Problem z paczowaniem ultimy

Zaczęty przez Bachus, 2010 06 19, 23:40:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bachus

Witam,

Problem pojawia się gdy spaczuje ultime powyzej wersji 9.0.10.x, więc gdy dochodzę do obowiązującego 9.0.13.x i włączę klienta windows wywala mi błąd.

Motharq

Zrobiłeś tylko literówkę w poście czy naprawdę patchowałeś aż do 9.x.x.x? Bo 6.0.13.0 jest aktualny.

AsYlum

Nie ma wersji 9.x ;) Odwróć klawiaturę o 180 stopni ;D
<uninitialized object>

Bachus

Tak, mój błąd, miałem na myśli wersję 6.x.x.x. Ciągle wywala mi błąd windowsa. Ktoś ma na to radę?

Duck

uruchom klienta jako administrator
There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

Bachus

Problem pozostaje. Pokazuje się okno i po sekundzie windows wywala standardowy błąd aplikacji.

Zrobie jeszcze format, bo jestem świeżo, tj. parę dni po reinstalacji windowsa.

swiezak

jeszcze jedno pytanie, tak dla pewnosci; aktualny klient to 6.0.13.0 czyli podczas patchowania pojawi sie 6.0.1.3 to to samo?

Motharq

6.0.13.x czyli chyba nic się nie stało ;)

Spider

swiezak: nie. Jest 6.0.1.x -> 6.0.2.x -> ....... -> 6.0.12.x -> 6.0.13.x

Bachus

Powtórze jeszcze raz.

Spaczowałem do prawidłowej wersji tj. 6.0.13.x . Przy włączaniu klienta Pokazuje się na moment okno i po chwili wywala błąd aplikacji.

Wskazówką może być fakt, że przy paczowaniu od momentu zmiany ekranu startowego z wersji Age of Empires na Mundain's Legacy pojawia się właśnie ten błąd aplikacji. Może to ma związek z błędem wyświetlania się tego początkowego intro i pól do formularza logowania. Wie ktoś z tego aplikacja wtedy korzysta? jakiś activeX czy co?

AsYlum

Chyba masz problem z czytanie :D nie ma żadnego age of empires, jeśli już to Age of Shadows :) Nie mudain's legacy tylko Mondain's Legacy. I pewnie nie o activex Ci chodzi a o DirectX ;)

Jaki system operacyjny?
<uninitialized object>

maskoteq

wiez jak zrob? zainstaluj uo ml wrzuc wszystkie pliki ze strony ktore sa potrzebne do gry, wklej clienta ze strony i jest git. mi tak dziala

<&^sadam> "- O! Nowy Plaszcz Cienia? - Nie, wyprany w Perwollu"
<Allton> my bijemy we 2 order w 5

Bachus

@1. Windows XP professional, sp2 i teraz zrobiłem update na sp3, ale dalej nic. Zainstalowałem też DirectX 9.0c pl, tak jak sugerują na helpie w technical support.

@2. Próbowałem spaczować tylko do 6.0.0.0, gdzie okno powitalne jeszcze jest to "działąjące" z Age of Shadows, wrzuciłem pliki ze strony DM, operacja z vin'u + podmiana klienta na końcu i też wywala błąd. 

Próbowałem też tak jak napisałeś. Podmiana plików na Dm'owskie ---> ok, ale podmiana klienta powoduje znowu błąd aplikacji.

PS. Sorry, nazwy mi sie plątają.

maskoteq

zrob screeana tego bledu albo wpisz tu jego tresc.

<&^sadam> "- O! Nowy Plaszcz Cienia? - Nie, wyprany w Perwollu"
<Allton> my bijemy we 2 order w 5

Spider

Może po prostu skopana instalka? ;]