Zagraj dzikusem!

Zaczęty przez Estel, 2010 06 18, 21:15:18

Poprzedni wątek - Następny wątek

Estel

Znudziła Ci się gra miastowym człowiekiem goniącym za pieniędzmi i sławą? A może po prostu jeszcze nie zacząłeś grać i nie wiesz na grę kim się zdecydować?

Jeżeli tak, zostań jednym z Asheyów, rdzennych mieszkańców Sosarii!

Odzyskajmy ziemie które ludzie nam odebrali nazywając nas dzikusami!

Odnajdźmy ponoć już wytępione, zielone Asheyskie rumaki, których dosiadali kiedyś najdzielniejsi z wojowników!

Módlmy się do Matki Natury o opiekę nad nami, i powierzmy jej swoje życie. Żyjmy na łonie przyrody, w zgodzie z naturą ale nie strójmy się jak elfy!

Jeżeli gra kimś na wzór miksu Indian obu Ameryk jest dla Ciebie, to już dziś skontaktuj się ze mną!

Mile widziani berserkowie/szamani/druidzi/rolnicy/oswajacze/gracze na bębnach/.  ;)
Proszę bez głupich komentarzy ;) Wiem że większość wybiera klasę raczej pod względem PK ale DM to shard także RPG  :D

Rudus

Bede sie temu przygladac...
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Lindi

a ja brać udział ;p
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

szaman

mae

Prorokpl

Bardzo ciekawa koncepcja, chcę się dowiedzieć więcej. Jaką mają mentalność? Stosunek do innych? Historię?

Lektor

Dzikusy :F kiedyś było paru graczy jeden nawet był mieszkańcem papki i odgrywaliśmy że był rdzennym mieszkańcem ów miasta (nick miał chyba farmer)

jeśli ktoś chce być "dzikusem papuskim" mimo że papki nie ma to zapraszam na #papua

oczywiście powstała mniej więcej gildia w ten deseni więcej info na kanale ;p

Sadi666

Dokładnie! Można by było tych dzikusów podpiąć pod Papue! Będzie jakiś ośrodek tego ruchu. Dzikusy mieszkające w środku dżungli. Co Wy na to? Może to nam pomoże odzyskać nasze miasto! Niedługo powstanie temat o Nowej Papule, wiec stay cool :).

Estel

Super że jest jakaś odpowiedź chętnych! :) Skontaktuje się z wami i przedstawię moją wizję, coś się dopisze, coś pozmienia i mam nadzieje że wkrótce opracujemy konkrety i przedstawimy je tutaj. :)

Edit:
No w domyśle miałem odzyskanie ziemi Asheyskich jako właśnie Papuę ;) Zależy mi żeby zrobić jakiś ośrodek RPG, ale wszystko przedstawię/przedstawimy wkrótce a teraz idę sprzątać ;P

Ziggy

Życzyć tylko powodzenia :)
Jedne z płomyczków wysokie były i mocne,świeciły jasno,inne zaś były malutkie,chwiejne,a światło ich ciemniało i zamierało.Na samym końcu jeden płomyczek maleńki i tak słaby,że ledwie się tlił,ledwie pełgał,już to rozbłyskując w wielkim trudzie już gasnąc niemalże zupełnie.
- To twój ognik, drowie.

Lindi

CytatMoże to nam pomoże odzyskać nasze miasto!
phi! straciliście to już nie jest wasze ;p Poza tym czy to będzie współgrało z założeniem założyciela tego tematu? Czy chcecie wykorzystać zainteresowanie ekipy dla własnych celów?

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Bazyli

Farmer rzadzi :) pierwszy prawdziwy dzikus sosarii! sprawcie zeby mogl byc z was dumny
CytatQuot capita, tot sensus...

Sadi666

Cytat: Lindi w 2010 06 19, 17:53:18
CytatMoże to nam pomoże odzyskać nasze miasto!
phi! straciliście to już nie jest wasze ;p Poza tym czy to będzie współgrało z założeniem założyciela tego tematu? Czy chcecie wykorzystać zainteresowanie ekipy dla własnych celów?

Straciliśmy, bo ktoś na górze stwierdził, że jest nie potrzebne, a to było jedyne takie miasto, które się (małej, bo małej) grupie osób podobało. To było miasto jedyne w swoim rodzaju. Zrobimy wszystko, żeby Papua funkcjonowała znów na prawach miasta. Post o Nowej Papule "się pisze" od paru dni, a skoro taka inicjatywa powstała, jak dzikusy, to czemu by tego nie wykorzystać i nie połączyć sił w tworzeniu czegoś w klimacie?

Mamy bardzo dużo materiałów o Papule, coraz więcej ludzi (więcej niż przed jej upadkiem - a z dzikusami, to już na prawdę sporo), mamy historię, teksty klimatyczne, inicjatywy powymyslane, ba! mamy nawet wybudowaną i zaprojektowaną nową Papuę, ponieważ stwierdziliśmy, że wadą tej starej była wielkość. Chcemy z tego zrobić coś o wielkości Cove albo i mniejsze. Taka bagienna osada kolonizatorów. Mam nadzieję, że Ekipa weźmie pod uwagę nasze działania i nie będzie tego ograniczać. Sądzę, że lepiej jest zrobić coś, co reszcie serwera nie będzie szkodziło, a zadowoli grupkę 10-15 osób.

I tak, chcemy zrobić w Papule ośrodek RPG, zero walk, taki azyl i ostoja.. Większość graczy tworzących to są non-pvp, Asheye też tylko RPG, więc chciałbym, żeby strony walczące to uszanowały i nie niszczyły naszej pracy. Ta Papua już nie będzie taka jak poprzednia, więc zapomnijcie stare urazy i dajcie żyć :).

Lindi

Rozumiem że w planowanej władzy znajdzie się też miejsce dla kogoś z Asheyów a nie tylko tych 10-15 osób o których piszesz ;)

wr

Cytat: Sadi666 w 2010 06 20, 10:57:02Straciliśmy, bo ktoś na górze stwierdził, że jest nie potrzebne, a to było jedyne takie miasto, które się (małej, bo małej) grupie osób podobało.
Aż mi się przypomniały losy Magincji. :) Na ,,górze" także doszli do wniosku że miasto nie potrzebne i będą tam ruiny z umarlakami. Ale ja się uparłem i za radą Simona codziennie byliśmy aktywni tam Zakonem (wtedy ZBR i ZS). Nawet część zakonników chciała się wyłamać narzekając że zebrania i patrole wprowadziłem w odbitej placówce obowiązkowe codziennie (kilku chyba nawet wyleciało za niesubordynację w tej kwestii), ale dzięki temu udało mi się ustanowić z pomocą innych graczy księstwo które funkcjonuje do dziś. :)

Także życzę powodzenia, doradzając determinację w dążeniu do celu. :)