Banshee

Zaczęty przez SiS, 2010 12 04, 23:13:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

DzikiHL

Nie wiem jak reszta ale ja nie przywykłem do tak częstych zmian na DM, wprowadzania klas i temu podobnych.
Dzięki Skrypterzy, dzięki Ekipo.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

SiS

no mnie to nawet przeraza :>
pokusze sie o stwierdzenie ze przesadzaja z tymi zmianami ^^

licho

Cytat: fenri w 2010 12 04, 23:26:30
A teraz pytania:

1. Czy podczas rzucania zaklecia na przemianie w banshee robiony jest test na %banshee czy %szkoly? Chodzi mi o to, czy mogę wbić szamana, nauczyć moje banshee powiedzmy pszczół, potem zapomnieć szamana, wbić nekro i nauczyć je kotwicy itd.

2. Czy można uczyć się czarów wampira?

3. Co z zaklęciami takimi jak portal czy recall?

4. Czy posiadanie tej klasy narzuca wszystkie ograniczenia magowskie (odnośnie zbroi)? Jeżeli nie, to czy zostaną zabrane banshee czarne portale?

1. szkoły, banshee pozwala ci na nauczenie się odpowiedniego czaru, ale testowana jest szkoła. Więc nie możesz mieć czarów z puli szkoły której nie posiadasz.
2. masz w newsie napisane że wampir dla banshee jest zakazany.
3. skoro nie jest nic o tym napisane to nic się nie dzieje.
4. tak są narzucone po dwakroć. a) jak masz szamana czy inne klasy to masz zablokowane noszenie płyt, broni itd b)pod postacią banshee i tak ci spadną wszystkie itemy.

p.s.
chyba poczekam z pisaniem odpowiedzi bo nie nadążam :)
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Sul

Cytat: Aion w 2010 12 04, 23:27:27
czy jezeli skoaxm bunshee na 100 a potem bojowke moge korzystac z czarow juz zapamietanych?

czy byly mag moze zrobic woja pozostawiaja 100 banshee i czary zapamietane?

Bojówki nie są przez banshee ucinane. Bojówki podczas przemiany są zerowane, ale tylko na jej czas.

Co do drugiego pytania, to możesz, ale nie będziesz mógł ich rzucić, bo nie będziesz miał skilli magicznych.

Cytat: fenri w 2010 12 04, 23:26:30
[..]
A teraz pytania:

1. Czy podczas rzucania zaklecia na przemianie w banshee robiony jest test na %banshee czy %szkoly? Chodzi mi o to, czy mogę wbić szamana, nauczyć moje banshee powiedzmy pszczół, potem zapomnieć szamana, wbić nekro i nauczyć je kotwicy itd.

2. Czy można uczyć się czarów wampira?

3. Co z zaklęciami takimi jak portal czy recall?

4. Czy posiadanie tej klasy narzuca wszystkie ograniczenia magowskie (odnośnie zbroi)? Jeżeli nie, to czy zostaną zabrane banshee czarne portale?

1. Szkoły, z której jest czar.
2. Nie.
3. Może używać jeśli ma magię zwykłą na tej samej zasadzie co zwykły mag.
4. Nie, ograniczenia narzucają szkoły magiczne.

Aion

czyli banshee nie rzuci czaruszamanizmu, ktory ma zapamietany ale nie ma juz szkoly szmanaizmu? (skilla)
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

licho

Sul w punkcie czwartym daliśmy odmienne odpowiedzi, ale jakże podobne :)

Aion, mamy to narysować?
Musisz mieć szkołę żeby z niej rzucić czary, w banshee tylko wybierasz czary które będziesz z tych szkół mógł rzucać.
Możesz je zmieniać, więc możesz sobie po koksie zrobić taki build czarów jaki chcesz, ale za każde zapomnienie czaru tracisz 5% skilla Banshee więc zmiana buildu i dopasowanie perfekcyjnego zestawu czarów trochę kosztuje czasu i pieniędzy.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

fenri

5. Czy dla postaci męskich (nie pure evil) przwidziane jest coś mniej "gay" niż wróżka? Na przykład latający wojownik albo imp?

licho

niestety nie,
Troglodyci mają siusiaki, to teraz inna klasa niech ich nie ma.

SiS

6. Majac skila Banshee [i nie bedac na przemianie] mozna normalnie sie blesowac i uzywac pozostalych skili magicznych bez ograniczen?

Sul

Cytat: SiS w 2010 12 04, 23:38:41
6. Majac skila Banshee [i nie bedac na przemianie] mozna normalnie sie blesowac i uzywac pozostalych skili magicznych bez ograniczen?

Blessować się można. Jeśli jednak masz psionika i demonologa, to nie rzucisz żadnego czaru z wyżej wymienionych szkół. A jeśli masz szamana i spirysystę to będzie ci ucinać skilla. Poza przemianą postać jest jak zwykła postać.

Dragart

Co z przywolaniami ? Duch natury, Kosciany smok, demony ? Jest jakis lmit, czy mozna uzywac wszystkich na raz, czy po kolei i omijac delaya ?
Z tego co widze, banshii bedzie mogl skoxac 6x demonologa i przywolywac demona regenerujacego mane ?

Aion

czy banshee moze miec ukrywanie?
czy majac na palcu czar banszee moze sie ukryc ?
czy okrzyk dziala jak czar z celownikiem czy rzucany jest po zakonczewniu "castowania|?
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

SiS

Cytat: Dragart w 2010 12 04, 23:44:31
Co z przywolaniami ? Duch natury, Kosciany smok, demony ? Jest jakis lmit, czy mzona uzywac wszystkich na arz, czy po kolei i omijac delaya ?
Z tego co widze, banshii bedzie mogl skoxac 6x demonologa i przywolywac demona regenerujacego mane ?

Jest taki sam limit jak w przypadku szkol magicznych. Mozliwosc wycastowania jednego przywolanca z delayem.

SiS

Cytat: Aion w 2010 12 04, 23:44:56
czy banshee moze miec ukrywanie?
czy majac na palcu czar banszee moze sie ukryc ?
czy okrzyk dziala jak czar z celownikiem czy rzucany jest po zakonczewniu "castowania|?

1.Moze miec, masz wymienione skille, ktorych nie moze.
2. Yy... NIE!
3. Do sprawdzenia w grze

fenri

Albo ja czegoś nie rozumiem, albo ta klasa to jest jakieś darmowe pvp. Po pierwsze dostaje kombo w postaci czar, okrzyk paralizujący, czar. Po drugie w zasadzie na przemianie nie nosi przy sobie nic poza workiem z kilkoma składnikami.