usuwanie domków zamrożonych graczy

Zaczęty przez Gofer, 2010 06 09, 17:39:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

AsYlum

Cytat: Adoni w 2010 06 17, 19:12:49
Nawiązując do tematu:

Domek ma następujące cechy:
Właściciel - zamrożony
Współwłaściciel - grający

Domek jest odwiedzany regularnie, częściej niż raz w miesiącu.

Czy taki domek zostaje zwijany, mimo że gracze z niego korzystają, a brakuje "tylko" grania właściciela?

Jeżeli właściciela nie ma bardzo długo to tak, bo jego konto jest uznawane za opuszczone. Ale i tak w tym przypadku dom trafia do jego skrzyni. Razem z zawartością.
<uninitialized object>

Adoni

No to drążąc temat, bo akurat mnie taki "psikus" spotkał...

Domek jak wspominałem odwiedzany był regularnie, podzielony na właściciela (freez), współwłaściciela (grający) i przyjaciela (grający). Każdy miał swoją skrzynię, zablokowane były nawet jakieś "arty" na podłodze. Nagle wszystko zwijane i "do banku".

Pytanie:
Czemu nie ma informacji dla innych osób z "tabliczki" o planowanej akcji zwijania konkretnego domu? Mamy w grze okienko na ważne wiadomosci od GM'ów, mamy forum na którym można otworzyć osobny temat "domy do zwijania" itp.
Cytat: JasmineSavic jestes rozbrajajacy, jeszcze mnie przescigniesz w pisaniu beznadziejnych postow ;[
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości...

AsYlum

To zgłoś się na PW z dokładnym opisem i Ci pomogę go rozstawić. Prawda jest taka, że zwijam te domy od maja i w sumie jesteś drugą osobą, która się odezwała. Jak na taki czas to jednak wyjątek potwierdza regułę, domy są opuszczone.

Zakładam, że jak ktoś nie gra od dłuższego czasu, albo wie że nie będzie już grał to domek przekaże jednej z osób z listy.

Takie zachowanie uchroni dobytek przed zniszczeniem bo postacie, które były długo zamrożone będą kasowane, a wtedy dom się rozpada po kliknięciu na tabliczce.

W tej chwili funkcjonuje taki system, a nie inny i trzeba sobie z tym jakoś radzić. A tendencja jest taka, że ludzie mrożą konta i mówią "kiedyś wrócę" - nie wracają. Faktyczny odsetek osób odmrażanych po roku lub więcej jest niewielki i dlatego w takich przypadkach będę przywracał konta zamiast je przechowywać.

Nie mam tyle pamięci na serwerze, żeby prowadzić wykopalisko archeologiczne.
<uninitialized object>