Tablica zleceń - 30.08.2010

Zaczęty przez DzikiHL, 2010 08 30, 18:29:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bazyli

zlecenia nie wykona twoj przyjaciel ani nikt z Twojej / Sojuszniczej Gildii
CytatQuot capita, tot sensus...

Karcharot

no to chcac wybawic kolege z opałów bierzesz swojego innego kolege ktory robi to za Ciebie ;)

proste i skuteczne.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Diabeł

Cytat: Bazyli w 2011 01 25, 22:44:14
zlecenia nie wykona twoj przyjaciel ani nikt z Twojej / Sojuszniczej Gildii
Usunięcie kogoś z listy przyjaciół i dodanie z powrotem jest banalne ;)

Bazyli

nie sprawdzalem czy dali jakis delay czy nie, ale mysle ze mogli...
CytatQuot capita, tot sensus...

Felixor

nawet gdyby byl delay to przeciez mamy teraz Party ktore dziala tak samo jak przyjaciele ;)
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

DzikiHL

A ja myślę, że w ogóle nie ma sprawdzania listy przyjaciół przez skrypt
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

licho

Cytat: DzikiHL w 2011 01 25, 10:48:55
Oznacza to, że nikt zlecenia nie wykonał.
Zdziwiłoby mnie gdyby one ogółem były wykonywane przez kogokolwiek. Wymaga to noszenia sterty biletów na głowy i czekania na niespodziewane spotkanie ofiary. Druga metoda to wybranie interesującej jednej osoby, wywiad odnośnie tego gdzie i kiedy on bywa i oczekiwanie cały czas na jego jednego. Dodać do tego kontakt poza grą, skupienie assasinów w grupie i komunikacje o tym kogo widzimy i gdzie w jakim czasie... Ale to wymaga czegoś czego ludziom z pokroju PK się nie chce robić.

Ogółem po co podnosić cenę skoro mało kto wykonuje zlecenia w ogóle? Już i tak fajnie, że tablice stały się globalne i możemy w każdym szanującym się mieście zobaczyć kto jest nielubiany u kogoś.

Można jeszcze pójść do karczmarza i wtedy dokładnie dowiedzieć się gdzie dana osoba jest w tej chwili.

A co do listy przyjaciół, wydaje mi się że szukanie obejść jest nieładne, źle świadczy o szukających a w zależności od wagi obejścia może jeszcze czekać kara...
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Jaskolka

Tak przy okazji...

Czy jesli zlecenie jest wykonane,to listy na to zlecenie , ktore pobraly inne osoby nie powinny automatycznie znikac?

Jesli powinny- to od razu powiem- NIE ZNIKAJA :)
(chyba ze zostalo poprawione w ciagu ostatnich 2ch tygodni)

DzikiHL

Raczej nie znikają ale nie mogą być oddane kiedy zlecenia nie ma na kamieniu.
Można zatem teoretycznie wykonać zlecenie na kimś i sobie zostawić w plecaku kiedy go nie ma, poczekać aż ktoś znowu tą osobę wystawi na tablicę i oddać. Ja sobie zebrałem z ziemi zlecenie na kogoś kogo już nie było na tablicy, dzięki temu mam blessed papierek ;] wooo
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Felixor

Dziki ale bardziej martwi to ze skoro nie znikaja to kazdy kto wezmie ma teoretycznie "klimatyczny" powod do pk  tej osoby :P
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Diabeł

Powinno zlecenie się rozpadać, jak na mój gust... :)

licho

Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.