Obecne ar

Zaczęty przez Thiass, 2010 07 27, 10:11:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Thiass

To nie chodzi ze bylo dobrze blablabla
Tylko ze po tym co sprawdzilem to ar ognisty zblizyl sie bardzo mocno do demona co nie przeklada sie na cene.

Ale skoro Sul mowi ze jednak mozna wyciagnac wiecej na demonce to zobaczymy  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

mekmar

Swietna robota, dziekujemy za poswiecony czas po to by nam gralo sie lepiej.

spocik

Stare domony na pewno stracily na wartosci - mysle, ze rozchodzi sie glownie o to, ze jakis czas temu naprawiono demony, ludzie cieszyli sie z nowych 52-53 ar, a teraz nie wypadaja one najlepiej w porownaniu do porzadnej jakosci ognikow. Cena skor ognistych raczej nie wzrosnie, z powodu dopakowania skorzanek. Kosci demona i ich dostepnosc tez sa takie, jak byly. Zaczyna sie pojawiac dylemat podobny do: czy ubrac droga plytowke z tytanium, czy gorszy valor/mith, ktory jest duzo tanszy, ale roznica ar nie jest dwukrotnie wieksza.

Stad placze. Dopiero demony najlepszej jakosci maja sens bytu w porownaniu ze skorzankami.

Albo demon na najlepszym magolu, albo nie warto go robic. Teraz to sie uwydatnilo.

mae

Mysle, ze mniej ograni gracze szybko sie przekonaja, ze byle 2-3 armora pomiedzy skora i demonem to duzo.

Jedyne pytanie, jakie ma sens, to pytanie o wartosc balrona w obecnym systemie. Choc jego niska wartosc chyba nikogo nie krzywdzi.

Sul

Jest tak jak napisał Mae, wy krzyczycie teraz, że demon jest teraz do kitu bo ma TYLKO 4-5 ar więcej niż ognik a na forum balansu się chłopaki walczą, żeby mag miał 2 ar więcej na procie bo to by poprawiło sytuację maga trochę :P

Poza tym jeśli wyjdzie, że teraz ognik ma za dużo ar(na tyle co udało mi się sprawdzić w ograniczonych warunkach - nie ma) zmniejszy się mu je trochę. Niestety nie mam możliwości zatrudnienia 40 betatesterów i postawienia im dogodnego środowiska do testowania. Dlatego niektóre testy muszą się odbyć już na serwerze. Wierzę, że dacie radę :)

spocik

Zapomnialem dodac: demon nadal ma minus w postaci 7 dexa, co dla niektorych ma znaczenie, dla niektorych nie. Z tego co zrozumialem, nie ma to znaczenia na pvp, o ile wartosc dexa po odjeciu minusa z koscianki nie spada ponizej 75.

Ale nie jest to zaden argument. Po prostu uczciwe porownanie tych zbroi.

mae

Cytat: spocik w 2010 07 27, 14:48:03Z tego co zrozumialem, nie ma to znaczenia na pvp, o ile wartosc dexa po odjeciu minusa z koscianki nie spada ponizej 75.
A czemu? Zle pamietam, ze w unikach liczy sie bazowa wartosc dexa?

spocik

Cytat: spocik w 2010 07 27, 14:48:03
o ile wartosc dexa po odjeciu minusa z koscianki nie spada ponizej 75.

Chodzilo mi o sytuacje: 75 bazowego + bless/butla. Jezeli -7 z koscianki nie obniza calkowitego dexa ponizej 75, ten minus nie ma znaczenia.

Sul

Przy trafieniu brany jest pod uwagę tylko bazowy dex, więc żadne + i - do dexa nic nie wnoszą w tym temacie :)

Zathaniel

Czy jeden poziom (dopisek) może mieć różne wartości? mam malowanego demona który przed zmiana miał 52 ar (doskonaly?) kupiony na aukcji, zużyty, po zakupie sprawdzałem ar i wygląd ;D inne demony razem z mistrzowskim karczkiem maja 52 ar a ten tylko 50
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Robinton

no niestety też mam demona np mistrzowskiego z 38 ar.. :]

Tinerot

Cytat: CuguarMnie najbardziej zastanawia skąd skrypterzy biorą motywacje
Jak licho coś od Ciebie zachce, to będziesz wiedział skąd. ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Sul

Robinton demon nie może być mistrzowski :)

Ponieważ jest ograniczenie dla jakości demona narzucone innymi skryptami pod dopiskiem wspaniały będą się kryły 3 rodzaje w zależności do magika. Będą się różniły nieznacznie ar. Tego niestety nie ma jak inaczej zrobić.

Jeśli macie demona o dopisku doskonałej jakości, i ma mniej niż 52 ar to jest to spowodowane dawnym bugiem, o który już kiedyś pisałem że naprawiam. W takiej sytuacji proszę o pw z loginem i imieniem postaci + lokalizacją dokładną w skrzyni bankowej worka z uszkodzonym demonem

mart

Cytat: Mekmar w 2010 07 27, 14:40:09
Swietna robota, dziekujemy za poswiecony czas po to by nam gralo sie lepiej.
Amen!

PS. Ludzie jak sobie nie poplączą to grac potem nie mogą chyba.
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

lpd

(ups oczywiscie nie zauwazylem ze topic ma 2 strony ;D)Ja mysle, ze biora motywacje nie ze slow, a z tego co sie dzieje na shardzie. Wystarczy spojrzec na online i porownac z tym co bylo przed wprowadzeniem skrytobojcy. Prosty rachunek.

Mi tam sie zmiana podoba. Jest tylko jedno male ale :) Lepiej by bylo gdyby jakosc przedmiotow byla nizsza niz Mistrzowska przy gm skilla.