Koszta

Zaczęty przez BeLikeBird, 2010 09 09, 17:11:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

BeLikeBird

"Koszt azylu to dwukrotny koszt podatku"

Czyli będę musiał płacić podatek który panuje obecnie w mieście w którym dostaje się azyl?
Tak jakbym był mieszkańcem, ale jeszcze do tego podwójnie?  :o

Kox_Rox

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

BeLikeBird

Sądziłem że tylko drożej będzie skrzynia bankowa, albo żeglarz, albo zakupy u miastowego npc.
Ale nie chcę płacić codziennie podwójnego podatku dla miasta w którym będę rzadko bywał.

Da się zrezygnować z tego?

Zathaniel

Świetna nazwa tematu ;<

Tak, płacisz podatek na miasto w którym mieszkasz, i x2 na miasto w którym masz azyl. Czytanie ze zrozumieniem podobno nie boli ;/
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

BeLikeBird

Hm... nie widzę nigdzie opcji rezygnacji.

Czyli teoretycznie to wygląda tak, że 10 miast może nałożyć na mnie azyl, nie mając nawet mojej zgody.
I będą mi zabierane codziennie z konta pieniądze za podwójne podatki dla tych 10 miast?  ::)

parafka

azyl moze dac władca miasta, kasztelan i komorzy. Zgłoś się do nich i poproś o skasowanie azylu.
in omnia paratus

Sariss

Idzie szybko kogoś oczyścić ze złota:D Proponuję zamiast nakładania banicji na złodziei  to nadawanie im azylu:D To poumierają z głodu:)

BeLikeBird

Cytat: parafka w 2010 09 09, 20:05:07
azyl moze dac władca miasta, kasztelan i komorzy. Zgłoś się do nich i poproś o skasowanie azylu.
A jak się nie zgodzą?
Powinna być chyba jakaś opcja samowolnej rezygnacji.

parafka

oni to robią najczęściej na prośbę graczy, jak mogą się nie zgodzic? Nie wiem o jakie miasto Ci chodzi, ale w tych których mieszkam nie ma problemu z takimi sprawami jak azyl. Najlepiej najpierw porozmawiaj z władzą zanim zaczniesz gdybac o ich niegodzeniu się.
in omnia paratus

Karcharot

a w razie czego GM nie powinien tez sprawiac problemu z usunieciem azylu i jakims dodatkowym "upomnieniem" wladz, bo to jakby nie patrzeć wykorzystywanie mechaniki.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Dragart

To niech osoba zainteresowana wystapi o azyl osobiscie na kamieniu miasta, w ktorym chce meic azyl  ;D

Zathaniel

A nie ma przypadkiem jakiegoś okienka Yes_No pytającego czy chcemy azyl? Pamiętam że miały być podjęte jakieś działania z azylami w wyniku akcji "Delucja-azyl dla Ciebie"
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

BeLikeBird

Nie było żadnego okienka.

Spider

Jest tylko informacja w postaci zwoju, że dostało się w danym mieście azyl.

BeLikeBird

Hm....
Nic nie będzie tu zmieniane?
Chyba powinna być możliwość rezygnacji z poziomu posiadacza azylu, skoro zabiera nam to codziennie pieniądze z konta.