Szukam pomocnika do mozolnej pracy. UOFiddler i Mulpatcher

Zaczęty przez licho, 2010 11 23, 10:51:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

licho

Potrzebuję kogoś kto ma sporo wolnego czasu, chęci i jest gotów poświęcić się jak najszybciej na kilka dni/może tydzień.
Sprawa jest taka.
Dostaliśmy zgodę czeskiego shardu na użycie ich animacji i grafik.
Problem jest taki że jest to w ich pliku, a ich numery grafik nie odpowiadają naszym.
Trzeba UOFiddlerem wyciągnąć wszystkie nowe grafiki (a jest ich baaardzo dużo pewnie coś koło 200) do bitmap
Potem otworzyć mulpatchera i w puste bloki powpisywać te bitmapy a potem dopisać im odpowiednie propy, zrobic mulpatcherem patcha i bedziemy mieli grafiki.
Obecnie w ekipie mamy taki zap#$@dol że nie nadążamy ładować taczek.
A grafiki i animacje przydałyby się bo otwierają nam możliwości nowych nowości na serwerze.

Przed zgłoszeniem proponowałbym by chętny sobie ściągnął te dwa programy i sprawdził czy to ogarnia, bo niestety całą robotę musi zrobić jedna osoba bo musi być jeden patcher, nie da się tego podzielić na kilka.

Czekam na ochotnika w tym temacie.

W nagrodę będzie wdzięczność całego shardu :)
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Will

...i wpis w Alei Sław - na WWW, a nie na Forum ;) .

zolta

pomogl bym ale mam leki ze cos spierdziele :D

czas mam program nie wydaje sie skomplikowany... przynajmniej ten UOFiddler :D

posiedze i zobacze jak to ogarnac

dla zainteresowanych program tu: http://downloads.polserver.com/browser.php?dir=/Projects/uofiddler

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Thorus

ja moge pomoc ale zajmnie mi wiecej czasu niz pare dni gdyz nie dysponuje taka iloscia wolnego czasu lecz napewno dziennie byl bym wstanie poswiecic temu zadaniu kolo 1,5h jak nikogo nie znajdziecie moge pomoc

Fozomat

Ja też mogę pomoc, nawet dysponuje czasem wiec nie powinno to zabrać za dużo czasu

Borry

Oj liszko, liszko.. a ja w zeszłym tygodniu tak się nudziłem w pracy, że przez cały dzień odświeżałem poczekalnię na demotach częściej, inż pojawiały się nowe.

Ale pomysł zgłoszenia się do ogółu przedni ;)

licho

A skąd miałem wiedzieć że na Demotach marnujesz życie?
;D
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Sul

Inicjatywa przednia, wszyscy zainteresowani a i tak Licho będzie to musiał zrobić sam po godzinach :)

zolta

To nie jest takie proste, z checia bym si ezabral za to z marszu ale ostatnio przypomnienie sobie pandory zajelo mi 2 tygodnie... mialem przerwe pare lat od UO wiec towj osad jest w pyte niesprawiedliwy... ale rozumiem, choc raz ty mozesz sobieponazekac na graczy :D

Dzis sciagnalem fidlera rozpakowalem uruchomilem i.... musze go teraz polaczyc z gra...

Czas mam do 6.12 bo pozniej przychodza nowe kompy i bede zwalony robota... moze jutro juz bede mial dobre wiadomosci co do fidlera... gorzej bedzie z tym drugim cholerstwem bo nie znam go wogole :D

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Fozomat

Fiddler nie jest skomplikowany jeśli chodzi o wyeksportowanie grafik, co do patchera to jakoś specjalnie nie wydaje się trudny w obsłudze. Bawiłem się nim z 5 minut i nawet udało mi się wrzucić jakaś grafe.

Thazir

To jeszcze obczajcie jak można wrzucać nowe animki :P To bym chętnie zobaczył :P

Duck

To ja sprostuje.
W gre wchodzi UOFiddler i MulEditor. Pierwszym programem wyciaga sie grafiki, drugim edytuje verdate. Nie chcemy grzebac w pliku art.mul i niepotrzebnie powiekszac pliki do sciagniecia (wiem, ze obecnie sa dodane itemy do art.mul, ale to byl moj blad, ktory poprawie). Operacja jest bardzo prosta.
http://www.runuo.com/forums/third-party-program-support/58594-muleditor.html

There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

MORFI

No i jak sprawa stoi ktoś się tym zajął czy nie?
,,Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!"- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

Fozomat

Gdyby ktoś się tym zajął to by pewnie Licho zamknął temat albo poinformował że nie przyjmuje już zgłoszeń.

licho

To na razie zamykam.
Mam kilka zgłoszeń, ale Wilq się podjął.
A ma on pierwszeństwo bo to on wynegocjował te grafiki od innego shardu.
Jak ogłosi klęskę to przerzucę dalej.

Dziękuję za pomoc i zgłoszenia.