Tablica zleceń - 30.08.2010

Zaczęty przez DzikiHL, 2010 08 30, 18:29:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tinerot

Nie ma ograniczeń w przyjmowaniu zleceń, może je przyjąć każdy, nawet [młody]. Zresztą zlecenia można sobie potem przekazywać, tak samo jak dowody zleceń.

Co do znajomych to wprowadzono pewne ograniczenia w kumplowym załatwianiu sprawy nagrody za zlecenie. Cwaniacy przekonają się, że nie jest to tak dziecinnie łatwe, choć z bólem serca przyznam że całkowicie wyeliminować się nie da.

(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Agraeld

Cytat: Zathaniel w 2010 08 30, 23:11:50
A co jeśli pewna postać A zostanie umieszczony na tablicy? czy jego przyjaciel w grze (gracz B) może się z nim umówić że zniknie ogłoszenie z ołtarza i podzielą się nagrodą? głowa wybranej osoby za 10k dla zlecającego? trochę drogo jak na kaprys ;D

P.S. Są jakieś wymagania na wzięcie zlecenia? jakiś wymagany skill lub jego brak?
i tak po miesiacu ludzie dorobia sie miliardow ;d

Tinerot

Prawdę mówiąc ja zleceń jak na razie nie widzę, więc nie byłbym takim optymistą Czeko ;)

Agraeld

Cytat: Tinerot w 2010 08 31, 11:26:10
Prawdę mówiąc ja zleceń jak na razie nie widzę, więc nie byłbym takim optymistą Czeko ;)
te zlecenia beda w jakis sposob kontrolowane ?
zeby nie zdarzylo sie ze ktos chce bardzo zarobic ze swoim "ziomalem od serca " ?:p

Rudus

Co masz na mysli ?

Na tym sie nie da zarabiac bez zlecajacego ktorym musi byc inny gracz.
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Pho3niX

Po co się pultać na zapas ;)

Cytat
Za wystawienie zlecenia placi sie 10 k. Do tego dochodzi nagroda dla zabojcy w wysokosci minimalnie 20k

Za zobowiazanie sie do wykonania zlecenia placi sie 5 k.
Co z tego wynika ? Przy zleceniu z serwera odsysane jest 15k plus conajmniej 20k idzie w obieg z konta jednego gracza do drugiego.

Równie dobrze kumpel może Ci sypnąć złotem z banku. Złoto nie jest generowane tylko przekazywane. W dodatku obie postaci mają kasowane złoto w niepamięć ;)
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

szaman

Kasowane jest więcej. Jeśli zlecenie pobierze więcej niż 1 zabójca to skasowane bedzie x razy 5k złota;)

Pho3niX

No to jeszcze lepiej. Po prostu ktoś znalazł prosty sposób do odessania kasy z serwa. Teraz należałoby zachęcić graczy do korzystania z niego. Nie widzę w tym przypadku żadnego pola do nadużyć.

Tinerot

Pho: Wokół ołtarza jest fabuła nadzorowana przez Rudusa, jemu jako scenarzyście zostawiam nagrody. Smaczek od adminów brzmi: po wykonaniu zlecenia ofiara ma słabą duszę.

Przygotuję jeszcze jedynie zgrabny systemik kontrolny żeby nie tylko skrypterowi ale także innym gmom było wiadomo komu bana a komu arta i będzie wszystko.

Snibril666

Czy mozna wykonac zlecenie na siebie?:D

Agraeld

licho

Cytat: Pho3niX w 2010 08 31, 15:13:54
Po prostu ktoś znalazł prosty sposób do odessania kasy z serwa.

Pomysłodawcą trzonu był Gofer.
I był to dobry pomysł.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

fenri

CytatCytat: Snibril666  2010 08 31, 12:41:52
Czy mozna wykonac zlecenie na siebie?
masochista  ;O

To bynajmniej nie chodzi o masochizm. Bierzesz zlecenie na siebie i zabijasz się we własnym domku. Po słabej duszy kończysz sprawę. Nie dość, że likwidujesz problem ludzi na karku, to jeszcze inkasujesz kasę zleceniodawcy.

Moim zdaniem powinno być zablokowane. Tak samo jak branie zleceni na ludzi z własnej gildii, gildii sojuszniczych i ew. przyjaciół. Inna opcja, żeby info o wykonanym zleceniu trafiało to gmów i oni widząc nadużycia dawali odpowiednie bonusowe nagrody.

Pho3niX

Ciało znika szybciej niż słaba dusza.

Tinerot

I nie da się wykonać zlecenia na ciele którego właściciel żyje. ;)