Banshee

Zaczęty przez SiS, 2010 12 04, 23:13:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

licho

Cytat: Rudus w 2010 12 05, 12:49:23
dmuchawka skrytobojcy ?

a może fiolet?

jak trzeba to wojak ma jeszcze armaty  ;D
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Zathaniel

Super klasa - z opisu wynika że weszło moje upragnione "polimorf" dla graczy pvm ;D niestety musiałbym zrobić nową postać żeby się pobawić. Z opisu skill wygląda na kolejnego wymiatacza - pogromce smoków/demonów. W pvp jest niegrywalny vs Wojownik zatem nie będzie tak dużo płaczu, nie rozumiem tylko po co bonus do resa.

Skrypterzy potrafią napisać takie cudeńko a dokończyć reformę rzemiosła już nie?

Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Ghg

Cytat: Zathaniel w 2010 12 05, 14:12:44
Skrypterzy potrafią napisać takie cudeńko a dokończyć reformę rzemiosła już nie?

reforma rzemiosla jest trudniejsza, niz napisanie klasy postaci.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

mae

Cytat: fenri w 2010 12 05, 13:31:50DMG przerywa czar, jesli masz 0 bojówki. Oczywiscie pewnosci nie mam, ale tak przypuszczam.
Tak, jak sie nie ma bojowki, praktycznie kazdy dmg przerywa cast. Silna trucizna to po prostu zgon, bo nie da nam sie wyleczyc. Banshee na szczescie uratuje sie okrzykiem.

Sul

Cytat: fenri w 2010 12 05, 07:47:39
[..]
Ale mam jeszcze pytanie do pvm. Rozumiem, że banshee legalnie może podejść pod exo i zapuścić mana vampire w loopie? Wiem, że może dostać masówką, ale nie widzę też problemu, żeby ospkryptować taką ewentualność. (if #hp < #maxhp). Pewnie raz na 10 razy takie coś się nie uda i banshee padnie, ale wtedy po prostu wraca do stojącej kawałek dalej ekipy po wskrzeszenie i nowy worek zawierający 300 regów. Ten sposób odmaniania to 96 za mechanike czy mechanika banshee?

Może ale życzę sto lat przy takim biciu :)

Cytat: Ragnall w 2010 12 05, 01:43:50
Pomijając udziwnioną mechanikę ... Dlaczego banshee/wróżka ?
Nie mógł to być Pure Mag/Arcymag/Czarodziej/Czarnoksiężnik/Wiedźma/Czarodziejka/etc. skoro ma możliwość łączenia kilku szkół magicznych i zerowaną bojówkę ?

Fajnie, że DM wprowadza nowe klasy ale proces ten przyjął charakter masowy i mam wrażenie, że cierpi na tym jakość finalnego produktu.

[..]

Tobie nie pasuje koncepcyjnie banshee, wolałbyś Arcymaga, ja bym wolał Lorda Cieni, Licho Kruczycę, Ghg zgniłego ghula a Tin mrocznego pająka. Pewnie każdy gracz widziałby tu co innego. Nie da się dobrać tego dla wszystkich, a takie rozwiązanie wydawało się ciekawe. Ja nie mam wrażenia, że wprowadzamy nowe klasy masowo i że są one na jedno kopyto. Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że każda klasa nowa jest unikalna (nawet demonolog).

Dodam, że dla osób, które na prawdę poświęcą się odgrywaniu postaci i będą potrafiły do siebie przekonać qmów a w szczególności szefa Rudusa (i nie mówię tu o pisaniu jakiś koncepcji i opowiadań, bo to każdy może zrobić poświęcając na to 20 minut), jest opcja podmiany grafiki banshee/wróżki na inna. Efekty wizualne okrzyków/mocy zostają jednak niezmienione.

Cytat: Ragnall w 2010 12 05, 11:17:49
Snibril: Żółtą Spirytystą coś nadrobisz, a fioletową Szamanem już niestety nie.
licho: Banshee bo projekt Ghg. Wrożka bo dobra strona mocy. OK. Jednak co z potencjałem solo poszczególnych szkół magicznych ? Wejdzie jakiś odpowiednik Fireballa/Lightninga dla każdej z nich ? Czy przyjmujecie, że Szaman wspiera swoje pety z Oswajania, podobnie Demonlog z demonami itd. więc nie wejdzie nic?

Ragnall wywaliliśmy wymóg posiadania magery przy szkołach magii co nie znaczy jednak, że teraz do każdej szkoły magii damy czary xerujące magery, nie o to chodzi. Możesz jednak zrobić woja, skoxać na nim 9/9, a potem nauczyć się banshee, szamanizmu i wypełnić brak czarów ofensywnych np spirytyzmem.

Cytat: Zathaniel w 2010 12 05, 14:12:44
Super klasa - z opisu wynika że weszło moje upragnione "polimorf" dla graczy pvm ;D niestety musiałbym zrobić nową postać żeby się pobawić. Z opisu skill wygląda na kolejnego wymiatacza - pogromce smoków/demonów. W pvp jest niegrywalny vs Wojownik zatem nie będzie tak dużo płaczu, nie rozumiem tylko po co bonus do resa.

Banshee nie będzie solo zabijała smoków, a nawet jeśli jakoś da radę to zrobić, to w takim samym zakresie (albo jeszcze ciężej) jak mag z dodatkową szkołą magii.

A kto powiedział, że skrypterzy nie potrafią dokończyć reformy rzemiosła? Weź pod uwagę, że skrypty piszemy w wolnym czasie, po pracy czy innych zajęciach, gdy reszta z was koxa sobie staty, klepie się na pvp albo zabija mobki. W zamian przeważnie dostajemy wasze narzekanie i płacz. Jedyne co nam zostaje, to ograniczony, ale jednak, wybór tego nad czym będziemy ślęczeć. Rzemiosła to parszywa robota :)

Aion

a mana vampire plus pszczoly na loopie;)

mysle, ze pvm uwalone ;)
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Sul

Cytat: Aion w 2010 12 05, 19:11:42
a mana vampire plus pszczoly na loopie;)

mysle, ze pvm uwalone ;)

To już tak intensywnie nie myślcie, tylko zróbcie banshee i zobaczcie, albo przeczytajcie jeszcze raz newsa, weźcie maga i się przyjrzyjcie. Dodatkowo pogadajcie z jakimś magiem bez bojówki jak się czaruje gdy coś zadaje ci dmg.

Woj ma też idealną broń na banshee i nie jest nią wcale fiolet.

Aion

czy atak bronia zatruta z rudy - zadaje dmg o trucizny ? czy nie?
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Szmaglomea

Jako mag bez bojowki: Dzie-ku-je!
Czytajac te 5 stron widze, ze malo kto tu gra pvm/pvp bez bojowki :)
Oj robi to sroga roznice ludzie, gra jest stresujaca przy biciu czegokolwiek mocniejszego od worga.
*Idzie szukac NPC*

DragoN

Cytat: Sul w 2010 12 05, 19:17:03
Dodatkowo pogadajcie z jakimś magiem bez bojówki jak się czaruje gdy coś zadaje ci dmg.

Moze wypowiem sie jako taki mag* :D

Grajac bez makr w euo ognisty waz potrafi narobic ostrych problemow ;D jak nie trafisz z odtruwaniem i Ci przerwie 2-3 razy truta to masakra ;)

Do tego nawet masowki / explozja zawsze przerywaja spella, a Pszczoly + cokolwiek to prawie pewny zgon ;)

Poczekam na info od skoxanych banshee jak się gra ;)

Teraz pytanie do Ekipy... Może było ale nie widziałem ;/ Czy będąc pod postacią banshee można bandażować peta ?

*Kowal Run :P
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Vilku

Mialem takiego cyborga 2 lata , samotne pvm na tym jest trudne . Ale nie wyobrazam sobei bic cos co daje masowki w kolo , 1 dmg to rozproszony czar . Kazda truta wywala czar , nawet nei ma jak sie wyleczyc . Wieczny to byl max co bilem i naprawde z jego obszarowka mialem 4/5 czarow spalonych .
Powodzenia nowej klasie zycze  ;D ;D
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Ragnall

Sul: Tu nie chodzi o arcymaga tylko jakąś naturalną w wydźwięku nazwę/formę skilla. Przy całym szacunku dla pracy włożonej przez Ekipę, to ta klasa - w oczach osoby, która wraca po dłuższej przerwie i widzi na świeżo nowe klasy - wydaje się być najmniej dopracowana. Jak czytałem opis skilla to byłem przekonany, że to żart - w zasadzie nadal mam takie przekonanie patrząc jak licho dobrze się bawi w tym temacie.

Równie dobrze można było poprawić negatywne pieśni barda i stworzyć - obok barda buffującego team - wersję debuffującą moby. Ten temat leży i kwiczy od lat, a wystarczyłoby tylko wyłączyć przerzucanie się mobów pod wpływem negatywnej pieśni i nieco te pieśni osłabić/wyważyć.
Banshee to suportująca hybryda barda (okrzyki) i maga z możliwością doboru zaklęć. IMO coś absolutnie zbędnego.

Szmagiel, DragoN: Brak bojówki i worgi :) Stare dobre czasy :>
Zamrożony.

Sul

Ragnall, nazwa jest taka jaka jest ponieważ nie potrafiliśmy odnaleźć innej nazwy, która by była super plastyczna. To tylko nazwa, co tam sobie gracze pod to podciągną, zależy już tylko od ich wyobraźni.

Nie można porównać okrzyków do pieśni barda, bo okrzyków można używać rzadko. Idea klasy polega na łączeniu czarów z różnych szkół magii.

Co do samego barda, pieśni pozytywne dają wielki bonus w pvm, jeśli jeszcze miałby działać do tego pieśni negatywne, to bard grałby na przemian + do bojówki i - do bojówki to by wystarczyło do wystania dowolnego moba na serwerze, nie mówiąc już o dwóch grających bardach.

mae

Problemem barda nie jest jego udzial w duzym PvM. Duze PvM bez barda nie istnieje.

Problemem jest natomiast "wymiatanie" bardem w PvM solo.

Ragnall

W takim razie pozostaje przełknąć tego skilla w formie w jakiej został podany.

Cytat: Sul w 2010 12 05, 21:03:56
Co do samego barda, pieśni pozytywne dają wielki bonus w pvm, jeśli jeszcze miałby działać do tego pieśni negatywne, to bard grałby na przemian + do bojówki i - do bojówki to by wystarczyło do wystania dowolnego moba na serwerze, nie mówiąc już o dwóch grających bardach.

Nie poprawimy skilla A bo skill B jest silny i wymaga wyrzeczeń ? - Sul, to nie w Twoim stylu :)
Zawsze można zmodyfikować umiejętność tak, aby nie dało się grać na przemian pieśni negatywnej i pozytywnej - to są detale i takie sprawy można od ręki rozwiązać.
Grupa bardów to też nie problem, bo tu sprawy rozbijają się o ekonomię (kolejne gęby do podziału lootu). Zresztą takie akcje miały i mają miejsce, gdzie dwóch i więcej bardów buffuje team. Do grupki tamerów masakrujących silne moby nikt się nigdy nie przyczepił ? :P

Jakby ktoś chciał pociągnąć temat barda, to zapraszam na PM lub innego tematu.
Zamrożony.