Demonolog

Zaczęty przez Dragart, 2010 11 06, 12:52:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

Thorus

Czyli jeżeli rozumiem wyznawca raydla na przykładzie takowego wstępnego założenia (taki przyklad na szybko) może być demonologiem a zarazem akolita rydla:

starzec zatrzymał sie przed ogromna brama o czarnych wrotach i zlotach symbolach nad nia ukazujących walkę o zycie.
Gdy tylko zrozumiał znaczenie tych symboli otworzył ksiege przewracajac stronice az znalazl fragment ktorego szukał.
zaczął recytować powoli słowa zaklęcia a wokół wrót zaczęły pojawiać sie zielone pasma powoli kształtujące sie w symbole.

Gdy skończył czytać zaczął sie przyglądać swojemu dziełu. Starzec zrozumiał po chwili co te symbole oznaczają. Wszystkie mowily o jednym a mianowicie walcz. to twoj obowiązek, twoj cel, twoje pragnienie i przeklenstwo zarazem, kiedy zacząłeś walcz, walcz albo giń.
I wtedy wrota rozwarły sie a do wewnątrz wtargnęły istoty nie z tego swiata.
starzec cofną sie o dwa kroki patrzac jak istoty niczym to cienie niczym demony otaczaja go. Przez chwile ogarnelo go zwątpienie lecz poczuł czytac dalsza formule zaklecia. Wypowiadając slowa zaklecia wrota zamknely sie a pomieszczenie wokol niego ogarnął półmrok. W swietle dogasajacych pochodni bylo widac mezczyzne i 10 istot ktore mialy jeden cel a mianowicie zabic tego kto ich uwolnił.

Lecz czlowiek wiedzial co ma czynic. otworzyl ksiege cienia i kończące slowa zaklecia zwiazal istoty ze soba spajajac ich zycie ze swoim życiem. I od teraz jego bol byl ich bolem, jego zycie ich zyciem, a  ich moc jego moca zaś wszystko inne przestaje sie liczy

na podstawie zalozeniania wystawionego na stronie w ostatnia wprowadzone bedziezie wyznawca Ylotha.

Czy moze droga jaka obieramy by to opanowac  nie liczy a nazwa skilla w ustach graczy nabiera innego znaczenia w zaleznosci po ktorej stronie oni sie opowiadaja.

DragoN

Mam skille szamanizm i magia. Nie nazywam tego magią, druidyzmem, ani nawet szamanizmem. Moja postać jest 'Kowalem Run' i tej wersji się trzymam.

Jeśli by mi odpowiadał demonolog, to miał bym go na tej samej zasadzie i  tym samym wytłumaczeniem. Mój bóg obdarzył mnie mocą ;)

Tutaj by było dokładnie Storn przekazał mi ułamek swej mocy dzięki któremu mogę kreślić runy pozwalające mi przyzywać i kontrolować sługów innego boga, i używać go do swoich celów !!

Proste ;) ??

PS. do łykania orba i gałązki się nie przyznam  ::)
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Thorus

wiadome ze proste tu raczej chodzi mi o reakcje ludzi w uo jak bede mial np ten skill i akolite methestela :)
aby nie bylo niedomówień ;p

DragoN

Wg. mnie nie będzie niedomówień, jeśli oczywiście wyjaśnisz ;)
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

MojoJojo

I od tej pory Zenek ...rolnik... rpgowiec stawia czola nowemu wyzwaniu ... demonologii!!!! :D

"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Tinerot

Znalazł demona w grządce kapusty ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Dragart

Mogl znalesc jajo impa, ktory po wykluciu i wyrosienicu, zaczyna wprowadzac w swiat demonow.
Skill mozna nazwac okultyzmem, albo cos, a demonologa zostawic dla tych, ktortzy czujasie dobrze w tym klimacie.

Ghg

szlachetnie nieurodzony zenek rolnik znajduje jajo impa, ktory go uczy jak gadac z exodusem. we dwoch biora sprawy w swoje motyki i przemierzajac sosarie lapia okoliczne demony, by pracowaly na gospodarstwie.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Soszek

Cytat: ghgszlachetnie nieurodzony zenek rolnik znajduje jajo impa, ktory go uczy jak gadac z exodusem. we dwoch biora sprawy w swoje motyki i przemierzajac sosarie lapia okoliczne demony, by pracowaly na gospodarstwie.

Tylko czekać, aż ktoś to napisze w życiorysie. ;)
"Knowledge demands sacrifice."

McDevil

Cytat: Ghg w 2010 11 06, 19:37:27
szlachetnie nieurodzony zenek rolnik znajduje jajo impa, ktory go uczy jak gadac z exodusem. we dwoch biora sprawy w swoje motyki i przemierzajac sosarie lapia okoliczne demony, by pracowaly na gospodarstwie.

FTW!

Ghg

czytaj ze zrozumieniem - nieurodzony? bedziesz trollowal w nieudolny sposob to ci dam bana. ;f
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Roberto

Cytat: Roberto w 2010 11 06, 15:57:23
Ile potrzeba minimalnie magii znać, aby nauczyć się demonologii ?
Starczy 1% ?
Odpowie ktoś ?

Gucio

Myślę, że tak. ;) Zna? Zna, tyle.

yacu

W imieniu własnym i pewnie wielu wieloletnich uczestników tej zabawy, chciałem podziękować Ekipie za kupę dobrej roboty, jaką odwaliła zwłaszcza w ostatnim czasie. Za prywatny czas jaki poświęcacie dla nas i zachęcić do dalszych działań na rzecz naszego shardu.
PANOWIE CZAPKI Z GŁÓW!
Jestem z Wami.  :)

Roberto

Gucio, jesteś pewny? Bo chciałbym zapomnieć magie do tego poziomu, żeby używać samego demonologa.