skrytobojca i blizniacze ostrza

Zaczęty przez mae, 2010 07 03, 11:25:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

mae

Cytat- Skrytobójca potrafi niezwykle wprawnie posługiwać się Bliźniaczymi Ostrzami.
Jak rozumiem, to oznacza, ze ta postac nie potrzebuje zadnej dodatkowej bojowki typu "walka obuchami"?

Czy ta klasa ma jakiegos dodatkowego prota, czy dostepna jest dla niej jedynie ochrona zapewniana przez zbroje (w tym wypadku rozumiem, ze exp demon)?

Rozumiem, ze wszystkie zdolnosci sa dostepne, jesli mamy w reku bron 2h i jestesmy konno?

Zyzio

CytatJak rozumiem, to oznacza, ze ta postac nie potrzebuje zadnej dodatkowej bojowki typu "walka obuchami"?

CytatSkrytobójca aby użyć swych zdolności specjalnych musi być pieszo i trzymać w dłoni Bliźniacze Ostrza (...) bronie 1 polowe, zajmujące obie ręce, zadające połowę obrażeń jakie mają bronie dwuręczne ale za to dwukrotnie szybsze. Uzależnione od walki szpadami. Wymagane do używania zdolności skrytobójcy

Cytat
Rozumiem, ze wszystkie zdolnosci sa dostepne, jesli mamy w reku bron 2h i jestesmy konno?

Cytat
- Skrytobójca aby użyć swych zdolności specjalnych musi być pieszo i trzymać w dłoni Bliźniacze Ostrza

:)

***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

mae

A dzieki, widac nie doczytalem ;]
Zostaje wiec pytanie o prota.

Gofer

CytatSkrytobójcą może zostać każda postać, jednakże jeżeli posiada, którąś z poniższych umiejętności nie może używać przedmiotów skrytobójcy ani jego zdolności (prostymi słowy, ma tylko zapchany skillcap i dodatkowo ograniczone uzbrojenie):
magia, spirytyzm, szamanizm, wampiryzm, zmiennokształtność, łucznictwo, berzerker,

najpierw czytać, potem pisać
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Ared

Cytat: Gofer w 2010 07 03, 11:42:02
CytatSkrytobójcą może zostać każda postać, jednakże jeżeli posiada, którąś z poniższych umiejętności nie może używać przedmiotów skrytobójcy ani jego zdolności (prostymi słowy, ma tylko zapchany skillcap i dodatkowo ograniczone uzbrojenie):
magia, spirytyzm, szamanizm, wampiryzm, zmiennokształtność, łucznictwo, berzerker,

najpierw czytać, potem pisać

Jemu chodzi raczej o prota z klasy postaci, tak jak np berek ma po użyciu szału xD

mi się wydaje że raczej nie ma i nie powinien mieć xD w końcu skrytobójca nie ma rzucać się frontem na przeciwnika tylko cicho do niego podejść:P i nie być trafionym xD

mae

Gofer, Zyziowi sie udalo, tobie zdecydowanie nie :D

Gofer

Informacja podana została w sposób, że ograniczeniami są tylko skile i spełnienie wymogów do zastosowania skilla skrytobójca. Co oznacza, że wszystko inne działać powinno.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Sul

Gofer to są ograniczenia skillowe. Jeśli masz któreś z tych skilli, to w ogóle rzeczy i zdolności skrytobójcy nie użyjesz.

Aby używać zdolności skrytobójcy tak jak napisałem, należy być pieszo i mieć w rękach bliźniacze ostrza.

Klasa nie ma żadnego prota.

Bliźniacze ostrza opierają się na fencingu.

Niezwykle wprawne posługiwanie się ostrzami - na ludzki język, bonus do fencingu :)

Zyzio

Spytam zanim pomysle o grzybieniu czegokolwiek.

Jak wyglada piesza predkosc skrytobojcy? Jest na zasadzie jakiejs uzywanej czasem zdolnosci czy zwyczajnie zapierdziela jak kon?
KANDYDACI NA DROWA:

SarnAelin

czy postać nie-skrytobójca (np. berserk) może też używać takich mieczy do walki? czy ta broń jest tylko i wyłącznie dla skrytobójców?

Havv0c

Cytat- Bliźniacze Ostrza - Wymagane 33 skrytobójstwa.
Never Give Up.

licho

Cytat: Zyzio w 2010 07 03, 12:53:40
Jak wyglada piesza predkosc skrytobojcy? Jest na zasadzie jakiejs uzywanej czasem zdolnosci czy zwyczajnie zapierdziela jak kon?

hmm jakby ci to wytłumaczyć żebyś nie musiał czytać...

używasz speca i przez 30 sekund biegasz jak zamek błyskawiczny, speca możesz użyć raz na minutę.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Havv0c

CytatOdkrycie działania pozostałych zdolności pozostawiamy wam. Użycie każdej z nich kosztuje trochę many

Czy w związku z tym podczas koxu skrytobójstwa rośnie też jakoś* int? Bo mając 10 inta i żadnego skilla intokoxającego ciężko to widzę ;]
No chyba że te "trochę many" to naprawdę na tyle trochę, że wystarczy magol do znośnego używania speców

*jakoś, czyli nawet cholernie wolno, ale jednak
Never Give Up.

mae

Inta mozna koxac na skrybie (woj moze miec skrybe), na gotowaniu itp. skillach.

Zyzio

Czy to, ze skrytobojca nie moze nosic zbroi metalowych oznacza, ze nie moze ich zalozyc, czy tez ze ubrane blokuja jego zdolnosci?
KANDYDACI NA DROWA: