos źle?

Dodatkowo jak odzyskac skóry z uszytych rzeczy? Uszyłem z 15 naramienników ze śnieżnej i wyskakuje mi że nie moge pociać. Na www nie wzmianki o ograniczeniach.

Zaznaczam iż nie grałem ponad 5 lat, proszę o wyrozumiałość.

Pozdrawiam

bragl

Poszło PW.
Co do odzyskiwania, to skórzanki tniesz nożem, a materiałowe tniesz nożyczkami.

KingArta

Będąc w identycznej sytuacji, miałbym dokładnie tę samą prośbę, a nie chciałbym zakładać nowego wątku, skoro temat już był. Plus pytanie - czy buty da się jakoś pociąć?

Prorokpl

Cytat: KingArta w 2011 08 10, 15:54:03
Będąc w identycznej sytuacji, miałbym dokładnie tę samą prośbę, a nie chciałbym zakładać nowego wątku, skoro temat już był. Plus pytanie - czy buty da się jakoś pociąć?

Wkładasz buty do worka, a potem klikasz nóż i na ten worek. Potnie automatycznie wszystkie buty na skóry.

KingArta

Nóż do skór nie tnie butów, sprawdzałem.

Ared

ale normalny Nóż tak :)  kup u zaopatrzeniowca bądź majstra miastowego :]

KingArta

K, dzięki. A jakimiś tips odnośnie trenowania krawiectwa ktoś by się podzielił? ;]

Voit

Radze wykonywać BoDy (zamówienia rzemieślnicze). Podchodzimy do npca w tym wypadku krawca i prosimy o zamowienie, badz wieksze zamowienie. (http://www.dm-uo.pl/body/).  Jako nagrodę możemy wybrać naukę umiejętności :D

Gofer

życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Vampirro

Ja bym prosil o rozpiske koksu krawiectwa ;)

DzikiHL

Proszę Cie bardzo:
"rób to co Ci wychodzi. Potem menu krawca samo się uzupełnia o nowe przedmioty, też je rób".
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Thiass

A moze by tak odejsc od starych przyzwyczajen i utrudniania na sile nowym graczom koxu czegokolwiek...
To juz nie czasy gdzie uo bylo supcio a to ze samemu sie do czegos dochodzilo bylo fajne...

Wstawmy tabelki i poradniki koxu kazdego skilla na strone - w kazdej grze mmo tworcy tworza poradniki aby gracz nie byl zagubiony - u nas tworzy sie przeszkody aby nowemu dokopac  ;D

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Siudi

elmo

CytatCytat: mae w 2014 03 03, 06:17:08
Ja spowolnienie dzialajace w postaci jak do niedawna traktuje jako bug zrobiony przez Ducka, by latwiej mu bylo "zwiedzic" pvm.

Ja jednak wolę podziękować za wkład na rzecz serwera :)

swider