Strażnicze truchła

Zaczęty przez Gofer, 2010 11 21, 21:31:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gofer

Strażnicy będą śmiertelni gdy miasto ma jakąkolwiek wojnę, czy tylko wobec mieszkańców miata z którym miasto ma wojne?
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

MojoJojo

Z tego co wiem jak miasto tylko ma wojne to sa smiertelni.
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Gofer

No a jak ma perm wojnę  z innym miastem?

to:
a) dla każdego jest straż śmiertelna
b) jest śmiertelna tylko dla wrogiego miasta

DUCK proszę podać odpowiedź
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się

Spider

Dla każdego. Nie da się rozgraniczyć, że npc ma normalne hp dla gracza z propem miasta Y, a gracze miasta X nie zadają mu już żadnego dmg.

Gofer

To 2 miasta mają przechlapane - albo fabuła albo mechanika.

MojoJojo

Albo miasto neutralne albo nie.
Shard LoA.
Yew + Minoc.

DzikiHL

Czy ja wiem czy przechlapane? Sami tego chcieliśmy

Na kamieniu miasta jest wojna = straż śmiertelna.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Agraeld

nie da sie zrobić .postawnpc straznik ? byloby do wygodniejsze (zachowac jak sie da czas miedzy postawieniem kolejnego npc 15min)
teraz biegac w tk z straznikami gdzie mapa jest dziurawa, a npc ma problem z bieganiem po schodach jest dosyc... niefajne.

Diabeł

Cytat: MojoJojo w 2010 11 21, 22:11:34
Już ci kiedyś tłumaczyłem, że niektóre miasta mają wojny narzucone przez system opiekunów... Ale jak widać masz tak twardą głowę że do ciebie to nie trafia i lubisz ustawiać fakty pod siebie. Więc skończ już tą żenadę..

Sadi666

Delucja ma wojnę z Podmrokiem i Ocllo, a straż tam nie jest śmiertelna. Czy to może przez to, że tam nie ma Strażników tylko Rycerze Blackthorna?

Edit: A.. Nie ważne. Teraz już wiem, starzy strażnicy są nadal niesmiertelni :P.

spocik

Sa straznicy i rycerze Blackthorna.

MojoJojo

Cytat: Diabeł w 2010 11 21, 22:34:08
Już ci kiedyś tłumaczyłem, że niektóre miasta mają wojny narzucone przez system opiekunów... Ale jak widać masz tak twardą głowę że do ciebie to nie trafia i lubisz ustawiać fakty pod siebie. Więc skończ już tą żenadę..

A moim zdaniem, zaden opiekun nie stwierdzil "macie wojne i koniec", tylko sami na nia pracowaliscie... no to jest wojna. :) Teraz masz szerokie pole do popisu, obrona , poddanie , polityka, przekupstwo, szpiegostwo, najemnicy. Czegos chyba nie wymienilem....

A co do ustawiania faktow co ja takiego ustawiam? Caly czas zganiasz wine na innych, jak nie na opiekunow ,to na biednego Mojojojo ":/ Wstydz sie.
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Diabeł

Cytat: MojoJojo w 2010 11 21, 22:55:34
Cytat: Diabeł w 2010 11 21, 22:34:08

A moim zdaniem, zaden opiekun nie stwierdzil "macie wojne i koniec", tylko sami na nia pracowaliscie... no to jest wojna. :) Teraz masz szerokie pole do popisu, obrona , poddanie , polityka, przekupstwo, szpiegostwo, najemnicy. Czegos chyba nie wymienilem....

No to czasami pomyśl innymi kategoriami i zwróć uwagę, że niektórzy to dzieciaki które wywołały wojnę za to, że złamali prawo miasta i dostali SŁUSZNE banicje. Ale spoko, ty wiesz lepiej. EOT.

Gofer

MojoJajo poczytaj stronę www o fabule. Elfy i Drowy mają pernamentny konflikt.

No i niech mi elfią straż wybija Drow kiedy chce jeśli zdoła, ale czumy średniomroczny pół pancerno ślimago szlam z Occlo też?

MojoJojo

Dobra ale bezpodstawnie nie mozna cie bic, nawet jak masz smiertelna straz to sie nie zmienilo.

A dla graczy majacych gw straz nie bedzie stanowila tarczy antyrakietowej wiec nie widze problemu.
Shard LoA.
Yew + Minoc.